Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: warband słaba szarża konna  (Przeczytany 3074 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lurtz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    warband słaba szarża konna
    « dnia: Lipca 20, 2011, 16:26:06 »
    siema. Czy zauważyliście ,że  konie zostały   osłabione.... np: w M&B  szaruje wrogów bez końca... w warband  koń hamuje...bardzo mnie to irytuje co wy  macie do powiedzenia na ten temat ? a doświadczonych proszę o sposób na  powrót do  starego m&b w którym szarża to przyjemność i czy znają spośób na  przywrócenie starej szarży

Offline Pandrodox

• Użytkownik
    Odp: warband słaba szarża konna
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 20, 2011, 20:15:41 »
    Szarża konia zależy od szybkości oraz od rodzaju konika,ja tam nie czuje różnicy.I dopiero pare dni temu odkryłem szarże jak nachyloną lancą walić i że konie się starzeją;0
    Pół roku w grze mineło i nagle podczas bitwy,koń wolny że nordowie mnie doganiają.Na początku był szybki Arab czy jakoś tak a potem Lichy Arab:/

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 20, 2011, 20:18:33 »
    To nie kwestia starzenia. Np. Wspaniały rumak, bo tym jak się go powali w bitwie, staje się zwykłym rumakiem. Jeżeli po raz kolejny padnie, jest to już tylko lichy rumak. Natomiast kolejny taki incydent kończy się zgonem konia. Tak przynajmniej u mnie to wygląda. Prefix wierzchowca zmienia się tylko po bitwie, w której został on obalony przez wrogów.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 22, 2011, 09:18:37 »
    siema. Czy zauważyliście ,że  konie zostały   osłabione.... np: w M&B  szaruje wrogów bez końca... w warband  koń hamuje...bardzo mnie to irytuje co wy  macie do powiedzenia na ten temat ? a doświadczonych proszę o sposób na  powrót do  starego m&b w którym szarża to przyjemność i czy znają spośób na  przywrócenie starej szarży

"Osłabiony" został tylko hunter, i dobrze bo sam używałem takiego konia i jeździłem z nim wzdłuż szeregów piechoty nie robiąc sobie nic z tych ludków(koń bojowy, etc. był w tym lepszy ale po co było go brać skoro hunter do szarż wystarczał i na dodatek był stosunkowo szybki?). Poza tym piechota jeśli już zdecyduje się na użycie broni drzewcowej z reguły dobrze hamuje przeciwnika. Szarża nie została osłabiona, po prostu wyrównali staty i ich wpływ na sytuację, jeśli chcesz koniecznie przywrócić starą sytuację pobaw się w edytowanie 'cyferek' poszczególnych rodzajów wierzchowców aż uzyskasz zadowalający cię wynik. Jeśli nie lubisz grzebać w takich rzeczach - opancerzone konie.

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • "Szatanista"
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 22, 2011, 21:42:52 »
    I dobrze że osłabili,co ty myślisz,że koń to spychacz czy czołg?Jak chcesz mieć mocniejszą szarżę to opancerzony koń się kłania.Mi tam on starcza,można się bez problemu przebić przez sporą grupę ludzi,ale nie jest też tak przepakowany jak wcześniej,gdzie ruszając z miejsca mogłem przebijać się przez grube szeregi wroga :/.I przynajmniej ci nie padnie tak łatwo,więc prefixów nie stracisz.

DOWN:Nie wiem czy do mnie to było,ale zapomniałem dodać,że chodziło mi o przebijanie się przez zwykłych wojaków,bez włóczni.Z "pikinierami" trzeba trochę pokombinować,chociaż nadal wieeeeele im brakuje do tych z np. moda TEATRC,tam to dopiero niszczyli szarżę :).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2011, 17:45:25 wysłana przez wasil1603 »
    The only god i believe is myself.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 23, 2011, 00:03:06 »
    Hmm... Można to okreslic jako wyrownanie sił, zauważ ze jak grałeś w podstawce to kawaleria praktycznie rządziła na polu bitwy, tutaj ktoś z pika, włócznia, lanca potrafi cię zatrzymać, poprubuj walczyć w cięższych warunkach, i daj sobie na ile to możliwe wysoki poziom trudności, a zobaczysz jaki efekt wywoła szarza wroga gdy wjedzie w twoja piechota
    (click to show/hide)

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2011, 22:02:47 »
    Weż ciężkiego konia bojowego masywnego wyglądu, to spokojnie przebijesz się przez szereg piechurów.
    (click to show/hide)

Offline Pandrodox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2011, 23:42:37 »
    +do tego zainwestuj w atletyke,przyśpieszy to ciebie

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2011, 00:39:53 »
    +do tego zainwestuj w atletyke,przyśpieszy to ciebie

Hahaha, uwielbiam te genialne i profesjonalne wypowiedzi, przecież atletyka zwiększa prędkość jednostki jak biegnie na własnych nogach, w koniu patrz na szybkość :-) , nie wytrzymam, to dopiero była - dobra rada pana ojca
    (click to show/hide)

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2011, 03:19:56 »
    Ja to nigdy nie mogę zrozumieć czemu niektórzy inwestują w atletykę, wytrzymałość czy inne umiejętności polepszające tylko siebie. Nie lepiej max inteligencja lub charyzma, a tamte żeby tylko jeździć najlepszymi koniami i nosić najlepsze zbroje?

Osobiście jeżdżę koniem bojowym od podstawki do Warbanda, jedyna różnica że w podstawie latałem z włócznią czy innym ostro zakończonym patykiem, a w Warbandzie tnę z jednoręcznego miecza sporej długości. Różnicy nie widzę, i tu i tu przebijam się przed piechurów, może dlatego że na czele innych jeźdźców a nie sam?