Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysł na.. dźwięki do dialogów!  (Przeczytany 758 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Vivek Skerferyd
    Pomysł na.. dźwięki do dialogów!
    « dnia: Lipca 25, 2011, 21:15:20 »
    Witajcie, moi mili. Nie mam pojęcia gdzie wrzucić ten temat, więc liczę na to że dobrze trafiłem :).
    Jak wiadomo, dialogi z postaciami są... nieme. Musimy ograniczyć się do czytanka. Jednakże, jeśli da się wykonać jakiś skrypt aktywujący konkretny dźwięk, wówczas można by zabrać się za nagrywanie tekstów. Potrzebny byłby jednak ktoś, kto potrafi całość do kupy złożyć, tj. porobić masę skryptów do aktywacji dźwięków, itp.

Sam mogę zgłosić się do udzielania dźwięku niektórym postaciom c:

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Pomysł na.. dźwięki do dialogów!
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 25, 2011, 21:19:39 »
    Myślę że problem nie leży w skryptach, a w głosach. Trzeba by do tego zaprząc tłum ludzi, aby głosy się nie powtarzały, poza tym samo nagrywanie nie jest proste, trzeba mieć do tego dobry mikrofon, program etc. I samo nagrywanie potrwałoby szmat czasu, bo okien dialogowych łącznie może być kilka tysięcy, albo i kilkanaście...
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński