Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Konkurs na najlepszy AAR 2011  (Przeczytany 6182 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Konkurs na najlepszy AAR 2011
    « dnia: Lipca 22, 2011, 14:23:05 »
    Za zgodą administracji forum tawerny "Four Ways" wszem i wobec chciałabym ogłosić konkurs na Najlepszy AAR 2011.

AAR czyli After Action Report jest to nic innego jak raport z przebiegu bitwy. W tym przypadku będzie to raport z przebiegu waszej rozgrywki z Single Player jaką możecie przedstawić grając w M&B, M&B:Ogniem i Mieczem lub M&B:Warband. Jako że jestem fundatorem nagrody w kategorii Najlepszy AAR 2011 zostanie przyznana nagroda tylko za pierwsze miejsce. Tak więc nagród pocieszenia nie będzie. Nagrodą za Najlepszy AAR 2011 będzie dowolnie wybrana przez zwycięzcę gra z STEAM. Wartość nagrody może maksymalnie sięgać do 160 zł.

Regulamin konkursu:

-Celem konkursu jest wyłonienie najlepszego AAR-a z gier serii M&B, M&B:Ogniem i Mieczem i M&B:Warband 2011 roku.
    -Konkurs będzie trwać od 23 lipca do 15 października 2011 roku. AAR który ma najwięcej punktów wygrywa.
    -Każda osoba wybiera po 3 swoich faworytów (pierwszy wymieniony AAR dostaje 3pkt, drugi 2pkt a trzeci z kolei już tylko 1pkt)
    -AAR może przedstawiać dowolną modyfikację jak i czystą podstawkę gry M&B, M&B:Ogniem i Mieczem i M&B:Warband.
    -Autor AAR-a może być tylko jeden.
    -AAR dotyczyć może tylko trybu gry pojedynczej, czyli tak zwanego Single Player.
    -Konkurs nadzoruje administracja forum.
    -Zamieszczane fotki w AARze powinny być umieszczone w spoilerze, a ich rozmiar nie powinien przekraczać rozmiaru 800x600.
    -Każdy użytkownik może napisać tylko jeden post w tym temacie (w którym podaje swoich faworytów), pozostałe będą usuwane. Jeśli dana osoba chce zmienić swoich kandydatów proszona jest o użycie opcji edytuj. Podwójny posty (młodszy datą będzie kasowany)
    -Z racji tej, że to wy wyłonicie zwycięzcę, postanowiłam upoważnić wszystkich członków Forum Tawerny " Four Ways" do wzięcia w tym konkursie. Nawet wliczając w to administrację.
    -Głosy wysłane po okresie głosowania zostaną odrzucone.
    -Głosy nieczytelne, napisane niezgodnie ze schematem zostaną odrzucone.
    -Autorom AAR-ów nie wolno głosować na własne dzieła.
    -Jeżeli dojdzie do remisu zostanie powołane nowe głosownie, które będzie dotyczyło tylko tych -AAR-ów, które walczą o miano najlepszego AAR-a.
    -Głosy na AARy, których autorami są nieistniejący użytkownicy (ich konta zostały usunięte) lub użytkownicy zbanowani, są nieważne.
    -Zabrania się również głosowania z fikcyjnych kont mające na celu pozyskania zwiększonej ilości punktów. Jeżeli takie oszustwo zostanie wykryte, to dana osoba zostaje wykluczona z konkursu.
    -Głosy mogą oddawać osoby, które zalogowały się forum tawerny przed 22 lipca 2011 roku o godzinie 13:30. Czyli do chwili ogłoszenia konkursu.
    -Aby otrzymać nagrodę należy być posiadaczem konta STEAM
    -Uczestniczenie w tym zacnym konkursie Tawerny "Four Ways" upoważnia każdego, kto wziął w nim udział do uczestniczenia w drugim, nie ogłoszonym jeszcze konkursie. A nagrodą będzie gra The Elder Scrolls V: Skyrim, którego premiera odbędzie sie 11.11.2011. Tak więc warto.

Właśnie pomyślałam sobie, że w sumie każdy z was, kto chce wziąć udział w tym konkursie to może założyć swój własny teamt w dziale Offtopic Media.Dobrze byłoby też, gdyby osoby trzecie nie wyrażały opinii w waszych opowiadaniach. To co jednemu może sie spodobać, to nie znaczy, że spodoba się drugiej osobie. Kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Zresztą zawsze czyjaś opinia może zniechęcić kogoś do tworzenia AARa.
    Osoby, które założą temat z AARem proszone są o podesłanie mi na PW linka. Dzięki temu, że wyślecie mi link będę mogła w tym wątku założyć tabelę z nazwą autora, tytułem AARa i obecną ilościa punktów, bo jak wcześniej pisałam tutaj będziemy oddawali swoje, jakże cenne głosy. W tabeli będą odnośniki, po aktywowaniu których automatycznie zostajemy skierowani do tematu z AARem.

Jakby ktoś nie wiedział jak pisać AAry to tutaj podaję >>>Link<<<

Zapraszam do zabawy i .... niech wygra najlepszy.

