Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Opóźnienie rozpoczęcia bitwy.  (Przeczytany 1086 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rines

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Opóźnienie rozpoczęcia bitwy.
    « dnia: Lipca 22, 2011, 16:06:45 »
    Witam mam do was pytanie :)
    Jako zupełnie nieznający się zupełnie na modowaniu laik chciałbym się dowiedzieć jak zrobić aby po rozpoczęciu bitwy był czas na ustawienie armii?? Bo teraz bitwa się zaczyna od razu i nie zdążam w ogóle ustawić armii.
    Liczę na to że mi powiecie jak to zrobić a ja sobie już poradzę albo podpowiecie gdzie tego szukać.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Opóźnienie rozpoczęcia bitwy.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2011, 16:22:06 »
    Jest parę modów w których przed bitwą możesz rozkazać jednostkom co mają robić np. w modzie Blood and Steel gdy wybierzesz opcję ustawienia jednostek przed bitwą lądujesz na polu bitwy i wybierasz miejsca dla jednostek, różnica jest taka, że nie ma wówczas wrogów, gdy miejsca wybierzesz powracasz do "menu walki" i atakujesz a jednostki powtarzają rozmieszczenie jakie zastosowałeś.
    Chyba jeszcze we Florisie można robić podobne rzeczy.
    Jeżeli się mylę niech ktoś mnie poprawi.

P.S Chyba zły dział wybrałeś :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Rines

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 22, 2011, 16:44:52 »
    Sory za zły dział :/
    A dało by się przenieść to do warbanda albo DP???

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 22, 2011, 17:58:43 »
    Do DP o ile mi wiadomo nie ma modyfikacji, a co do Warbanda to ściągnij je, rozgrywka jest urozmaicona i moim zdaniem lepsza niż na Native.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Rines

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 22, 2011, 18:25:32 »
    Ściągnąłem moda Blood and Steel ale nie wiem jak wybrać aby ustawiać oddziały przed bitwą. Nawet włączyłem kampanię i na szybko chcę atakować jakiś bandytów a tu tylko do wyboru żebym atakował razem z wojskiem albo nie. Nigdzie nie ma wyboru aby ustawić żołnierzy.
    A tak w ogóle tak najbardziej zależy mi na tym aby dało się opóźnić to rozpoczęcie bitwy w DP :(