Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Podmiana Muzyki  (Przeczytany 3693 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rejan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Podmiana Muzyki
    « dnia: Lipca 22, 2011, 20:48:37 »
    Witam.Wie ktoś może jak w OiM:DP podmienia się muzykę? Chciałbym podmienić kilka kawałków na swoje lecz kompletnie nie wiem jak się za to zabrać,wiem tylko tyle ,że trzeba przekonwertować pliki na ogg. Z góry dzieki za pomoc.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Podmiana Muzyki
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 23, 2011, 12:42:38 »
    Witam.Wie ktoś może jak w OiM:DP podmienia się muzykę? Chciałbym podmienić kilka kawałków na swoje lecz kompletnie nie wiem jak się za to zabrać,wiem tylko tyle ,że trzeba przekonwertować pliki na ogg. Z góry dzieki za pomoc.
    Nie wiem jak w wydaniu CP jest na najnowszym patchu, ale jeżeli masz dostęp do plików w folderze /modules/Ogniem i mieczem, tj., music.txt, to:
    -własne ścieżki, które zamierzasz dodać do gry, wklejasz do folderu music z nazwą utworu podnienianego
    -w pliku music.txt przy zmienianej ścieżce zmieniasz format danego utworu, np.
    fight_1.ogg [liczby, których nie ruszasz], zamieniasz na fight_1.mp3 - dla przykładu dałem mp3, ale możesz wpisać *.wav - innych nie sprawdzałem

Pozdrawiam!

Offline Rejan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2011, 13:56:37 »
    Ok.Poradziłem sobie ze wszystkim tylko mógłby mi ktoś napisać które pliki w folderze Music są odpowiedzialne za muzykę na mapie kampanii.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 23, 2011, 14:42:00 »
    Ok.Poradziłem sobie ze wszystkim tylko mógłby mi ktoś napisać które pliki w folderze Music są odpowiedzialne za muzykę na mapie kampanii.
    To zależy.Ogólnie za podróże odpowiadają ścieżki "travel", za tawerny "tawern", za miasta "town", walki "fight", itp., itd.
    Zresztą odsłuchaj sobie utwory, poznasz!