Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kampania EU3 Divine Wind  (Przeczytany 10007 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Kampania EU3 Divine Wind
    « dnia: Lipca 13, 2011, 19:59:34 »
    Planuję regularnie organizować kampanię multi na czystym samodzielnym dodatku do EU3 tj. Divine Wind. Oczywiście jeżeli będzie wystarczająca liczba chętnych osób. Jest to gra, która jako jedyna urzekła mnie tak samo jak M&B (mimo że są to całkiem inne gatunki). Przewiduję 6 graczy na jedną kampanię. Zaczynamy oczywiście w 1399r. i gramy do samego końca. Wybieramy państwa JEDYNIE w Europie, Afryce Północnej bądź na Bliskim Wschodzie (Mamelucy, Ottomanie). Zdecydowałem tak, ponieważ chciałbym w tej kampanii kłaść nacisk na wojny pomiędzy GRACZAMI. Gdy już zbiorą się uczestnicy możemy przykładowo podzielić się na 2/3 zespoły, które będą ze sobą ściśle współpracowały. Aby rozwiązać kłopot z organizacją czasu zawsze po skończeniu i zapisaniu gry wszyscy ustalamy następną datę, gdy wszyscy będą mieli czas i chęci. Jeżeli kogoś o ustalonym dniu i godzinie nie będzie to zaczynamy i gramy bez tejże osoby. Przewiduję "sesje" po co najmniej dwie godziny raz w tygodniu (częściej jeżeli wszyscy będą chętni). Prędkość oczywiście x3, x4(gdy nikt nie prowadzi wojny), dopuszczalna pauza w niektórych momentach. Najlepiej gdyby były to osoby mogące pograć dłużej niż do 23. O postępach w kampanii będę regularnie informował w tym temacie (po każdej sesji wrzucę screena z mapy świata i drobny opis). Jestem pewien, że nikt się nie pogniewa jeżeli od czasu do czasu skorzystamy z tsa Grey Order, aby ułatwić kontakt pomiędzy graczami.  Serdecznie zapraszam!

I Kampania:
    1. Glaedr - Bizancjum
    2. Proud - Kastylia
    3. Arris - Austria
    4. Volv - Polska
    5. Gorn - Dania
    6. Bael - Francja
    7. Kradus - Anglia

Rezerwa:

- Argaleb (po 15 sierpnia)

PS: nie mam zamiaru nikogo podczas kampanii uczyć grać, jeżeli nie masz przynajmniej kilkumiesięcznego doświadczenia - nie zgłaszaj się.

I KAMPANIA

Kampania została rozpoczęta 01.01.1405r.

1405

Mapa Europy
    (click to show/hide)

PAŃSTWA GRACZY

Anglia(Kradus)
    (click to show/hide)

Austria(Arris)
    (click to show/hide)

Bizancjum(Glaedr)
    (click to show/hide)

Dania(Gorn)
    (click to show/hide)

Francja(Bael)
    (click to show/hide)

Kastylia(Proud)
    (click to show/hide)

Polska(Volv)
    (click to show/hide)

DOCHÓD, ARMIA etc.

Dochód
    (click to show/hide)

Punkty handlowe
    (click to show/hide)

Armia
    (click to show/hide)

Flota
    (click to show/hide)

1456

Mapa Europy
    (click to show/hide)

PAŃSTWA GRACZY

Anglia(Kradus)
    (click to show/hide)

Austria(Arris)
    (click to show/hide)

Bizancjum(Glaedr)
    (click to show/hide)

Dania(Gorn)
    (click to show/hide)

Francja(Bael)
    (click to show/hide)

Kastylia(Proud)
    (click to show/hide)

Polska(Volv)
    (click to show/hide)

DOCHÓD, ARMIA etc.

Dochód
    (click to show/hide)

Punkty handlowe
    (click to show/hide)

Armia
    (click to show/hide)

Flota
    (click to show/hide)

Subiektywny opis państw Gala Anonima z Bizancjum

(click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2011, 15:07:01 wysłana przez Glaedr »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Kampania EU3 Divine Wind
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2011, 20:08:37 »
    Nup Kładus zgłasza się. Francja, nudny bull*hit, austria, czechy podobnie... Hmmm, Anglia - dawno się nie bawiłem w potęgę kolonialną ^^

