Witam!
Po pierwsze:
mam pozwolenie od soneraNo, to formalności mamy już z głowy :)
Przejdźmy do rzeczy:
Chciałbym, by ten temat przybliżył wam, jak można dorabiać troszkę grosza przez internet w 100%
legalnie i niemal bez wysiłku.
Jak wiele osób wie, w internecie roi się od fałszywych stron, które oferują pieniądze za klikanie w reklamy, uploadowanie plików, itd., itp.
Choć te fałszywe strony - tak zwany scam - to spory % "interesu", to jednak zapewniam was, że istnieją w internecie ludzie uczciwi.
Na dole posta umieszczę link do największego polskiego forum o najróżniejszych sposobach zarabiania przez internet, a dzięki wysiłkowi administratorów i moderatorów, także w 99,99% czystemu od scamu. Z tegoż forum sam zaczerpnąłem linki do buxów, z których teraz korzystam.
Ja postaram się przybliżyć wam same buxyBux to strona, która opiera się na schemacie:
Ktoś wykupuje na stronie miejsce pod swoją reklamę na określony czas ----> strona (umownie, bo wiadomo, że robią to administratorzy i programy do tego przeznaczone) przyjmuje zamówienie ----> strona oferuje każdemu, kto się zarejestruje, pieniądze za klikanie w reklamy klientów ----> ludzie rejestrują się i zarabiają przez oglądanie stron do których dostają się z reklam ----> ludzie zwiększają oglądalność i ruch na stronie osoby, która wykupiła miejsce pod reklamę ----> obie strony są zadowolone, a administratorzy buxa mają pewien procent z obrotu pieniędzy
Możecie spytać, w jaki sposób jest to opłacalne dla administratorów buxa?
Otóż buxy oferują konta premium, dzięki którym zarabia się więcej pieniędzy w krótszym czasie, a odpowiednie żonglowanie korzyściami z premium a ilością wykupowanych przez klientów miejsc pod reklamę pozwala zarabiać wszystkim: klientom buxa, klikaczom i samemu buxowi.
Same buxy mają najróżniejsze oferty reklam, zarabia się na nich różnie, ale najważniejsze, by brać, póki dają, bo kiedy bux przestaje być wypłacalny, staje się scamem i można zapomnieć o udzielaniu się w nim.
Jak zarabiamy na buxsie?Zarabiamy poprzez klikanie reklam oferowanych przez buxa dla naszego typu konta i przebywanie przez pewien określony odgórnie czas na stronie, do której się przeniesiemy. Po tym, jak licznik się wyzeruje, czeka nas jeszcze antybotowy test (kliknij w ten sam obrazek/przepisz liczbę z obrazka obok/podaj wynik działania) i już pieniądze za daną reklamę wpływają na nasze buxowe konto.
Ważne jest to, że zarabianie "solo" jest w większości przypadków żmudne i nieefektywne. Tym, co napędza duży dochód, jest dawanie reflinków (linków polecających), z których następnie osoby rejestrują się i klikając reklamy, zarabiają na siebie i na osobę, z której reflinka się zarejestrowali. Każdy użytkownik może mieć ludzi pod sobą, a budując pewną bazę klikających ludzi pod sobą, może bardzo efektywnie i efektownie zwiększyć swoje zarobki. Każdy bux ma określony % dochodów, które otrzymujemy za klik naszego podopiecznego. % jest najczęściej różny dla każdego stopnia premium/free account.
Sam na wszystkich buxach mam konta standart (free)Pojedynczy bux nie może być głównym źródłem dochodów, ale kilka buxów, każdy z bazą codziennie klikających podopiecznych pozwoli nam zebrać pieniądze na różne małe wydatki przez internet (chyba, że chcemy bawić się w wypłacanie z konta PP/AP "do łapy").
Skoro wiecie już ogólnie, co to jest bux, to przejdźmy do tego, co najważniejsze, czyli wypłat.Najlepiej i najpewniej jest wypłacać pieniądze na
PayPal lub
AlertPay.
Osobiście korzystam z PayPala.
Dwa powyższe sposoby wypłacania są obecne w KAŻDYM buxie i stąd najpewniejsze, chociaż zdarza się często, iż buxy oferują wypłaty w czekach bankowych itp.
Aby zacząć zarabiać, warto
najpierw pomyśleć o sposobie, w jaki chcemy otrzymywać pieniądze, bowiem rejestracja konta na PayPal jest darmowa (AlertPay - nie wiem, ale podejrzewam, że również), a niektóre buxy wymagają podania swojego konta PP/AP już przy rejestracji (lub przy aktywowaniu konta na buxie).
Każdy bux ma określony próg, od którego możemy wypłacać pieniądze - może on dotyczyć liczby naszych dotychczasowych klików, zebranej sumy pieniędzy lub czasem i tego, i tego.
Kiedy już mamy konto, możemy przejść do rejestracji na wybranym buxie.Tutaj chciałbym prosić was o jedno: jeśli macie zamiar rejestrować się na którymkolwiek z poniżej podanych przeze mnie buxów, zróbcie to, proszę, używając mojego reflinka. Z przyzwoitości oczywiście podam także link czysty, licząc na wasze dobre serce ;) bo każdy wasz klik to mały dochód dla mnie.
W zamian za rejestrację z mojego linka oferuję pomoc przy buxach (rejestracja, wypłaty itp.) przez PW na Tawernie/forum do którego link znajdziecie na samym dole postu.
Co ważne, przy każdym z prezentowanych buxów od razu uświadomię wam, ile pieniędzy za wasz klik będziecie zarabiali wy, a ile będę zarabiał ja (i wy) za podopiecznych i sami przekonacie się, że to niewiele od osoby, ale z grupy 5-10 podopiecznych można coś uskrobać (+ własne kliki). Podam też liczbę maksymalnych podopiecznych pod wami, czyli "direct refferals" (tzn. ludzi zarejestrowanych z waszego reflinka) i liczbę reklam do klikania na dzień (stałą lub nie, zależnie od buxa).
Chciałbym od razu upewnić, że moje zarobki w żaden sposób nie umniejszają waszych, to znaczy: obojętnie, czy zarejestrujecie się z mojego, czy z czystego linka, zarabiać na klik będziecie tyle samo.
Poza tym, wszystkie ceny są podane w $ (co widać) i oparte na darmowych kontach + w wypadku jednego buxa w nawiasie podane wartości premium.Ważne: moje buxy, to buxy sprawdzone nie tylko przeze mnie, ale przez setki/tysiące innych osób, potwierdzone ich dowodami wpłaty. Podawanie informacji osobistych (adres zamieszkania, telefon, imię, nazwisko itp.) nie są wykorzystywane przy wypłatach na PP/AP (nie dojdzie wam do domu żaden papierek), a więc nie musicie się bać, jeśli przy rejestracji zostaniecie o takie dane poproszeni. Dla niepewnych pozostaje przeczytać Privacy Police buxa.
Viennaclixreflink:
http://www.viennaclix.com/?ref=draviclink czysty:
http://www.viennaclix.comZa klik dla was: €0.0075
Za klik od podopiecznego: €0.0025
Wymogi do wypłaty: W sumie minimum 300 waszych klików, minimum €2,00 wypłacane.
Maksymalna liczba "direct refferals" : 50
Liczba reklam: Stała. Jest ich codziennie 10
Zarobki dzienne: Mniej więcej stałe, €0.075 z samych waszych klików
Dodatkowo: €1 bonusu na konto za rejestrację, czyli do wypłaty zostaje zebrać €1 i codziennie przez miesiąc klikać 10 reklam. €1 bonusu na kontu "purchase" za rejestrację, możemy za to "kupić" jednego podopiecznego na miesiąc.
Tellybux - wyjątek od reguły, miałem refleks wystarczająco szybki, by załapać się na bodajże 1-miesięczne darmowe premium, toteż wartość jednego waszego klika dla mnie jako premium podam w nawiasie. Możliwe, że jeśli szybko się zarejestrujecie, sami dostaniecie darmowe premium na miesiąc! (NIE jestem pewny) Na 99% dostaniecie startowe pieniążki, bodajże $0,25
reflink:
http://www.tellybux.com/?ref=draviclink czysty:
http://www.tellybux.comZa klik dla was: $0.0100 ($0.0150)
Za klik od podopiecznego: $0.0025 ($0.0050)
Wymogi do wypłaty: W sumie minimum 100 (75) waszych klików, minimum $2,00 wypłacane.
Maksymalna liczba "direct refferals": 10 (75!!!)
Liczba reklam: Stała. Jest ich codziennie 4 (5)
Zarobki dzienne: Mniej więcej stałe, $0,04 ($0,075) z samych waszych klików
Możliwe, że jutro kiedyś dodam jeszcze jednego buxa, o ile Bóg soner pozwoliJeżeli ktoś jest zainteresowany i chciałby dostać cynk na więcej fajnych buxów - pw.Zapraszam do korzystania, nic was to nie kosztuje, a przy paru znajomych już w parę miesięcy możemy mieć np. jakąś grę z tanich serii Steama :)
Obiecany link do forum o buxach i innych formach zarabiania przez internet:
http://www.forum.lockerz.com.pl/Polecam się zarejestrować :)
EDIT: NOWE!Troszkę matematyki na przykładzie bebebuxaPrzybliżam wartość dni w miesiącu do 30 :)
Obliczmy wasze zarobki miesięczne na czysto z samych waszych klików:
$0.0100/klik * 5 reklam dziennie = $0,05 dolara dziennie * 30 dni w miesiącu = $1,5 miesięcznie
$1,5 miesięcznie to niewiele, ale w sumie:
$1,5 miesięcznie * 12 miesięcy = $18 rocznie,
co daje nam całkiem fajną sumkę
Ale my się na tym nie zatrzymamy. Przyjmijmy, że zdobędziemy 3 stałych podopiecznych, którzy codziennie będą klikać w reklamy.
$0.0025/klik podopiecznego * 5 reklam dziennie = $0,0125 dolara dziennie * 30 dni w miesiącu = $0,375 miesięcznie od jednego podopiecznego
Teraz pomnóżmy to razy trzech podopiecznych
$0,375 * 3 podopiecznych = $1,125 dolara miesięcznie od trzech podopiecznych
No a rocznie?
$1,125 miesięcznie * 12 miesięcy = $13,5 rocznie,
co razem z naszymi zarobkami daje całkiem fajne
$18 + $13,5 = $31,5
Warto wziąć przymiarkę na to, że czasem my lub nasi podopieczni nie klikniemy wszystkich reklam lub nie klikniemy żadnych, bo zapomnieliśmy/nie mieliśmy czasu lub dostępu do kompa. Odejmujemy więc powiedzmy $5 (wersja raczej pesymistyczna)
$31,5 - $5 = $26,5
To daje około $26,5 w skali rocznej, przyjmując, że mamy TYLKO 3 regularnie klikających podopiecznych! To teraz wyobraźcie sobie wkręcenie np. 10 znajomych! Liczyć nie będę, ale to całkiem przyjemna suma :)
No dobra, ale pamiętajmy, że bux może przestać być wypłacalny po powiedzmy pół roku. Dlatego wypłacamy kasę regularnie, jak tylko zbierzemy jakąś fajną sumę (np. 2-3 dolary), czyszcząc konto do zera. Fajnie funkcjonujemy, ale po 5 miesiącach bux przestaje płacić. Co wtedy? Wtedy trudno się mówi! Nic nas już tu nie trzyma. Zlecamy wypłatę reszty kasy z konta, mając nadzieję, że bux kiedyś wypłaci zaległe pieniądze i szukamy następnego buxa, najlepiej szukając na forum, do którego link znajdziecie na samym dole. (Lub, jeśli tutaj zarejestrowaliście się z mojego reflinka, możecie posłać mi pw, że szukacie buxa i dostaniecie kolejny reflink ode mnie na jakiś inny fajny bux)
No i z 12 miesięcy robi nam się 5. To nadal około $11!
Co o takich sposobach dorabiania sądzicie? Czy macie jakieś doświadczenia związane z zarabianiem przez internet? Jakie kwoty udało wam się zarobić? Możecie też podać nazwy buxów, z których korzystacie (NIE reflinki, soner nie pozwolił. Do niego pretensje, że tylko ja mogłem :P).