Forumowicz Tytuł AARa Punktacja
    Jakiś forumowicz Jakiś AAR Ileś tam punktów

Pozdrawiam Jagoda.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2011, 09:04:35 wysłana przez Jagoda »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Konkurs na najlepszy AAR 2011
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2011, 16:43:01 »
    Gdzie zamieszczać swoje AARy?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2011, 07:23:15 »
    No myślę, że administracja udostępniłaby jakiś może dział na AARy, w którym każdy forumowicz mógłby umieścić swoje dzieło :D
    Bo jeżeli każdy z forumowiczów zacznie pisać tutaj swoje AARy to powstanie jeden wielki bałagan.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 23, 2011, 11:52:30 »
    Po co zaraz nowy dział ? Wystarczy osobny temat o odpowiedniej nazwie.

Czy AAR z modów też się kwalifikują, czy tylko z podstawek ?

Edit down: A faktycznie, nie doczytałem :-/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2011, 13:36:54 wysłana przez Kalpokor »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 23, 2011, 13:17:40 »
    -AAR może przedstawiać dowolną modyfikację jak i czystą podstawkę gry M&B, M&B:Ogniem i Mieczem i M&B:Warband.

Jak już wcześniej napisałam w czwartym punkcie AAR może przedstawiać dowolną modyfikację (Mod) jak i czystą podstawkę.
    Pozdrawiam.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 24, 2011, 21:24:13 »
    Mam pytanie, czy ten raport ma być z jakieś bitwy czy jak bo nie do końca rozumiem.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 24, 2011, 23:04:49 »
    AAR ma dotyczyć przebiegu naszej rozgrywki, czyli ma przedstawiać dzieje naszego bohatera. Więc jeżeli gramy przykładowo w M&B:Warband to opisujemy jak nasz bohater przebył długą i ciężką drogę do uzyskania korony swojego królestwa lub zostania marszałkiem(wasalem króla). Jeżeli opiszemy kilka miesięcy lub lat, to opowiadanie będzie ciekawsze, a tym samym większe szanse na pozyskanie sobie głosów forumowiczów.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2011, 10:21:06 »
    Witam.

Właśnie pomyślałam sobie, że w sumie każdy z was, kto chce wziąć udział w tym konkursie to może założyć swój własny wątek w dziale Offtopic Media. Dobrze byłoby też, gdyby osoby trzecie nie wyrażały opinii w waszych opowiadaniach. To co jednemu może sie spodobać, to nie znaczy, że spodoba się drugiej osobie. Kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Zresztą zawsze czyjaś opinia może zniechęcić kogoś do tworzenia AARa.
    Osoby, które założą temat z AARem proszone są o podesłanie mi na PW linka. Dzięki temu, że wyślecie mi link będę mogła w tym wątku założyć tabelę z nazwą autora, tytułem AARa i obecną ilością punktów, bo jak wcześniej pisałam tutaj będziemy oddawali swoje, jakże cenne głosy. W tabeli będą odnośniki po aktywowaniu których automatycznie zostajemy skierowani do wątku z AARem. Tabela znajduje się w pierwszym poście tego wątku, na samym dole.

Jakby ktoś nie wiedział jak pisać AARy to tutaj podaję >>>Link<<<
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2011, 09:05:01 wysłana przez Jagoda »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 02, 2011, 08:56:30 »
    Ze względu na brak zainteresowania, konkurs zostaje odwołany. A szkoda, bo mogła być całkiem ciekawa zabawa i do tego można było wygrać całkiem ciekawą nagrodę.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2011, 21:39:07 wysłana przez Jagoda »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 02, 2011, 09:30:26 »
    Zaraz zaraz....
    -Konkurs będzie trwać od 23 lipca do 15 października 2011 roku.

Veto!

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 02, 2011, 11:35:19 »
    Kurcze nie ma się co dziwić w sumie ze brak zainteresowania, moze zmiencie konkurs np na jakis graficzny typu najladniejszy obrazek o tematyce wakacji z dodatkiem warbanda itp, podac dokladne wymiary i sadze ze w tedy było by wiecej chetnych

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 02, 2011, 17:54:28 »
    Obrazek to trochę za mało, a napisania większego opowiadania, raczej nie powinno przynieść, aż tak wielkiego problemu.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 03, 2011, 08:06:47 »
    Obrazek to trochę za mało

I tu cie zdziwię, zrobienie sredniego obrazka zajmuje sporo czasu i pracy, nie wspominając juz takich ktory naprawde ma byc ladny;)
    No a co do opowiadań, hmm wydaje mi sie ze w roku szkolnym większość znasz musi pisać kilku stronicowe wypracowania itp, wiec nikomu w wakacje się nie chce po prostu

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 03, 2011, 09:49:35 »
    A wiesz, że jeżeli jako pomysłodawca projektu na konkurs, wg. mnie powinieneś być automatycznie wyeliminowany? Ja sam urodzonym grafikiem nie jestem, a wiem, że jeżeli proponujesz już taki konkurs to znasz się na tej dziedzinie - i to mnie już trochę na starcie demotywuje. ;p
    Sama administracja nie raz organizowała konkurs i sami nie brali w nich udziału. Prosty wniosek dla czego. Jeżeli nie wiesz, zajrzyj dwie linijki wyżej.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 03, 2011, 13:02:01 »
    Na scenie Total Wara konkurs na AARy był robiony między grudniem i styczniem i chętnych nie brakowało;) Wydaje mi się że większy problem jest w tym że Warband to nie jest za dobra gra dla AARów.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012