btw. Rozumiem, że prawdopodobne pvp i sojusze rozstrzygną się w środku gry, tak?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2011, 12:48:51 »
    Tak, sojusze rozstrzygną się w czasie gry, może któryś z graczy osiągnie taki poziom, że wszyscy wspólnie będą z nim walczyć? Kwestia doboru państw i szczęścia w eventach.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2011, 13:24:44 »
    Zagrałbym, gdyby nie to że nie mam dodatku a podstawkę zostawiłem w Polsce(Jestem w Anglii). Szkoda. Normalnie EU mi do gustu nie przypadła, ale może w taką kampanię by było fajniej.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 03, 2011, 11:47:45 »
    Pewnie nici z kampanii, ale z racji tego, że na Steam jest promocja na brakujące w moim przypadku Divine Wind (które kupię za 2,49€) więc byłbym chętny do gry.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 03, 2011, 13:00:42 »
    Także jestem chętny...ale dopiero po 15 sierpnia;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 03, 2011, 14:34:08 »
    Mogę grać.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 03, 2011, 18:47:40 »
    Dobrze widzieć że parę osób pojawiło się na liście chętnych do gry i liczę na to, że cała kampania dojdzie do skutku bo w EU III przez neta jeszcze nigdy nie grałem, a zabawa może być ciekawa.

Dwa pytania do szefa projektu: ;p
    1) Rozumiem, że zaczynamy po 15 sierpnia?
    2) Jeśli do tego czasu nie zgłosi się 6 osoba to będziemy tak dalej czekać, czy zaczynamy w 5?
    3) Do kiedy trzeba się zdecydować jaki kraj poprowadzić bo mam kilka pomysłów, ale jeszcze nie wiem, który wybrać? ;)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 03, 2011, 18:56:53 »
    Dobrze widzieć że parę osób pojawiło się na liście chętnych do gry i liczę na to, że cała kampania dojdzie do skutku bo w EU III przez neta jeszcze nigdy nie grałem, a zabawa może być ciekawa.

Dwa pytania do szefa projektu: ;p
    1) Rozumiem, że zaczynamy po 15 sierpnia?
    2) Jeśli do tego czasu nie zgłosi się 6 osoba to będziemy tak dalej czekać, czy zaczynamy w 5?
    3) Do kiedy trzeba się zdecydować jaki kraj poprowadzić bo mam kilka pomysłów, ale jeszcze nie wiem, który wybrać? ;)

1) jeżeli wcześniej zgłoszą się jeszcze dwie osoby to zaczynamy wcześniej, a Argaleb poczeka do następnej tury
    2) czekamy, zagadam na tsie w najbliższym czasie do kilku osób i na pewno jeszcze jedna czy dwie się znajdą
    3) czas na wybranie kraju macie, aż do dnia rozpoczęcia kampanii, tj. przed rozpoczęciem każdy ma już mieć swój kraj, żadnego zastanawiania się już po postawieniu serwera

Jeszcze co do państw - radziłbym, aby każdy wybrał jednak kraj, który można jakoś sensownie poprowadzić (zjednoczyć Włochy, Niemcy, Rosję...). Sam zmieniam kraj na Moskwę.

Offline Volv

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 03, 2011, 19:36:20 »
    Jak zawsze - gram !!! tylko znowu już mi Rosije zaklepali :P ... Cóż później napiszę czym gram ;) .

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 03, 2011, 19:56:20 »
    Dobra, pierwsze spotkanie z Divine Wind za mną i mimo kilku zmian w stosunku do HttT różnicy dużej nie ma. Co do wyboru państwa. Myślałem nad którymś z landów HRE, ale po rozpoczęciu gry Bawarią stwierdziłem, że ten pomysł odpada... Częściowo biorąc pod uwagę sugestię Glaedr'a wybieram WSTĘPNIE Milan (Mediolan) z racji tego, iż chciałbym uniknąć gry klasyczną potęgą pokroju Francji, Kastylii, Austrii, etc.

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 03, 2011, 22:25:24 »
    Dobra, pierwsze spotkanie z Divine Wind za mną i mimo kilku zmian w stosunku do HttT różnicy dużej nie ma. Co do wyboru państwa. Myślałem nad którymś z landów HRE, ale po rozpoczęciu gry Bawarią stwierdziłem, że ten pomysł odpada... Częściowo biorąc pod uwagę sugestię Glaedr'a wybieram WSTĘPNIE Milan (Mediolan) z racji tego, iż chciałbym uniknąć gry klasyczną potęgą pokroju Francji, Kastylii, Austrii, etc.

Fajne państewko, największy potencjał w jednoczeniu Włoch z ogromnymi możliwościami ekspansji pokojowej.

EDIT: Biorę Austrię.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2011, 17:20:23 wysłana przez Arris »

Offline Volv

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 06, 2011, 19:01:55 »
    Biorę Polskę

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 07, 2011, 15:07:25 »
    Zmieniam wybór... Kradus domyśla się dlaczego "porzucam" członka HRE, Milan, zmieniając swój wybór na Kastylię.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 07, 2011, 17:48:07 »
    Obecnie nie mam dostępu do internetu, może już jutro się to zmieni. Jak już będę miał stały dostęp to ogarnę cały temat.