Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modelowanie zbroi w Wings 3D  (Przeczytany 2785 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czop1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Modelowanie zbroi w Wings 3D
    « dnia: Lipca 14, 2011, 13:41:19 »
    Witam. Mam wielką prośbę. Przeszukiwałem internet przez kilka dni w poszukiwaniu tutoriala jak wymodelować zbroję w Wings 3D. Niestety nie udało mi się znaleźć niczego. Jedynie poradniki riggingu i jak modelować hełmy i tarcze co już potrafię. I tu pojawia się moje pytanie i prośba, czy może mi ktoś podać link lub napisać poradnik jak wymodelować zbroję w wingsie? Uważam, że wielu osobom by się to przydało ponieważ nie jest to już taka łatwa sprawa jak inne rzeczy.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: Modelowanie zbroi w Wings 3D
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 14, 2011, 14:07:17 »
    Cóż, skoro ktoś ten temat już założył, to ja się podłączę do prośby.

P.S. 555 post ^^
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2011, 14:17:35 »
    Zbroję modelujesz tak jak miecze, tarcze i inne tego typu rzeczy, tylko musisz bardziej znać się na anatomii. Ewentualnie przerabiaj nativowskie armory.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline czop1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2011, 15:24:28 »
    Wiem i próbowałem nie jeden raz ,jednakże jest to dla mnie czarna magia i kompletnie mi nie wychodzi.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 14, 2011, 15:55:44 »
    Dlatego pooglądaj na wielu obrazkach jak wygląda ludzkie ciało, poczytaj o tym itp.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2011, 16:41:46 »
    Mam tutka na temat modelowania ludzi(potrafiąc robić ludzi łatwiej modelować pancerze, stroje itp) ale do Blendera na którego zresztą polecam się przerzucić. Wersje 2.5x mają nowy, przyjazny interfejs więc nie ma argumentu że interfejs przypomina kokpit samolotu(sam uważam że tak jest w starych wersjach). Tutek po angielsku jednak ja, człowiek który po angielsku słabo zna ten język w miare go rozumiem.

Link: http://cg.tutsplus.com/tutorials/blender/character-modeling-in-blender-basix/

Możliwości Blendera są duże tak jak wielu softów.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ikaw

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2011, 17:42:01 »
    A propo modelowania to jak edytować w plikach brf  modele ?? czy wogule da się

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 14, 2011, 18:23:32 »
    Tak "wogule" to się da używająć np OpenBRF.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline czop1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 14, 2011, 21:42:58 »
    Wysłany przez: rybopiotr
    Umieść cytat
    Mam tutka na temat modelowania ludzi(potrafiąc robić ludzi łatwiej modelować pancerze, stroje itp) ale do Blendera na którego zresztą polecam się przerzucić. Wersje 2.5x mają nowy, przyjazny interfejs więc nie ma argumentu że interfejs przypomina kokpit samolotu(sam uważam że tak jest w starych wersjach). Tutek po angielsku jednak ja, człowiek który po angielsku słabo zna ten język w miare go rozumiem.

Link: http://cg.tutsplus.com/tutorials/blender/character-modeling-in-blender-basix/

Możliwości Blendera są duże tak jak wielu softów.

Rybopiotr jak zawsze nie zastąpiony, dziękuję za pomoc :) w blenderze też umiem robić modele ale własnie ten interfejs mnie wyprowadzał z równowagi.