Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod Dionisia. Jakieś pytania??  (Przeczytany 3312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MBlumek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mod Dionisia. Jakieś pytania??
    « dnia: Lutego 02, 2008, 00:10:57 »
    Witam stworzyłem ten wątek by pomagać wam w tym modzie, ale oczywiście tylko w sprawach gry troche sie znam na nim bo dlugo w niego gram mam 39lvl.
    A jeśli ktoś gra na tym modzie niech mi powie gdzie moge kupić amunicje do broni palnej ??

Offline dagoth

• Użytkownik
    Odp: Mod Dionisia. Jakieś pytania??
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 02, 2008, 14:21:49 »
    Trochę się pogubiłem.Założyłeś temat po to by pomagać innym grającym w tego moda a sam nie wiesz gdzie kupić amunicję?A tak w ogóle to o czym jest ten mod?

Offline MBlumek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 02, 2008, 18:01:15 »
    Przecierz niemoge wiedziec wszystkigo ;)
    A moze ktos inny to wie:)
    A ten mod prawie sie nie rozni od native ale mozna stworzyc wlasny zamek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2008, 09:07:15 »
    Wiem że w caldaria war cronikles można kupić gotowy kartridż z prochem i kulami ale w dionisia chyba niema takiej opcji

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2008, 10:49:10 »
    MBlumek: W Dionisie dłużej nie grałem, ale z tego co widziałem, broń palna jednak była na podobnych zasadach w Storymodzie (na 0.751). Tam (jak w recenzji napisałem) należało biegać od miasta do miasta w poszukiwaniu odpowiednich kompementów do stworzenia tej broni. Podobnie jest z aminicją - trzeba szukać, szukać i raz jeszcze szukać.
    Innego wyjścia nie znam - chyba, ze odwiedzić forum odnośnie tego moda i tam się pytać/szukać informacji

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 13, 2008, 11:16:56 »
    Tak w ogóle to gdzie mozna kupić broń palna, gram w dionisie już 3 dni, jestem na dośc wysokim levelu, zdobyłem zamek itp, ale broni palnej niewidziałemu żadnego handlarza z tego co widzę to dionisia jak na razie niezbyt odróżnia soe od nativ, ani nowych broni, ani pancerzy...??!!

Gram wersję 0.960 pl

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 13, 2008, 11:20:17 »
    ... pl ?. to Dionisia jest po polsku ?.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 14, 2008, 09:03:02 »
    a katalogu Dionisia, w language mam folder pl, es i tr więc jest po polsku, ale niedostrzegam żadnych róźnic między dionisia a nativ, wczoraj doszedłem dośc daleko, jestem mniej więcej w miejscu gdzie skończyłem nativ i jest "tak samo", może dionisia niedziała pod wersją 0.960 inne mody, might and blade, czy craftmode są "inne" na pierwszy rzut oka, poza tym w readme stoi że można wyłączyć łuki husklarom it, ale gdzi sie to robi??

A to cytat:

Toggle forest battles on and off.  If you hate fighting in forests, this is for you.  Terrain is still randomly generated and terrain-appropriate, minus the forest part.
    Toggle snow battles on and off.  If you never go anywhere near Curaw because you think glaciers are freaking ridiculous, here you go.  The world map will still look "snowy", but the game will think snow=grass when it comes to missions.  Note this will not change snowy scenes.
    Toggle Native debug mode on and off.  If you want to check out what cheating bastards Armagan et al are, this is for you.
    Toggle Chel and Mirathei's battle formation and morale mod on and off.  (Updated)
    Toggle Fei Dao-esque stronger Rhodoks on and off.

Toggle Nord Huscarl bows on and off.
    Toggle better Lord reinforcements on and off.
    Toggle automatically regenerating cartridges on and off.
    Toggle loot sorting on and off[/color]

Gdzi zmienia się on na off :) ??
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2008, 09:06:34 wysłana przez Messer »

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 14, 2008, 12:48:05 »
    Zawsze było tak, że 0 to off a 1 to on. Poszukaj odpowiedniego wiersza i popraw.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 14, 2008, 13:09:44 »
    no a tak wogóle to skoro ktos zrobił juz moda, pisze ze to lepsza wersja nativ to powinien sam wprowadzic zmiany a nie sugerować graczowi żęby sobie cos włączył lub wyłączył... i gdzie do cholery można kupić broń palna w dionisi ??

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 14, 2008, 13:36:11 »
    no a tak wogóle to skoro ktos zrobił juz moda, pisze ze to lepsza wersja nativ to powinien sam wprowadzic zmiany a nie sugerować graczowi żęby sobie cos włączył lub wyłączył... i gdzie do cholery można kupić broń palna w dionisi ??

Hehe nic nie musicie modyfikować wystarczy, że znajdziecie zamek na środku mapy (w górach, prowadzi do niego rzeczka bodajże nad Suno) i tam rozmawiacie z pewnym panem w bibliotece, i u niego wprowadza się wszelkie zmiany takie jak morale czy zmiany w bitwach. Możliwe też, że tam właśnie znajdziecie coś dotyczącego broni palnej.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 09, 2008, 14:21:47 »
    Ja mam takie pytanie jak się nazywa i gdzie jest ten kolo co zamki robi?

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline ficu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 20, 2009, 18:53:34 »
    Ja gram w wersję 1.011 i mam parę pytań ;p

1. Gdzie znajdę tego faceta od informacji?
    2. O co chodzi z tą bronią palną? Nie można jej nigdzie kupić, a wszyscy o niej gadają....
    3. Jak zbudować zamek?