Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szczegóły w grze  (Przeczytany 1249 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magic

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Szczegóły w grze
    « dnia: Lipca 13, 2011, 17:05:11 »
    Siemka ludzie, mam takie pytanka odnośnie tego, jak gra jest dokładnie wykonana.
    1. Czy dobrobyt w mieście wpływa na cenę kupowanych i sprzedawanych towarów?
    2. Po co jest honor? (Mam 36)
    3. Czy jeśli nasza renoma wynosi załóżmy 2000, to nie zaatakuje nas żaden Lord, który ma mniej? Czy atakowanie polega na liczebności naszego wojska i wojska wroga? A jeśli chodzi o renomę, to czy atakuje nas kilka wojsk, to zlicza się sumę renomy dowódców tych wojsk i jeśli mają więcej to wtedy atakują? (Ale namieszałam :D)
    4. Czy jeśli mamy odrębne królestwo (np. Rhodoków Rebeliantów) to czy inne królestwo może podpisać z nami traktat pokojowy? (Ktoś ze mną, nie ja z nim)

Jak coś jeszcze mi wpadnie do głowy to się zapytam. Liczę na odpowiedzi ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 22:58:22 wysłana przez Magic »

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Szczegóły w grze
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2011, 17:36:32 »
    1. Nie, dobrobyt wpływa na wielkość uzyskiwanych podatków z miasta czy wioski ( Na cenę towarów takich jak jedwab, wino, żywność itp. wpływa ich ilość w sklepie czyli im więcej tego tym taniej. Broń, zbroje i konie maja stałą cenę )
    2.Honor jest np. po to że niektórzy lordowie cenią honorowych ludzi i wtedy relacje z nimi nam się zwiększają .
    3.Renoma to coś w rodzaju sławy i nie wpływa na to czy ktoś atakuje czy nie (wpływa na ilość wojska jakie możemy mieć) bo na to ma wpływ wielkość naszej armii.
    4.W zwykłym M&B z tego co pamiętam nie da się zawierać żadnych paktów.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline BladeXXX

• Użytkownik
    • My name is Lancelot
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2011, 20:36:40 »
    Jeśli ma się własne państwo bez modów to niestety nie da rady zawrzeć pokoju, bo coś tam gadają, że chyba nie jestem jakimś tam królem.

Offline Magic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2011, 22:29:39 »
    Co do ostatniego pytania to pytam się, bo jak kiedyś grałam, miałam spore królestwo, z 5 zamków, miasto i wioski do nic należące i chyba Vaegirzy zaproponowali mi pakt pokojowy, ale mogłam coś pokręcić ;)

I dzięki za odpowiedź :)

Tak BTW dziś zaatakowało mnie dosłownie całe wojsko Nordów, czyli w sumie przy moim zamku stało 14 armii, 6 już nie ma :D

Offline Magic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 10, 2011, 14:02:41 »
    Ok, drodzy ee Mount&Bladowicze xD

Piszę tego double posta, tylko po to byście dowiedzieli się, że inne frakcje mogą zawierać pakty z naszym królestwem na 100%! Co prawda te pakty są bezsensu i na chama (gra niedopracowana czy coś), bo miałam stosunki ze swadią na +75 i wypowiedzieli mi wojnę, a zaraz po tym Rhodocy (-100) dali mi propozycję pokoju. Mam własne królestwo, ziemie to te należące do Nordów (i kilka innych zamków), teraz nie mają niczego i czasem samych lordów można zobaczyć biegających po mapie. Mam podstawkę, bez żadnych modów, zwykłe M&B z empika xD

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 11, 2011, 12:36:28 »
    Pokój po wojnie to normalna kolej rzeczy a ja mówiąc o paktach miałem na myśli takie jak : handlowy , sojusz czy traktaty o nieagresji a ich w zwykłym m&b nie ma.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5