Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Gathering Storm  (Przeczytany 10616 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    The Gathering Storm
    « dnia: Lipca 20, 2011, 16:16:20 »
    The Gathering Storm jest modem stworzonym na podstawie cyklu powieści Koło Czasu Roberta Jordana. Mod stara się wzorować na książce przy równoczesnym zachowaniu otwartego świata z Warbanda. Pierwsze 120 dni w grze odzwierciedla wydarzenia w serii później już gramy tak jak w Warbandzie. Najbardziej wyróżniającą cechą tego moda są czary jest ich 14 i może ich używać gracz jak też odpowiedni magowie w armii. Opis czarów i całego moda znajduje się pod linkiem http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,147665.0.html.
    Ściągnięcie: http://www.mbrepository.com/file.php?id=3001
    Z modem równocześnie ściąga się jego kod źródłowy więc jak ktoś jest ciekawy jak zrobiony jest mod może to sprawdzić ale jak chce użyć kodu to musi pytać się o zgodę.

W modzie zauważyłem jeden błąd, jak za dużo się walczy to po pewnym czasie nie dostaje się przedmiotów i złota. Wystarczy wyłączyć grę i włączyć ją od nowa.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Gathering Storm
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 20, 2011, 16:21:01 »
    Screeny ciekawe, może zasse.

Ale trochę dziwny ten bug, może to tylko takie wrażenie ?

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 20, 2011, 16:42:42 »
    A po tych 120 dniach to dalej są czary czy już nie? Wiem że pytanie głupie, ale dobrze by było wiedzieć.

P.S. A książki ciekawe?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 20, 2011, 16:50:29 »
    Po 120 dniach czary też działają a książek nie czytałem.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Vesemir93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 21, 2011, 22:00:50 »
    Mam Parę pytań.

1.Gdzie rekrutować magów do armii
    2.Dlaczego "czar" mam pokazany jak obrazek z naboi i czemu jak go używam to wygląda jakbym włóczniami rzucał
    3.Po co są te "kamienie" w które się wchodzi i idzie przez ciemny tunel do kamiennej płyty

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 21, 2011, 22:50:46 »
    1. Magów rekrutuje się w wioskach. Masz tam odpowiednią opcje pod rekrutacją żołnierzy. Z uwolnionych chłopek też można zrobić maga.
    2. Nie wiem o co biega. Rzucane czary wyglądają tak jak na pierwszym obrazku. Trochę się od siebie różnią w zależności czy to jest ogień lód czy inna mgiełka. W tym modzie nie ma broni palnej ale zapewne naboje używane są do czarów. Niestety tylko jeden czar potrafię używać i to ten podstawowy bo mimo że zmieniam na inne to mi nie działają lub muszę się ich nauczyć.
    3. Gdybym czytał książkę pewnie bym wiedział. Na razie nie wiem do czego służą i czy w ogóle do czegoś służą. Może twórca moda ich jeszcze nie uruchomił.

Offline Vesemir93

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 22, 2011, 00:09:02 »
    Araden czy w takim razie jest jakiś sposób by zmienić wygląd czaru ?? bo tak dziwnie troszkę wygląda.

Offline Medien

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2011, 10:19:13 »
    Mod jest super polecam :D

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 02, 2012, 19:56:35 »
    a sploszczenie jest jak tak to prosze o link

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 02, 2012, 20:05:21 »
    Nie ma spolszczenia.

Offline Cedric

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2012, 16:25:08 »
    Ehh jak każdy mod nie chodzi u mnie!

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 11, 2012, 19:09:54 »
    Ehh jak każdy mod nie chodzi u mnie!
    A gdzie wrzucasz moda? Pokażę ci gdzie: C:\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\Modules  -  I tam wrzucasz moda.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 12, 2012, 08:43:25 »
    Co do tych czarnych kamieni... to jest jakby inny wymiar (książki nie czytałem) jak wejdziesz w nie i przejdziesz się kawałek to trafisz na inny kamień użycie go teleportuje twoją armie do tego kamienia (czyli aby przenosić się sprawnie po całej mapce przy użyciu kamieni musimy znać labirynt na pamięć, inaczej możemy trafić tam gdzie niechcielibyśmy).

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 13, 2012, 20:52:44 »
    Mod że tak powiem zajebisty - mnóstwo nowych itemów i funkcji i w odróżnieniu od Florisa się uruchamia :D Fajne frakcje - ja tam chyba do Legionu smoka należeć będę.Wyjaśni mi ktoś o co chodzi z Koalicją i Aliantami? Książkę wypożyczam w poniedziałek :)

PS:Pytanie głupie, ale jak walnąć przeciwnikowi ze spella? Z góry dziękuję obrazkiem w spojlerze.
    (click to show/hide)

PROBLEM?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 13, 2012, 21:27:25 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:16:31 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