Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polski serwer cRPG "EU_PL_cRPG"  (Przeczytany 1812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Polski serwer cRPG "EU_PL_cRPG"
    « dnia: Lipca 31, 2011, 19:45:16 »
    Po wstępnych testach możemy z przyjemnością ogłosić, że pierwszy polski serwer cRPG zaczyna swój żywot. Serwer hostuje inco_pl [wielkie dzięki]. Zapraszamy do zabawy.

Krótkie info:
    Hostuje: inco_the_Grey
    Lokacja: Polska
    Liczba slotów: 64 (domyślnie 70)
    Tryb gry: siege

Zasady:
    Oficjalne zasady serwerów cRPG
    Dodatkowo zakaz używania konnych łuczników i konnych kuszników.

Admini:
    -inco_The_Grey
    -Okocha_the_Grey
    -meHow_the_Grey
    -Kalp_the_Grey

W tej chwili na serwer są wgrane tylko domyślne mapy z Native, ale planujemy już niedługo dodać nowe z innych serwerów cRPG jak i zupełnie nowe tworzone przez naszych przyjaciół [to będzie miało miejsce nieco później].
    Mamy nadzieję, że serwer będzie się rozwijał [również dzięki wam] i z czasem będzie się cieszył co raz większą popularnością jak i dobrą opinią. Co za tym idzie będzie miał więcej różnych dodatków [o co postaramy się zadbać].
    Na razie jest 4 adminów, jeśli liczba graczy wzrośnie pewnie zwiększymy tą liczbę. O sposobie aplikacji i wymaganiach dowiecie się w stosownym czasie. Prosimy zgłaszać tutaj wszelkie zastrzeżenia do pracy adminów jak i przypadki łamania zasad [które należy odpowiednio udokumentować].
    Być może w przyszłości będziemy też robić jakieś turnieje czy inne eventy.

Oczywiście wasze opinie i propozycje są mile widziane.

Enjoy!

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    Odp: Polski serwer cRPG "EU_PL_cRPG"
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2011, 19:45:28 »
    -rezerwacja-

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2011, 10:25:21 »
    Jako, że serwer dopiero startuje to mam taką propozycję - można byłoby utworzyć ranking dla tego serwera. O ile dobrze pamiętam to polskie serwery klanowe miały statystyki na pewnej stronie. Można było zobaczyć kto najlepiej fraguje na serwerze, ile dana osoba przebywa, ba, nawet zmiany nicku. Co wy na to? Dla mnie byłby to kolejny "magnes" na ludzi.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2011, 10:58:19 »
    Co wy na to? Dla mnie byłby to kolejny "magnes" na ludzi.

Albo "odstraszacz" dla nowych. Pamiętaj, że na początku przygody z cRPG, mając jakąś tuniczkę i tasak (sic!), giniesz na potęgę. I grasz tylko po to, żeby nabić trochę kasy. Wszystko w porządku z takim rankingiem dla czołowych graczy, gorzej dla początkujących, którzy baliby się "zbłaźnienia" i statystyk 0-10.

Co do serwera rankingowego - tak, było coś takiego jak serwerze duelowym, ale tam pod względem uzbrojenia i "buildu" każdy miał równe szanse. W przypadku cRPG mamy pod tym względem diametralną różnicę :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:24:44 »
    O statystykach też myślimy. Nie wiem czy to jest jakiś większy problem, każdy na początkowych levelach dostaje lanie od tych z wyższym levelem. O ile zupełnie nowy może być zdegustowany to później przy kolejnych generacjach już wiemy jak się zachowywać itp. Osobiście przy pierwszej generacji pierwszego killa miałem na około 17 levelu, nie żartuję, a przy drugiej zabiłem kolesia widłami już na 2 levelu. Jeśli takie statystyki się pojawią to myślę, że i tak większość będzie zainteresowana czołówką tabeli, a nie jej dolnymi rejonami.

Offline Rantrex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:38:28 »
    Widziałem kiedyś konkretną tabelkę, określającą ilość zabić, śmierci, K/D oraz wyszczególnienie rodzaju broni, krórą dana osoba zabija(np. morgensztern, polearm). Przyciągało to na serwer masę ludu(pełny od rana do wieczora weekendami) i umilało grę.

