Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z wyeliminowaniem frakcji  (Przeczytany 4348 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Vivek Skerferyd
    Problem z wyeliminowaniem frakcji
    « dnia: Lipca 23, 2011, 22:17:04 »
    Witajcie. Swoje (jak je nazwałem) Imperium utworzyłem kilka dni temu. Na chwilę obecną, zajmuje WSZYSTKIE terytoria naturalne (w takiej kolejności podbijania szedłem) Vaegirów, Khergitów i Sarranidów. Posiadam też Dhirim i Wercheg. Jednakże Trzy wymienione wcześniej frakcje o dziwo nie zostały wyeliminowane. Grasują jako jednoosobowi lordowie i rabują ogromne ilości wiosek. Moi lordowie nie wyrabiają ze ściganiem ich. Czy wiecie, czemu te frakcje wciąż żyją?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Problem z wyeliminowaniem frakcji
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 23, 2011, 22:20:18 »
    Te frakcje istnieją właśnie dlatego, ponieważ Ci lordowie wciąż grasują. Jeśli pokonasz wszystkich lordów danej frakcji (która oczywiście nie ma włości), frakcja zostanie wyeliminowana.

@Vivek: Żeby nie spamować, napiszę, że Hofiko miał najpewniej na myśli to, że wcześniej napisałem od niego. Ach te ostatnie sekundy :)
    A teraz Hofiko mnie uprzedził z wyjaśnieniem...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2011, 22:37:34 wysłana przez Altharis »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2011, 22:20:43 »
    Frakcja istnieje, dopóki choć jeden jej wasal dysponuje wojskiem. Dobijesz ichnich lordów, a państwa poupadają.

UP: Szybki Bill :o
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 23, 2011, 22:28:44 »
    Czyli do pokonania zostaną mi lordowie którzy mają choćby jednego rekruta, a łysych mogę już sobie oszczędzić? Hofiko, nie taki szybki jak się gra po 18h dziennie gdy deszcz za oknem :P

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 23, 2011, 22:35:38 »
    Zła wiadomość... nawet jeżeli zostanie się SAM lord, to musisz go dopaść. Wiem, to masakra i zabranie nawet maleńkiej garstki ludzi uniemożliwia złapanie takiego skubańca. Dlatego proponuję przymknąć na chwilę oko na zasady i teleportować się do tego dżentelmena ; )

PS. To ,,szybki bill'' było do Altharisa, że uprzedził mnie postem o kilkanaście sekund. ; )
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 23, 2011, 22:39:23 »
    Więc Cheat Mode do zaznaczenia i eliminacja.. c:

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 23, 2011, 22:45:37 »
    Albo mozesz jeszcze poczekać aż lordowie zdradza swoją frakcje, a powinni to zrobić szybko o ile nie mają oni ziemii. Gdy Lordowie juz to zrobią frakcja powinna przestać istnieć...
    (click to show/hide)

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 23, 2011, 22:50:17 »
    Vaegirów już poddałem eksterminacji. Pozostali Khergici i Sarranidzi... Połowa lordów tamtych frakcji i tak już trzyma ze mną ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 24, 2011, 00:11:38 »
    Masz NPCa ze "znajdowaniem ścieżek"? Jeśli nie to go nie dorwiesz..
    Wbrew pozorom dorwanie takiego delikwenta nie jest trudne, o ile jest w środku Twojego kraju to sie nie schowa w żadnym zamku.
    (click to show/hide)

Offline Vivek

• Użytkownik
    • Vivek Skerferyd
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 24, 2011, 14:04:14 »
    Bardziej wkurza fakt że delikwenci wciąż uciekają. Vaegirzy i Nordowie ogłosili upadłość (podbili ich rhodocy) - a ich lordowie wciąż grasują i palą wioski...

Offline xzwart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 26, 2011, 15:15:12 »
    jeden z mniej dopracownych i bardzo wkurzających aspektów...
    W OiM rozwiązano to znacznie miodniej i da się grać, w warbandzie niestety samotny lord może zrabować cała wieś (!!!) i nie pozwala na eliminacje frakcji.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 11, 2011, 16:29:35 »
    hooo wreszcie znalazłem temat w którym moje pytanie będzie pasowało

więc bawię się w rebelie w werbancie, wiec zdobyłem wszystkie ich ziemie, ograbiłem ich z lordów dzięki swojej cierpliwości, więc ja mam 14 on 5 z królem, normalnie powinno być ze jak oni już nie maja ziemi to po pokonaniu lorda drań znika i czeka aż frakcja upadnie a tu niespodzianka, po pokonaniu lorda pojawia się automatycznie w innej części mapy, wbija na jakiś zamek i po 4 dniach ma 150 woja,

z porządku myślałem ze muszę z rekrutować wszystkich jego lordów by frakcja upadła  ale w podstawce nie trzeba było, a już mi się to nudzi powoli mam z jego lordami na 100 a i tak nie chcą przejść , w grze minęło z 140 dni więc czekanie odpada ;/

co mam zrobić by uzurpator podczas rozmowy zakończył rebelie i został królem (rety rety a myślałem że jestem dobry w M&B)
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline lukasrada

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 17, 2011, 09:14:46 »
    Ja zrobiłem rebelię, zdobyłem wszystkie zamki, miasta i wsie Vagierów, a ci jeszcze żyją bo poukrywali się zamkach/miastach królestw, z którymi nie mają wojny. (Yaroglek i Khavel zwiali do sułtanatu, a reszta próbuje plądrować wsie, ale bez efektu, gdyż wielu nawiało od nich i dołączyło do mnie). Zaskoczyło mnie to iż wracam do Reyvadin(mojej stolicy), idę do zamku a tu lord Vagierów czeka i chce mi złożyć przysięgę.:)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 17, 2011, 20:06:23 »
    Łot? Przyjechał do twojego zamku? Ja nigdy tak nie miałem. O-O

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 17, 2011, 22:52:17 »
    hooo wreszcie znalazłem temat w którym moje pytanie będzie pasowało

więc bawię się w rebelie w werbancie, wiec zdobyłem wszystkie ich ziemie, ograbiłem ich z lordów dzięki swojej cierpliwości, więc ja mam 14 on 5 z królem, normalnie powinno być ze jak oni już nie maja ziemi to po pokonaniu lorda drań znika i czeka aż frakcja upadnie a tu niespodzianka, po pokonaniu lorda pojawia się automatycznie w innej części mapy, wbija na jakiś zamek i po 4 dniach ma 150 woja,

z porządku myślałem ze muszę z rekrutować wszystkich jego lordów by frakcja upadła  ale w podstawce nie trzeba było, a już mi się to nudzi powoli mam z jego lordami na 100 a i tak nie chcą przejść , w grze minęło z 140 dni więc czekanie odpada ;/

co mam zrobić by uzurpator podczas rozmowy zakończył rebelie i został królem (rety rety a myślałem że jestem dobry w M&B)

Odpowiedz na twoje pytanie. Dokończ rebelię wtedy uzurpator automatycznie odejdzie z twojego oddziału prosto na tron.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker