Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co się stanie jeśli...?  (Przeczytany 4277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yaey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Co się stanie jeśli...?
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 30, 2008, 02:07:03 »
    Heh, no super, że tak wybrałeś. Władcy są tacy, jacy są. Może jeszcze jedna osoba niech potwierdzi, że rzeczywiście traci się zamki, miasta i wioski w przypadku rebelii. Przez to nawet nie opłaca się inwestować w początkową wioskę, bo i po co?

Interesuje mnie jeszcze, czy jak nasza wioska zostanie splądrowana, to zostają zniszczone budynki, które budujemy lub wybudowaliśmy. No i czy można zajmować inne wioski, i w jaki sposób.

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 30, 2008, 08:09:55 »
    W poprzednich wersjach nie traciło się swoich majatków.

Wiem, bo na 960 prowadziłem rebeliantów Nordów, wygrałem wojnę, później wypowiedziałem im posłuszeństwo i przeszełem do Swadians.
    Zatrzymałem wszystko co było moje, czyli:
    - wiochę którą dostałem na poczatku od króla Nordów
    - zamek, który sobie zdobyłem i król dał go mnie
    - oraz zdobyte już w trakcie rebelii (i darowane sobie) miasto, 2 zamki i 4 wsie
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 30, 2008, 08:11:10 »
    Inne wioski zajmujemy podbijając miasta w ich okolicy
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 30, 2008, 17:13:09 »
    W poprzednich wersjach nie traciło się swoich majatków.

Wiem, bo na 960 prowadziłem rebeliantów Nordów, wygrałem wojnę, później wypowiedziałem im posłuszeństwo i przeszełem do Swadians.
    Zatrzymałem wszystko co było moje, czyli:
    - wiochę którą dostałem na poczatku od króla Nordów
    - zamek, który sobie zdobyłem i król dał go mnie
    - oraz zdobyte już w trakcie rebelii (i darowane sobie) miasto, 2 zamki i 4 wsie

Nie zgadzam się z tym w wersji 0.960 było tak jak teraz czyli zamki przepadały.
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 30, 2008, 17:30:42 »
    Mamy demokrację, możesz się nie zgadzać, ale w tej wersji(1.03) wypowiedziałem posłuszeństwo Swadianom kiedy Król nie przyznał mi drugiego zdobytego przeze mnie zamku i też zostały mi oba zamki. Odebrał mi jedynie wioskę, którą dostałem od niego kiedy przystąpiłem do jego feakcji.
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 01, 2008, 23:21:02 »
    Dzięki za odpowiedzi. Bohusz, rozumiem, że zostały ci też jeszcze wioski związane z tymi dwoma zamkami. : ) A że odebrał tylko tą jedną, początkową, to pocieszające.

Zrobiłem testy, i np. jeśli dostaniem propozycje wasalastwa, przyjmiemy ją, a zamiast się zgłosić, pójdziemy do pretendenta z innej nacji, to będziemy mieć tą zaproponowaną wioskę i tak. Jednak jej były lord będzie naszym wrogiem, a nacja co wystąpiła z propozycją wasalstwa, obniży względem nas stosunki o 10. Więc w sumie to się nawet opłaca, bo przejmujemy wioskę od obcego królestwa.