Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 1341 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline killerudy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Witam
    « dnia: Lipca 22, 2011, 18:11:22 »
    Grałem u kumpla w tą gierkę kiedyś i bardzo mi się spodobało - aż tak że sam chcę ją kupić i teraz o to moje pytania - liczę na szybko odpowiedź:
    1. Którą gre mam kupić ? Dostępne jest M&B Way of the sword, Warband i Ogniem i mieczem, czy musze kupować wszystkie ?
    2. Czy Way... jest podstawą a reszta dodatkami które trzeba poprostu kupić ?

Nigdzie nie mogę tego znaleźć - proszę o jakąś pomoc co się opłaca kupować a co nie i co jest niezbędne do dobrej zabawy. (i w jakich okolicach PLN to oscyluję)
    Dzięki !

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Witam
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2011, 18:19:19 »
    Dostępne jest M&B Way of the sword

Powiem szczerze, że grałem we wszystkie M&B, ale o czymś takim nigdy nie słyszałem.

Jedno jest pewne - w tej serii nie wydano żadnych dodatków, i wszystkie części są niezależne.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2011, 19:01:07 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline killerudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 22, 2011, 18:21:56 »
    a warband różni się od pierwszej pierwotnej wersji ?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 22, 2011, 18:23:31 »
    Jest lepsza grafika, bardziej rozbudowany gameplay, więcej NPC, mniej bugów, no i przede wszystkim - multiplayer i ogromna ilość modów.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline killerudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 22, 2011, 18:27:27 »
    czyli jakbyś teraz kupował to byś kupił tylko M&B  Ogniem i Mieczem oraz M&B Warband bez pierwszej wersji ?
    Czy może wszystkie 3 bo w każdej jest "coś" wartego kupienia ?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 22, 2011, 18:30:21 »
    Przede wszystkim nie kupowałbym Ogniem i Mieczem. Jeżeli już uparłeś się na szitowatą produkcję udającą samodzielną grę, to kup Dzikie Pola, mają lepszy silnik (wzięty prosto z Warbanda) oraz multiplayer.

Gdybym miał kupować teraz, wybrałbym tak samo jak kiedyś - M&B oraz Warband.

Offline killerudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 22, 2011, 18:35:27 »
    Wiesz gdzie można kupić wszystkie te gry na raz ? TESCO, MediaMarkt, Empik ? poza allegro ;)

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 22, 2011, 18:38:43 »
    Gdybym miał kupować teraz, wybrałbym tak samo jak kiedyś - M&B oraz Warband.
    Bez sensu. Warband tylko usprawnia podstawkę M&B, więc po co grać dwa razy w to samo? Lepiej kupić Warbanda i Dzikie Pola. "way of the sword" to "with fire and sword" czyli to samo co Dzikie Pola, tylko że wersja zachodnia. pomyłka, myślałem że przeinaczył nazwę

Witam nowego usera.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2011, 18:02:33 wysłana przez MikiBar »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 22, 2011, 18:42:58 »
    Niektóre bardzo dobre mody nie mają swojego odpowiednika do WB, tak więc warto kupić grę dla samych modyfikacji. Poza tym, jeśli mam być szczery, to granie w native M&B jest tak nostalgiczne, że nie mogę mu się oprzeć ^^ Chociaż ten argument odpada dla kogoś, kto nie grał w M&B we wcześniejszych wersjach. Niemniej jednak, obecnie gra ta kosztuje grosze.

Offline killerudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 22, 2011, 18:43:58 »
    wielkie dzięki za pomoc i na koniec: http://allegro.pl/show_item.php?item=1730535881   opłaca się ?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 22, 2011, 18:44:28 »
    Tak, zdecydowanie tak. : )

Offline killerudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 22, 2011, 18:52:39 »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 22, 2011, 19:00:12 »
    Jest tylko jeden sposób by się przekonać - ściągnąć ; )

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 13, 2011, 17:53:38 »
    "way of the sword" to "with fire and sword" czyli to samo co Dzikie Pola, tylko że wersja zachodnia.

Ekhem, Way of the Sword to inna nazwa na podstawkę M&B, nie na Dzikie Pola ;)