Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bioshock  (Przeczytany 1437 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Bioshock
    « dnia: Lipca 13, 2011, 18:49:46 »
    Nie zauważyłem tego tematu... a przecież musi być! Głowę sobie dam uciąć, że chociaż część z was grała w tą najlepszą grę roku 2007 (Tytuł przyznany i uznany, ani słowa sprzeciwu nawet nie chcę słyszeć :D ).
    Dla tych, którzy gry nie znają:
    Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Lmw78t8NgIE
    Gameplay: Nie polecam oglądać, bo można sobie zepsuć zabawę, wiedząc z góry skąd wyskoczą wrogowie przyprawiający o zawał serca :)
    Ogólnie o grze recenzja: http://www.gry.gildia.pl/gry/bioshock/recenzja

Teraz coś dla tych, którzy grali.
    Ogólnie co sądzicie? Mi się bardzo podobała, bardzo ciekawa fabuła, walka, grafika nawet jak na te czasy wciąż ciesząca oko... ale ten klimat lat bodajże 60 zamknięty w podwodnym mieście, każdemu fanowi Fallouta gra na pewno przypadnie do gustu mimo, że to typowy shooter z elementami RPG.
    Mówiono mi, że to straszna gra, w sensie, że przerażająca. No i cóż, Pawilon Medyczny mnie momentami przyprawiał o zawał serca i mimowolne okrzyki, kiedy nagle gasło swiatło i dało się słyszeć jakieś chichoty albo inne hałasy. Ale strzelam, że to przez to, że jest to pierwszy etap, gracz nie czuje się jeszcze pewnie w skórze Jacka no i szpital, wiadomo, kiepsko działa na naszą psychikę :)
    Potem jeszcze miałem stracha w Hefajstosie, obeznani z pewnością wiedzą o co chodzi, nieobeznanym mogę tylko powiedzieć, aby bardziej uważali na otoczenie, bo z pozoru pusty korytarz... może wcale nie być pusty :)
    Jak dla mnie bardzo zasłużony tytuł najlepszej gry 2007 roku, jutro jadę do sklepu kupic drugą część, nie mogę się doczekać.