Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gwardia przyboczna  (Przeczytany 3630 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline el_Kriso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Gwardia przyboczna
    « dnia: Lutego 01, 2008, 13:11:58 »
    Od jakiegoś czasu przemierzam caldarie, gwałcę morduje i biorę do niewoli, ale w moich podbojach denerwuje mnie jedna rzecz. Czasami jednostki (na przykladzie hired blade) walczą pieszo a czasami konno, od czego to zależy? Czy można jakoś wyposażyć swoich wojaków w porządne wierzchowce? 

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Gwardia przyboczna
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2008, 13:14:05 »
    W niektórych modach niektóre jednostki można w ograniczony sposób uzbrajać. To, czy hired blades (i nie tylko) walczą pieszo czy konno to zależy od skryptów.

Offline el_Kriso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2008, 13:26:09 »
    gram w wersje native 903 i dziwi mnie to ze niektórzy sa na koniach a inni meczą sie na piechote

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2008, 16:01:19 »
    Od jakiegoś czasu przemierzam caldarie, gwałcę morduje i biorę do niewoli, ale w moich podbojach denerwuje mnie jedna rzecz. Czasami jednostki (na przykladzie hired blade) walczą pieszo a czasami konno, od czego to zależy? Czy można jakoś wyposażyć swoich wojaków w porządne wierzchowce? 

Ponieważ te jednostki nie są całkem konnicą.. trzeba byłoby pogrzebać w pythonie

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2008, 18:14:00 »
    Z tego co czytałem na forum gry to jednostki hired blade zostają jednostkami pieszymi kiedy kilka razy stracą swojego konia w walce :)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2008, 19:45:32 »
    I źle pamiętasz hired blady mają tdf_mounted czyli dosiadają konie ale nie mają tdh_guarantee_horse (czy jakos tak) czyli nie zawsze mają konia. BTW nazwa tematu taka dziwna proponuje zmienic

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 01, 2008, 21:52:16 »
    U mnie każdy hired blade jest na koniu. Hired blade zostaje piechurem kiedy straci konia lub sam tego chce (zsiada, żeby skuteczniej walczyć w tłumie). Tyle zaobserwowałem.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 01, 2008, 22:02:55 »
    Dziwne bo u mnie hired blady tuż po awansie były takie proporcje 1 konny na 3 piechurów. W następnych bitwach było różnie. Puzon może grasz w jakims modzie gdzie jest to zmienione.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 02, 2008, 03:24:59 »
    W Nativie też tak miałem. Skąd ta pewność? Moja drużyna składa się TYLKO z konnicy. Zauważyłbym gdyby jakiś maruder za nami biegł :P

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 04, 2008, 13:14:11 »
    U mnie też Hired Blades są na koniach zazwyczaj. Może jeden na dwudziestu pieszy się znajdzie.

Offline Haczyk

• Użytkownik
    • Warlord
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 13, 2008, 06:29:35 »
    Tak samo jest z innymi nacjami np. Khergit Tribesman tez czasem jest na koniu czasem nie, podobnie Vaegir Veteran i odpowiednik w Swadia. A to czy on jest na koniu czy nie zalezy chyba od rzutu kostka przed bitwa :P (za duzo P&P rpg xD)