Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Akademia Warbanda  (Przeczytany 11123 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Barbarzynca

• Gość
    Akademia Warbanda
    « dnia: Lipca 17, 2011, 00:07:36 »
    Nowo wchodzący na łono Warbanda klan Berserker Centurio otwiera przed graczami akademię w której będziemy szkolić nowych graczy:
    Prowadzimy akademię dla nowych graczy, po zdaniu akademii wystawiamy pozytywną opinię na temat gracza, gracz po zdaniu akademii ma wolne wejście do BC, ale dostanie od nas także pozytywne poparcie(rekomendację) w staraniach o dołączenie do innego klanu.

Wykładowcy Akademii:
    Wykładowca dyrektor:Apocalyps
    Wykładowca manuala: Apocalyps, Aragorn
    Wykładowca łucznictwa: Wiedzmin
    Wykładowca Kusznictwa: H.K.94
    Wykładowca jazdy konnej(ogólnie pojętej):Apocalyps
    Wykładowca taktyk:Apocalyps, H.K.94
    Miejsca na wykłady i ćwiczenie taktyki są ograniczone do ilości 3.
    Rekrutujemy także nowych wykładowców, mamy tylko 1 zasadę: wykładowca musi być graczem BC.
    Jeżeli gracz jest aktywny, a wykładowcy dadzą pozytywną rekomendację gracz może zdać akademię nawet w tydzień.
    Do akademii przyjmujemy:
    Graczy między 13-30 rokiem życia
    nie używających nałogowo kurw i innych
    nie płaczących jak go zabiją
    graczy nie gardzących innymi, każdemu należy się szacunek

W BC, akademii BC każdy ma obowiązek szanować cudze poglądy, religie, pochodzenie, bez względu na wiek i skill w grze.

Żeby móc uczestniczyć w Akademii należy posiadać:
    -Oryginalną grę Warband
    -Team Speak 3(Darmowy program do komunikacji szczegóły tutaj:  http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7936   )
    Do akademii zapisy prowadzimy tylko i wyłącznie na PW bądź w tym temacie, pamiętaj nawet jeżeli dopiero kupiłeś Warbanda, akademia jest wprost dla ciebie!
    A także czas wolny(tylko w czasie trwania okresu akademii)
    -Treningi:
    Sobota 20:00 Trening taktyczny/sparing(Jedyny obowiązkowy)
    Wtorek 20:00 Trening manuala
    Środa 20:00 wspólne granie team-owe/trening kawaleryjski
    Czwartek 20:00 Trening strzelecki
    Treningi nie trwają nigdy więcej niż 2h, zazwyczaj jest to godzinka-półtorej.

Jak mawiają: trening czyni mistrza.
    Znowu o czymś zapomniałem...

Pozdrawiam
    BC_Hieronim Klanowy Emisariusz

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Akademia Warbanda
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2011, 00:24:25 »
    Wydaje mi sie, że takie info powinniscie umiescic w temacie Waszego klanu, a nie w dziale ogólnej dyskusji o Warband - Multiplayer.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2011, 00:25:47 »
    Ja stąd wieje zanim, Argaleb trafi do tego tematu:D
    A tak serio, to powodzenia(przyda sie)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 17, 2011, 01:08:37 »
    Ja stąd wieje zanim, Argaleb trafi do tego tematu:D
    A tak serio, to powodzenia(przyda sie)

xD

Propagandowa papka...nie rozumiem jak ktoś kto sam w WB niewiele osiągnął może wykładać innym...raczej niewiele się od tych wykładowców da nauczyć...są ciekawsze metody pozyskiwania rekrutów...natomiast nowym graczom polecam dołączanie do ogranych klanów, gdyś coś takiego jak pozytywna opinia nic dla innych klanów nie znaczy...powiem wprost - inne klany zlewają na opinię takiej akademii;) Przynajmniej te w miarę silne. Nowym rekrutom polecam więc dołączenie do doświadczonych klanów i olewanie podobnych akademii. Jeżeli w przyszłości chcesz dołączyć do  klanu z zagranicy i powiesz im że ukończyłeś taką akademię - wolicie nie znać ich reakcji;P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 17, 2011, 02:29:05 »
    No cóż, powodzenia, pomoc nowym graczom na pewno jest dobrym celem. Wątpliwości może budzić raczej kadra biorąc pod uwagę pewien niedawny incydent. :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 17, 2011, 02:37:27 »
    Nie przyjęlibyśmy do WV kogoś kto ukończył Akademię Warband...

