Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: problem  (Przeczytany 2641 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    problem
    « dnia: Lipca 15, 2011, 13:36:18 »
    Witam, mam problem gdy z kim walczę to jak on zaczyna spamować (nawalać cały czas bez bloku) to czasami jego cios jest szybszy niż mój chociarz przed chwilo obroniłem jego cios. Problem polega na jego szybkości? czy szybkości broni mojej i jego? A może jest to bardziej skomplikowane?

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: problem
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2011, 15:15:13 »
    jest to bardziej skomplikowane ;)
    Twój przeciwnik może mieć wolniejszą broń od Ciebie a i tak uprzedzi twój atak. Mała podpowiedź wszystko zależy od jego i twojego ruchu ;)

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 15, 2011, 22:22:42 »
    Kąty łapie po prostu.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 20, 2011, 14:18:57 »
    To nie musi być akurat tak. W wypadku ataku z góry czy pchnięcia można przesunąć się w bok i natychmiast uderzyć co skończy spamowani ;D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 20, 2011, 14:43:47 »
    To nie musi być akurat tak. W wypadku ataku z góry czy pchnięcia można przesunąć się w bok i natychmiast uderzyć co skończy spamowani ;D

Zastosuj się do tej rady, bezzwłocznie!

...jeżeli chcesz umrzeć, nie nabiwszy żadnego fraga. W przypadku pchnięcia oraz wymachu zza głowy można zmienić kierunek w trakcie ciosu, np. robiąc zamach znad głowy, opuszczając broń, obracając się szybko o 180 stopni i zabijając wroga, który chciał nam wejść w plecy.

Do tematu: Za wolno kontrujesz. Szybkość broni nie ma absolutnie nic do rzeczy, jedyną bronią mogącą zaatakować dwa razy pod rząd jest pięść.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 20, 2011, 18:45:57 »
    A widzisz Hofiko cholernie się mylisz :O

Otóż jest umiejętność zwana hitslashem (graczem specjalizującym się w niej jest Okocha) która pozwala na wyprowadzenie dwóch ciosów pod rząd. Technika wykonalna praktycznie tylko broną dwuręczną bądź drzewcową (1h można próbować, ale szanse na powodzenie są nikłe). Nie będę tu opisywał jak ją wykonać gdyż potrzeba do tego trochę treningu (sam używam jej na spółkę z feintami i holdami) najlepiej na mieczu dwuręcznym. W uproszczeniu sprowadza się to do przejścia w lewą i szybkiego ataku z prawej po którym należy zmienić kierunek biegu i ataku (bieg w lewo i atak z prawej). Technika jest dość ciężka do opanowania ale kiedy już to zrobisz nawet Phyrex nie stanowi problemu;P

PS: Hitslash ma wroga zaskoczyć, podczas walki z wyskillowanym przeciwnikiem ten może przewidywać twoje ataki i tym samym technika przestaje być przydatna;P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2011, 18:50:32 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 20, 2011, 18:56:41 »
    Informację tą wziąłem stąd:

http://www.youtube.com/watch?v=L9jHcZjWw9U (5:20)

Jednak filmik ten jest już stary, i najwyraźniej gracze już odkryli możliwość obejścia tej ,,żelaznej zasady''.

W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. Niemniej jednak to:

W przypadku pchnięcia oraz wymachu zza głowy można zmienić kierunek w trakcie ciosu, np. robiąc zamach znad głowy, opuszczając broń, obracając się szybko o 180 stopni i zabijając wroga, który chciał nam wejść w plecy.

Jest prawda, więc nie próbuj odskakiwać w bok przed pchnięciem ;)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 21, 2011, 11:33:56 »
    Widać że doszło do nieporozumienia. chodzi mi o to że wróg czasem popełnia błąd i przy ataku z góry przesuwa się w bok, a gdy zrobi coś takiego należy po prostu iść w kierunku przeciwnym i gdy przeciwnik przetnie "powietrze" , atakujesz ciosem bocznym. Mianowicie chodziło mi o to że ciosem z góry/pchnięciem ciężej trafić ruchliwego wroga niż w przypadku zasięgu ataku z  lewej który oprócz długości łapie więcej przestrzeni przed tobą.
    Co do filmu to jednak styl walki zmienia się wraz z nowymi łatkami do gry (patch) , ze wzrostem skilla ludzi grających w WB oraz zmieniającym się stylem walki.

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 22, 2011, 19:22:21 »
    Tak po prawdzie teorii (i technik walki) jest tyle co grających.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 22, 2011, 20:23:17 »
    Właściwie jest podział ogólny przyjęty przez zdecydowaną większość: feinty, hitslashe, holdy, chambery i kilka innych technik. Najbardziej znienawidzoną przeze mnie jest "ESKA GEJMING".

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 23, 2011, 17:56:25 »
    Argaleb nie trzymaj nas w niepewności i wytłumasz co to jest "ESKA GEJMING" :P
    Widzę że w nazewnictwie jesteś niezły:P

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 23, 2011, 18:04:51 »
    Albo w zmyślaniu nazewnictwa ;p

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 23, 2011, 18:34:59 »
    Zumbagi...co jak co ale na technikach walki znam się wydaje mi się, znacznie lepiej niż ty...

A ESKA GEJMING? Domyślcie się co to jest;P

Offline Sarl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 23, 2011, 22:00:03 »
    Zapewne coś, co przeze mnie nazywane jest "parkinsonem", a przez niektórych "chińskim farmerem".

Offline Rooster1999GER

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • DEEP♀DARK♀FANTASY
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 24, 2011, 09:47:27 »
    Eska gejming to ciągłe cofanie się. Może to i jest dobre przeciwko "koperom", ale na dłuższą metę jest wkurzające w cholerę.

PS: Argaleb, nie gram już na esce xD