Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Incydent wojenny"  (Przeczytany 2038 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    "Incydent wojenny"
    « dnia: Lipca 25, 2011, 14:08:24 »
    Właśnie po rozmowie z Chmielem dostałem tą misję. Wtedy nie byłem już jego wasalem (automatycznie po rozmowie) Więc co, ruszyłem na smoleńsk, podbiłem i bum- wojna kozacko-ruska ja patrze na moją postać i jest napisane że jestem marszałkiem zaporożców, a przed smoleńskiem nie byłem! Mało tego, nie było żadnej info od chmiela, a w rozmowie z nim nie moge sie zwolnić z przysięgi, ale moge wezwać kampanie. Co robić? I co robić w misji może coś nie tak zrobiłem.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    EDIT: Ej, co jest, 45 osób widziało a nikt nie umie odpowiedzieć? Hłe hłe ;(
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    EDIT2: Nawet Tobie NIFN się nie chce? ;/

A PS skopiowałem save'a i odszedłem od zaporożców, dało sie, ale żadnej info od chmiela
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2011, 13:38:32 wysłana przez Szyder »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: "Incydent wojenny"
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 27, 2011, 17:03:07 »
    Czy to czasami nie jest misja poprzedzona odłączeniem się od Wojska Zaporoskiego w celu wywołania wojny między Kozakami i Polakami?

Z tego co pamiętam, Chmielnicki proponował nam odejście od służby i zaatakowanie dowolnego polskiego miasta, gdyż - jak wspomniał - większość kozaków nie chciała wojny z lachami. Obiecywał też, że po zerwaniu traktatu pokojowego przez polaków, przyjmie naszego bohatera z powrotem do służby i ogłosi marszałkiem.
    Drugą opcją było zaatakowanie Polski będąc marszałkiem. Skutkowało to buntem wśród Kozaków, gdyż - jak wspominałem - zdecydowana większość nie chciała tej wojny.

Nie masz się więc niczym przejmować :P

Pozdrawiam!

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 27, 2011, 17:06:36 »
    Czy to czasami nie jest misja poprzedzona odłączeniem się od Wojska Zaporoskiego w celu wywołania wojny między Kozakami i Polakami?

Z tego co pamiętam, Chmielnicki proponował nam odejście od służby i zaatakowanie dowolnego polskiego miasta, gdyż - jak wspomniał - większość kozaków nie chciała wojny z lachami. Obiecywał też, że po zerwaniu traktatu pokojowego przez polaków, przyjmie naszego bohatera z powrotem do służby i ogłosi marszałkiem.
    Drugą opcją było zaatakowanie Polski będąc marszałkiem. Skutkowało to buntem wśród Kozaków, gdyż - jak wspominałem - zdecydowana większość nie chciała tej wojny.

Nie masz się więc niczym przejmować :P

Pozdrawiam!

To nie to! Polska podbita, po buncie kazimierza też już sprzątają, to żeby wywołać wojne z rosją atakując dowolne miasto po odejściu. faktycznie, tak jak opisałeś, ale bez żadnej info. Czyli chyba to to... no... dzięki! (W końcu!!!) ;D

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 27, 2011, 17:14:31 »
    Um... Możliwe, a raczej pewne, że się pomyliłem z frakcjami - wspierając Barabasza najpierw podbijamy Moskwę, później Warszawę... u Chmiela jest na odwrót. Tak, czy inaczej zarówno tu, jak i tam wygląda to mniej-więcej tak samo (tylko frakcje inne).

Pozdrawiam!

Offline Kuba67

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 02, 2011, 23:25:41 »
    Mi mówi(ł) wszystko Pan Zagłoba ! Często są jakieś dialogi...

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 03, 2011, 00:50:52 »
    Mi mówi(ł) wszystko Pan Zagłoba ! Często są jakieś dialogi...
    Gosciu, nieaktualne, i nie ta kampania;p

Offline jurczak96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Incydent wojenny
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 08, 2011, 14:20:43 »
    Mam problem z tym zadaniem.Jako marszałek Iwana Barabasza podbiłem Księstwo Moskiewskie i Rzeczpospolitą.Dostałem zadanie od Barabasza,że muszę odejść od Kozaków i wywołać wojnę między Lachami,a Kozakami.Podobno trzeba podbić miasto Moskwę i Warszawę lecz u mnie te miasta należą do Wojska Zaporoskiego.Pomóżcie pls.

Offline NIFN

• Użytkownik
    Odp: Incydent wojenny
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2011, 14:53:48 »
    Jak wyeliminowałeś te dwie frakcje przed otrzymaniem tego zadania, to zapewne trafiłeś na tzw "dead end" i nic już z tym nie zrobisz. Jeśli natomiast Rzeczpospolita posiada jeszcze jakieś włości - to zaatakują którąś z nich - nie musi być to stolica, bądź duże miasto.

BTW:
    Tu masz temat odnośnie tej misji: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8032.0
    Zakładanie różnych tematów dotyczących jednego zadania może przyprawić problemy z wyszukiwaniem innym użytkownikom informacji. Nie przejmuj się na razie tym, bo któryś z moderatorów przypnie te posty do tamtego (po to oni m.in. tu są :P ), ale na przyszłość sprawdź, czy czasami nie powstał już temat odnośnie problemu, z którym nie możesz się uporać...
    Staraj się też nie pogrubiać całego postu, gdyż tego typu bajerki służą jedynie do wyszczególnienia pewnych słów, wpisów, punktów, etc.

Pozdrawiam!