Co do graczy nowych...., zagrają kilka razy i stwierdzą, że jest to serwer na który warto przyjść mając lvl powyżej powiedzmy 25.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:45:50 »
    Hmm, urodzonym moderem to ja nie jestem, ale czy nie byłoby możliwości napisania skryptu, który nalicza statystyki od pewnego lvl'a? Byłoby to sensowne rozwiązanie sytuacji z odstraszającymi statystykami. Obstawiam, że sensownym progiem naliczania statystyk byłby lvl 20 - na tym poziomie gracz powinien mieć eq, które potrafi przeciwnika uszkodzić, a także takie które powinno go przed niektórymi uszkodzeniami uchronić. Skrypt jest pewnie trudny do zrobienia - można go zrobić wcześniej, później lub wcale - to wszystko zależy od trudności jego wykonania i tego czy gracze wyraziliby chęć stworzenia takiej opcji. Przynajmniej polski serwer wyróżniałby się.

(click to show/hide)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2011, 11:56:03 »
    Żeby coś takiego zrobić potrzebowalibyśmy dostępu do bazy danych. Jak zapewne się domyślasz chad i spółka się na takie coś nie zgodzą.

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2011, 13:59:15 »
    Jeżeli serwer ma naliczać statystyki w formie K/D to powinien stać na battle. Fragowanie na siege jest odwrotnością tego co trzeba tam zrobić :P I co wtedy ma zrobić taki budowniczy? Zamiast stawiać construction site'y to pójdzie się lać. :)
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2011, 16:56:29 »
    Dokładnie...to nie Native...tu często każdy ma wyznaczone zadanie. To utrudniłoby sprawę...głupi pomysł;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:02:54 »
    Nie ważne są fragi, tylko to czy ludzie będą na nim grać. Co wam po tym serwerze, jak nikt na niego nie będzie wchodził? A tak to przynajmniej, nie będzie problemów z przerzucaniem, Randomy będą patrzeć na stronkę a Greye nabiją mnożnik, no chyba że wam tylko na fragach zależy to spoko ;o. Oczywiście wszystko to przy założeniu, że pomysł ze statystykami wypali, i ściagnie to ludzi. Ale jeśli chadz się nie zgodzi, to lepiej skupić się na mapkach, ja raczej odpadam ale może ktoś się znajdzie.

Dokładnie...to nie Native...tu często każdy ma wyznaczone zadanie. To utrudniłoby sprawę...głupi pomysł;)

To że raz, ktoś na ruski rok weźmie construcion site, i nie poleci na fragi, to nie znaczy że są tutaj wyznaczone zadania, a więc nie pitol. Co innego strategus.

Oj bez przesady...chodzi też o podział na grupy przy siegach, niszczenie murów, ustawienie poszczególnych jednostek itd...

lol, marzenia
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 19:17:39 wysłana przez ^IvE »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:08:01 »
    Oj bez przesady...chodzi też o podział na grupy przy siegach, niszczenie murów, ustawienie poszczególnych jednostek itd...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:09:51 »
    Ale jeśli chadz się nie zgodzi, to lepiej skupić się na mapkach, ja raczej odpadam ale może ktoś się znajdzie.
    Ive przecież mamy dostęp do logów, to wystarczy. O dostępie do bazy wspomniałem w kontekście pomysłu z tym liczeniem od 25 levelu. Także nie róbcie sobie nadziei z takim wymyślnym naliczaniem. Jak już będą to standardowe na podstawie logów.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 01, 2011, 19:39:20 »
    Kiedyś(przed drugim wlk patchem), były  trzy serwery(siege, battle i   chyba duel)oznaczone  numerkiem 4, należące do Pecoresów.
    Na stronce(Game Portal), która już, niestety, nie działa, były podane, praktycznie, wszystkie statystyki, np  z podziałem procentowym na headshoty, rodzaje broni(również z jakich broni się najczęściej ginęło, oraz do kogo(!) ta broń należała) łaczny/dobowy czas, łączne fragi i zejścia etc, etc.
    Frekwencja na tych serwerach była wtedy najwyższa na scenie cRPG.
    Sprawę z deprymującymi wynikami(to dotyczyło wlaściwie wszystkich na początku nowej generacji;) rozwiązano prosto- podawano tylko wyniki 10 najlepszych graczy w każdej klasie broni(reszta musiała bawić się wewn. wyszukiwarką).

PS Może ktoś, kto zna b. dobrze francuski/angielski  by nawiązał z nimi(Pecoresami) kontakt, żeby udostępnili gotowe skrypty ze strony.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 19:55:28 wysłana przez Liveon »