Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rekrutacja wojska, bunt  (Przeczytany 6504 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojtus01

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rekrutacja wojska, bunt
    « dnia: Lipca 22, 2011, 14:05:08 »
    1) Zdobyłem miasto, ale nie wiem jak rekrutować w nim wojsko... Kogo trzeba zatrudnić, co wybudować. Zależy mi na rekrutacji jakiś dobrych jednostek (husarza, rajtara itd).
    2) Jak awansować kosyniera na husarza. Awansuje go tylko na jakąś jednostkę, której koszt utrzymania to 1 talar ;) Zkim trzeba pogadać, co zrobić?
    3) Jak polepszyć stosunki z jakąś wioską?
    4) Skąd rekrutować np. kosynierów - jakieś jednostki podczas buntu. Opiszę to może dokładniej ;) Kaziu przyznał mi Wilno, ale ja zdobyłem jakiś zamek jeszcze no i oczywiście mi go nie dał. Więc zbuntowałem się. Teraz armie biorę tylko z jeńców przeciwników i z tawern...

Proszę o pomoc ;)

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rekrutacja wojska, bunt
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 22, 2011, 14:25:51 »
    1) Zdobyłem miasto, ale nie wiem jak rekrutować w nim wojsko... Kogo trzeba zatrudnić, co wybudować. Zależy mi na rekrutacji jakiś dobrych jednostek (husarza, rajtara itd).

Spytaj się włodarza, co dany budynek/urząd daje.

2) Jak awansować kosyniera na husarza. Awansuje go tylko na jakąś jednostkę, której koszt utrzymania to 1 talar ;) Zkim trzeba pogadać, co zrobić?

Jak ty sobie to wyobrażasz? Husarze to najbogatsza i najdzielniejsza szlachta, z tym przywilejem trzeba się urodzić.

3) Jak polepszyć stosunki z jakąś wioską?

Wykonuj dla niej zadania.

4) Skąd rekrutować np. kosynierów - jakieś jednostki podczas buntu. Opiszę to może dokładniej ;) Kaziu przyznał mi Wilno, ale ja zdobyłem jakiś zamek jeszcze no i oczywiście mi go nie dał. Więc zbuntowałem się. Teraz armie biorę tylko z jeńców przeciwników i z tawern...

Jeżeli zrobiłeś sobie oddzielną frakcję (bandytów), to rekrutować możesz tylko ze swoich wiosek, z namiotu najemników i tawern (nie jestem pewien co do kasztelana, ale powinien być raczej dostępny, po wykupieniu).
    (klik) (klik)