A grupy przyjmują przyjmują...są klany dobre na początek, jak jesteś starszy możesz iść do REFu lub Hitmenów, dla ludzi młodszych są WarDogs, GSE, Vikings (choć tu nie jestem pewien).  Klanów jest od cholery, jak komuś się będzie chciało to znajdzie klan. A umiejętności nigdy nie wyćwiczysz lepiej niż po prostu grając. Zapewniam cię że WV (które podałeś jako przykład) nikt nie uczył grać. Na naszych treningach też nigdy nie szlifowaliśmy umiejętności. Każdy uczył grać się samemu. Jeżeli gracze będą grali na publikach czy duelach, to w końcu osiągną wysoki poziom a wtedy wszystkie drogi będą stały przed nimi otworem. Nie widzę potrzeby robienia czegoś takiego jak sztuczny trening w akademii. Znacznie lepszą metodą jest wejście na jakiś serwer i po prostu pykanie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 17, 2011, 02:53:28 »
    HITMEN i VG zamknęli rekrutacje, ale nie o tym.

Wykładowcą (głównym jak widzę) jest Apocalyps, najlepszy z najlepszy, który nie grał w reprezentacji tylko przez to, że ...... nie lubi Native. A akademia, jak sądzę, tyczy się Native :)

To tak jakby wykładowca od matematyki nie lubił matematyki i wolał np rachunkowość zarządczą.

A skoro ta akademia jest "neutralna" i nie ma na celu przyciągnięciu rekrutów, dlaczego "studenci" mają biegać z tagiem "aBC", a nie np "AW"(Akademia Warband)? :)

Podłączam się pod Argaleba, jak ktoś chce podrasować skilla, to najlepiej jest po prostu dołączyć do klanu i tam starać się rozgrywać, dyskutować na ts et cetera. Wyjdzie lepiej :)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 17, 2011, 10:01:00 »
    Ludzie może się zmieniają, ale w ciągu 2 miechów, to mogą najwyżej wypracować nowy pogląd na świat.

Ten temat to chyba kolejny żart. Akademia warband? Uczyć się sensu gry aby popsuć sobie zabawę? Przecież poznawanie nowych taktyk, strategii, i technik walk jest sensem "machaja i siekaja". A wy chcecie strzykawką wszystko to wbić do łebków jeszcze nieskalanych warbandem.

Po nim jeździmy jak po burej suce nie bez powodu.Wiele niedobrego zdziałał, a nawet nie spróbował się poprawić. Apo wielokrotnie był upominany, aż w końcu dostał bana i NIE MOŻE przychodzić na forum. Coś takiego nie jest objawem chęci zmiany.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 17, 2011, 10:30:31 »
    Uważam, że akademia WB jest zbędna, a już szczególnie jeśli jest ona prowadzona przez przeciętnych graczy... Gdyby takie coś powstało i byłoby niezwiązane z jakimkolwiek klanem do Warbanda, a uczyliby w tej akademii najlepsi polscy gracze (z reprezentacji chociażby) to mogłoby to mieć jakiś sens. Jednak obawiam się, że tego typu akademia najprawdopodobniej nie spotka się z uznaniem w WB więc gracze nie będą mieli z niej żadnego pożytku. Moją kolejną obawą jest to, że będzie ona zdecydowanie stronna - tworzona przez ludzi z BC, zachęcająca do dołączenia do tego klanu.

My uczymy tylko podstaw, a później staramy się doradzić w wyborze klanu
    Co do Apo ludzie zmienni są, jest on jedną z osób która chce pomóc nowym, wchodzącym w świat Warbanda graczom.A wy jedziecie po nim jak po burej suce przypominając wycinki z całości przekazu.

To niestety wydaje mi się Rosyjską Propagandą w wykonaniu BC i Apokalipsa na czele, który jak każdy wie nigdy nie miał zamiaru zmienić się nagle w różowego, tęczowego misia który będzie wszystkim pomagał i przystawał na ich warunki kolegując się ze społecznością WB.

Offline Maszkaros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 17, 2011, 10:31:06 »
    Ja mam tylko jedno pytanie: Co macie do graczy, którzy mają powyżej 30 lat? Są za starzy na naukę już? :D

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 17, 2011, 10:36:18 »
    A ja się zgłaszam, chętnie się czegoś nowego nauczę. Gdzie mam się stawić? ^^

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 17, 2011, 10:56:31 »
    Ja zgłaszam się też, ukończenie Warbandowskiej Akademii to będzie kolejny zacny element mojego Warbandowskiego CW.

Tak samo jak wyżej, gdzie mam się stawić?

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 17, 2011, 11:27:18 »

Wykładowca taktyk:Apocalyps, H.K.94

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 17, 2011, 11:49:16 »
    (click to show/hide)

Tak, jasne, powodzenia w szukaniu następnych teorii spiskowych.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 17, 2011, 11:50:16 »
    A jak dla mnie to post ma po prostu charakter humorystyczny...tymczasem ludzie jak zwykle doszukują się ukrytego przekazu...

DzioOb, Barbarian xD Piszcie do Apo;P