Witam Polskich Waszmościów, Kozackich Atamanów , Rosyjskich Bojarów i Szwedzkich Hrabiów jako nowy użytkownik forum ;)
Mam pytanie do graczy, którym udało się przejść wątek kozaków w OiM: Dzikie Pola.
Przechodzę obecnie Kampanię Zaporożców. Udało mi się zdobyć Czarnego Hetmana, zostałem lojalny Chmielnickiemu, pokonałem Polskę i wybuchł bunt Jana Kazimierza. I tutaj mam problem. Po jego stronie stoi 36 szlachciców (przynajmniej gdy pytam kogoś z mojej frakcji o sytuację na wojnie), a po mojej 8 (jestem marszałkiem). Do tego w każdym zamku/mieście jest ok. 500 obsady. Niektórzy kozacy po ich stronie mają 250-350 wojska. A ja mam Czarnego Hetmana i nijak nie działa. Czy to tylko zwykły piernacz? Gdy walczyłem z Radziwiłłem to masowo przechodzili na jego stronę Kozacy i każdy z ich szlachciców miał okazałą armię. A mnie nikt nie wspiera... Mamaj się nie odzywa, Chmielnicki też nie, Barabasz i Radziwiłł przepadli. Kogo mogę zapytać, nie wierzę, że to zwykła buława :) Za trudno się go zdobywało....
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi.