Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rebelia i Zabawna sytuacja  (Przeczytany 1234 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Rebelia i Zabawna sytuacja
    « dnia: Lipca 03, 2011, 14:37:03 »
    Prowadzę właśnie rebelię. Przekonałem 5 lordów na 15. Stało się coś niezabawnego. Frakcja, w której przeprowadzam rewolucję została praktycznie zniszczona i w krótce upadnie.

Co się stanie jeżeli:
    Z całej frakcji ogarniętej rebelią przetrwam tylko ja + pretendent jako NPC. W tym momencie frakcja Rebels "przeżyje" frakcję w której trwa rewolucja.

Moje pytanie brzmi: czy jeżeli upadnie to rebelia jest traktowana jako sukces czy też moja porażka?

Offline zielczi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rebelia i Zabawna sytuacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 08, 2011, 17:00:35 »
    Podepnę się pod temat.
    Mi udało się zakończyć rebelie, uzurbator jest u władzy a ja jestem marszałkiem. Będę nim już na zawsze czy po jakiś czasie tak jak w przypadku npc funkcję tę przejme ktoś inny?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Rebelia i Zabawna sytuacja
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 08, 2011, 17:09:05 »
    @Castlebreaker

Jeśli Twoja rebelia przeżyje swojego wroga, to efekt będzie taki sam, jakbyś sam ich podbił. Sam czasem robiłem rebelie na rzecz pretendenta w państwie, które się chwiało. Celem rebelii jest zniszczenie bądź przekupienie lordów (i ich posiadłości) państwa, które trawi ten bunt.

@zielczi

Możesz się zrzec bycia marszałkiem, ale jeśli przegrasz bitwę, nie uda Ci się przeprowadzić zakończonej sukcesem kampanii czy też Twoje królestwo straci 1 nawet twierdzę, to odbędzie się losowanie nowego marszałka.