Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Opisy jednostek[MENU WYBORU JEDNOSTEK]  (Przeczytany 24109 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: Opisy jednostek[MENU WYBORU JEDNOSTEK]
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 22, 2012, 11:47:34 »
    a pozatym Armoured Cossacks to jest nazwa pancernego kozaka z komercyjnego Wfasa
    Pancerni nazywali się tak do momentu buntu Chmielnickiego także nie trzyma się to kupy.
    Dzisiaj w nocy wysłałem Bartusowi wszystkie opisy przetłumaczone na angielski. Podobno to była jedna z ostatnich kotwic trzymająca nas na 0.4, mam nadzieję że to prawda. :)
    No nie koniecznie;) jeszcze kilka rzeczy zostało...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 22, 2012, 20:06:36 »
    Przydadzą się wam opisy kilku broni?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 26, 2012, 18:43:38 »
    Potrzebuję pomocy przy skonstruowaniu opisu dla Wybrańców, trzeba w nim uwzględnić to że mogą też brać pikę.

Moja propozycja:
    "Piechota Wybraniecka^^Jest to piechota polska wyposażona w toporki, szable, proste arkebuzy lub piki. Jego podstawowe wyszkolenie w obsłudze broni palnej pozwala mu na efektowny ostrzał tylko, gdy występuje większej liczbie. Do walki wręcz używa szabel i czekanów. Gdy zachodzi tak potrzeba jednostka ta zabiera ze sobą pikę zamiast arkebuza, by chronić swych towarzyszy przy bezpośrednim ataku kawalerii wroga. Jednostka ta potrafi wykonywać proste prace inżynieryjne. Ochraniany jest przez delie dający średnią ochronę – zwłaszcza przy walce w zwarciu. Na głowie nosi typowa polską czapkę- kołpak. Zadaniem tej formacji jest ostrzał nacierających wojsk, lub atak w kontr marszu."),

I jak?

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 26, 2012, 19:54:10 »
    Dobrze, ale moim zdaniem brakuje czegoś o chłopskim pochodzeniu żołnierzy.
    "Piechota Wybraniecka^^Jest to piechota polska powoływana z chłopów z królewszczyzny. Wyposażona w toporki, szable, proste arkebuzy lub piki. Jego podstawowe wyszkolenie w obsłudze broni palnej pozwala mu na efektowny ostrzał tylko, gdy występuje większej liczbie. Do walki wręcz używa szabel i czekanów. Gdy zachodzi tak potrzeba jednostka ta zabiera ze sobą pikę zamiast arkebuza, by chronić swych towarzyszy przy bezpośrednim ataku kawalerii wroga. Jednostka ta potrafi wykonywać proste prace inżynieryjne. Ochraniany jest przez delie dający średnią ochronę – zwłaszcza przy walce w zwarciu. Na głowie nosi typowa polską czapkę- kołpak. Zadaniem tej formacji jest ostrzał nacierających wojsk, lub atak w kontr marszu."),

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 26, 2012, 19:59:44 »
    "Piechota Wybraniecka^^Jest to piechota polska wyposażona w toporki, szable, proste arkebuzy lub piki. Jego Jej (to przecież TA jednostka) podstawowe wyszkolenie w obsłudze broni palnej pozwala mu jej na efektowny ostrzał tylko, gdy występuje większej liczbie. Do walki wręcz używa szabel i czekanów. Gdy zachodzi tak taka (literówka) potrzeba jednostka ta zabiera ze sobą pikę piki zamiast arkebuza arkebuzów (należy użyć liczby mnogiej, jednostka używa wielu pik i arkebuzów), by chronić swych towarzyszy przy bezpośrednim ataku kawalerii wroga. Jednostka ta Piechota wybraniecka (powtórzenie) potrafi wykonywać proste prace inżynieryjne. Ochraniany Ochraniana jest przez delie dający dającą (ta delia) średnią ochronę – zwłaszcza przy walce w zwarciu. Na głowie nosi typowa polską czapkę- kołpak. Zadaniem tej formacji jest ostrzał nacierających wojsk, lub atak w kontr marszu."),

Kilka błędów gramatycznych, skreśliłem i napisałem poprawnie - oprócz tego przypomina miks inżyniera i hajduka. :)

@Ensis - myślałem że już przez to przebrnęliśmy... Takie szczególiki jak pochodzenie wybrańców są bez znaczenia w opisach in-game.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 26, 2012, 20:12:50 »
    Kilka błędów gramatycznych, skreśliłem i napisałem poprawnie - oprócz tego przypomina miks inżyniera i hajduka. :)

@Ensis - myślałem że już przez to przebrnęliśmy... Takie szczególiki jak pochodzenie wybrańców są bez znaczenia w opisach in-game.
    To jest ważna informacja, bo mówi o słabym wyszkoleniu formacji.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2012, 20:16:50 wysłana przez Ensis »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 26, 2012, 20:39:11 »

Przetłumaczysz mi to i wyślesz?