RedDragon jako gra oferuje:
* Bezpłatność i uczciwość - nie ma płatnych bonusów dających +50% wszystkiego, a każde darmowe księstwo jest tak samo dobre, jak dowolne opłacone;
* Brak mapy - nikt nie jest ograniczony trzykrotnie silniejszym sąsiadem, wojny toczy się z przeciwnikami na zbliżonym poziomie rozwoju;
* Ochronę dla początkujących i słabszych włącznie z całkowitą nietykalnością;
* System turowy, z turami doliczanymi raz na dobę - nie zmuszający do siedzenia przed grą non stop, czy wstawania w nocy;
* Aż 11 ras do wyboru - różniących się możliwościami i stylem gry, są to: Ludzie, Elfy, Krasnoludy, Hobbici, Gobliny, Ożywieńcy, Dżiny, Olbrzymy, Plemiona Feniksa, Sh`, Enty, Meduzy;
* Rozbudowaną gospodarkę - 28 rodzajów budynków, 39 budynków specjalnych, 47 odkryć naukowych, 9 zawodów, 6 surowców;
* Trzy płaszczyzny taktyczne: złodziei, magię i wojsko zapewniające wielkie bogactwo możliwych strategii: 39 czarów, 18 akcji złodziejskich, 5 klas jednostek dla każdej z ras, posiadających kilkanaście zdolności specjalnych;
* System generałów zdobywających doświadczenie i wspomagających Twoje księstwo: 7 klas, kilkanaście zdolności specjalnych;
Nasza gra kończy 10 lat!
Pierwsza wersja RedDragona została uruchomiona we wrześniu 1999 roku, w tej erze świętujemy więc jego 10 lat. RedDragon jest jedną z najstarszych gier przeglądarkowych na świecie, a na pewno najstarszą w tej części Europy.
Mimo swojego wieku, RedDragon wciąż jest grany i popularny, wciąż zapewnia doskonałą rozrywkę tak starym jak i zupełnie nowym graczom. W żadną inną grę nie gra się tak długo. Do żadnej innej nie wraca tak często.
Co powoduje ten fenomen? Tego się nie da opisać, musisz sprawdzić to samemu.
Pozwólcie że wyjaśnię ten system turowy: jest to super sprawa, niezależnie od tego czy zajmiesz się swoim księstwem o 8:00 czy o 21:00, nic nie tracisz ponieważ akcja dzieje się tylko i wyłącznie podczas przeliczenia,w czasie którego wszystko jest przeliczane, i zmieniane, np. ataki wysłane dnia poprzedniego wchodzą o tej danej godzinie itd., dlatego w tej grze nie trzeba siedzieć 24h/dobę bo mnie zniszczą jak mnie nie będzie, wystarczy raz na dzień "kliknąć" czyli zrobić na nim co się chce, wykorzystać tury i można iść spać^^, przy czym ja polecam żeby sprawdzić po godzinie 20 czy 15 koalicji nie wypowiedziało tobie wojny^^
Jest to bardzo skomplikowane dlatego polecam poczytać w tą grę i zagrać, jest ona cholernie trudna czasami nudna(Jak koalicja siedzi za długo na "simie" ale te czytanie raportów po 1 przeliczeniu wojny jest tego warte^^
Jeżeli nie ogarniasz matematyki nie bierz się za rd.
Odsyłam do strony gry:
www.reddragon.plNaprawdę polecam!
(oferuję pomoc graczom którzy chcą zacząć grać w rd, aktualnie nie prowadzę Księstwa ani koalicji, ale przez ponad 8 lat era w erę grałem czy to na serwerze Czeskim(większość czasu) czy to na serwerze Polskim, Jeżeli ktoś chce coś o mnie wiedzieć prowadziłem koalicję pod nazwami Miasta Polskie(serwer czeski) i SZ Ameryki Środkowej(serwer Polski)-Stany Zjednoczone Ameryki Środkowej
Dodam tylko że dzisiejszy RedDragon jest wersją dla bardzo uproszczoną, kiedyś nie było programów do liczenia ataków wojskowych, wysyłania automatycznie magii ja osobiście nadal robię to samemu bez pomocy programów, nie ma to jak rano się obudzić wejść na księstwo i zobaczyć rozjebanego wroga i samego siebie piękny widok:)
Jeżeli ktoś chce wersję hard rd polecam czeski serwer
www.rd2.cz A to już opis serwera Czeskiego
Witamy Cię z otwartymi ramionami w świecie Czerwonego Smoka!
Niezależnie od tego, czy jesteście nowo przybyłymi, czy stałymi bywalcami, cieszymy się, że zawitaliście u nas. Red Dragon to strategiczna gra online w świecie fantasy, w której możecie na własnej skórze poczuć to uczucie bitewnej wrzawy, a w której zaklęcia ciskane są wszędzie wokoło, złodzieje zakradają się do Was spomiędzy cieni, zaś armie są gotowe w każdej chwili Was zdekapitować! Wypróbujcie tą popularną, strategiczną grę online w świecie fantasy całkowicie za darmo!
Dlaczego grać w Red Dragon?
Chyba najistotniejszym powodem jest fakt, że ta gra nie ma w całym czeskim internecie odpowiednika, a w kręgach światowych z trudem by go szukać. Różnicą, zaletą, ale równocześnie wadą, jest skomplikowanie i złożoność gry. Dla nowo przybyłych z początku gra bywa dość trudna, ale po dokładnym zaznajomieniu się nie będziecie już chcieli grać w nic innego. Ta gra uzależnia, a ciągłe, nowe wyzwania kuszą aby grać nie tydzień, nie miesiąc, ale przez całe lata! Co więcej, jako jedni z nielicznych oferujemy strategię turową. Dlatego właśnie nie trzeba tracić mnóstwa czasu, ufając równocześnie, że w krótkim czasie Waszej nieobecności nikt wokół Was nie napadnie i nie zniszczy Waszego długo rozbudowywanego księstwa. Ostatnim z ważniejszych powodów jest wyjątkowo długa historia naszej gry, która zaczyna się w 1998 roku. Nie tylko byliśmy pierwszymi na polu gier pod przeglądarkę, ale przez te lata staliśmy się legendą, oferując stabilny i przemyślany w najdrobniejszych detalach świat.