Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: O buxach słów kilka.  (Przeczytany 1361 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    O buxach słów kilka.
    « dnia: Lipca 02, 2011, 22:01:10 »
    Witam!

Po pierwsze: mam pozwolenie od sonera

No, to formalności mamy już z głowy :)
    Przejdźmy do rzeczy:

Chciałbym, by ten temat przybliżył wam, jak można dorabiać troszkę grosza przez internet w 100% legalnie i niemal bez wysiłku.

Jak wiele osób wie, w internecie roi się od fałszywych stron, które oferują pieniądze za klikanie w reklamy, uploadowanie plików, itd., itp.
    Choć te fałszywe strony - tak zwany scam - to spory % "interesu", to jednak zapewniam was, że istnieją w internecie ludzie uczciwi.

Na dole posta umieszczę link do największego polskiego forum o najróżniejszych sposobach zarabiania przez internet, a dzięki wysiłkowi administratorów i moderatorów, także w 99,99% czystemu od scamu. Z tegoż forum sam zaczerpnąłem linki do buxów, z których teraz korzystam.

Ja postaram się przybliżyć wam same buxy

Bux to strona, która opiera się na schemacie:

Ktoś wykupuje na stronie miejsce pod swoją reklamę na określony czas ----> strona (umownie, bo wiadomo, że robią to administratorzy i programy do tego przeznaczone) przyjmuje zamówienie ----> strona oferuje każdemu, kto się zarejestruje, pieniądze za klikanie w reklamy klientów ----> ludzie rejestrują się i zarabiają przez oglądanie stron do których dostają się z reklam ----> ludzie zwiększają oglądalność i ruch na stronie osoby, która wykupiła miejsce pod reklamę ----> obie strony są zadowolone, a administratorzy buxa mają pewien procent z obrotu pieniędzy

Możecie spytać, w jaki sposób jest to opłacalne dla administratorów buxa?

Otóż buxy oferują konta premium, dzięki którym zarabia się więcej pieniędzy w krótszym czasie, a odpowiednie żonglowanie korzyściami z premium a ilością wykupowanych przez klientów miejsc pod reklamę pozwala zarabiać wszystkim: klientom buxa, klikaczom i samemu buxowi.

Same buxy mają najróżniejsze oferty reklam, zarabia się na nich różnie, ale najważniejsze, by brać, póki dają, bo kiedy bux przestaje być wypłacalny, staje się scamem i można zapomnieć o udzielaniu się w nim.

Jak zarabiamy na buxsie?

Zarabiamy poprzez klikanie reklam oferowanych przez buxa dla naszego typu konta i przebywanie przez pewien określony odgórnie czas na stronie, do której się przeniesiemy. Po tym, jak licznik się wyzeruje, czeka nas jeszcze antybotowy test (kliknij w ten sam obrazek/przepisz liczbę z obrazka obok/podaj wynik działania) i już pieniądze za daną reklamę wpływają na nasze buxowe konto.

Ważne jest to, że zarabianie "solo" jest w większości przypadków żmudne i nieefektywne. Tym, co napędza duży dochód, jest dawanie reflinków (linków polecających), z których następnie osoby rejestrują się i klikając reklamy, zarabiają na siebie i na osobę, z której reflinka się zarejestrowali. Każdy użytkownik może mieć ludzi pod sobą, a budując pewną bazę klikających ludzi pod sobą, może bardzo efektywnie i efektownie zwiększyć swoje zarobki. Każdy bux ma określony % dochodów, które otrzymujemy za klik naszego podopiecznego. % jest najczęściej różny dla każdego stopnia premium/free account.

Sam na wszystkich buxach mam konta standart (free)

Pojedynczy bux nie może być głównym źródłem dochodów, ale kilka buxów, każdy z bazą codziennie klikających podopiecznych pozwoli nam zebrać pieniądze na różne małe wydatki przez internet (chyba, że chcemy bawić się w wypłacanie z konta PP/AP "do łapy").

Skoro wiecie już ogólnie, co to jest bux, to przejdźmy do tego, co najważniejsze, czyli wypłat.

Najlepiej i najpewniej jest wypłacać pieniądze na PayPal lub AlertPay.
    Osobiście korzystam z PayPala.

Dwa powyższe sposoby wypłacania są obecne w KAŻDYM buxie i stąd najpewniejsze, chociaż zdarza się często, iż buxy oferują wypłaty w czekach bankowych itp.

Aby zacząć zarabiać, warto najpierw pomyśleć o sposobie, w jaki chcemy otrzymywać pieniądze, bowiem rejestracja konta na PayPal jest darmowa (AlertPay - nie wiem, ale podejrzewam, że również), a niektóre buxy wymagają podania swojego konta PP/AP już przy rejestracji (lub przy aktywowaniu konta na buxie).

Każdy bux ma określony próg, od którego możemy wypłacać pieniądze - może on dotyczyć liczby naszych dotychczasowych klików, zebranej sumy pieniędzy lub czasem i tego, i tego.

Kiedy już mamy konto, możemy przejść do rejestracji na wybranym buxie.

Tutaj chciałbym prosić was o jedno: jeśli macie zamiar rejestrować się na którymkolwiek z poniżej podanych przeze mnie buxów, zróbcie to, proszę, używając mojego reflinka. Z przyzwoitości oczywiście podam także link czysty, licząc na wasze dobre serce ;) bo każdy wasz klik to mały dochód dla mnie.
    W zamian za rejestrację z mojego linka oferuję pomoc przy buxach (rejestracja, wypłaty itp.) przez PW na Tawernie/forum do którego link znajdziecie na samym dole postu.

Co ważne, przy każdym z prezentowanych buxów od razu uświadomię wam, ile pieniędzy za wasz klik będziecie zarabiali wy, a ile będę zarabiał ja (i wy) za podopiecznych i sami przekonacie się, że to niewiele od osoby, ale z grupy 5-10 podopiecznych można coś uskrobać (+ własne kliki). Podam też liczbę maksymalnych podopiecznych pod wami, czyli "direct refferals" (tzn. ludzi zarejestrowanych z waszego reflinka) i liczbę reklam do klikania na dzień (stałą lub nie, zależnie od buxa). Chciałbym od razu upewnić, że moje zarobki w żaden sposób nie umniejszają waszych, to znaczy: obojętnie, czy zarejestrujecie się z mojego, czy z czystego linka, zarabiać na klik będziecie tyle samo. Poza tym, wszystkie ceny są podane w $ (co widać) i oparte na darmowych kontach + w wypadku jednego buxa w nawiasie podane wartości premium.

Ważne: moje buxy, to buxy sprawdzone nie tylko przeze mnie, ale przez setki/tysiące innych osób, potwierdzone ich dowodami wpłaty. Podawanie informacji osobistych (adres zamieszkania, telefon, imię, nazwisko itp.) nie są wykorzystywane przy wypłatach na PP/AP (nie dojdzie wam do domu żaden papierek), a więc nie musicie się bać, jeśli przy rejestracji zostaniecie o takie dane poproszeni. Dla niepewnych pozostaje przeczytać Privacy Police buxa.

Viennaclix

reflink: http://www.viennaclix.com/?ref=dravic
    link czysty: http://www.viennaclix.com

Za klik dla was: €0.0075
    Za klik od podopiecznego: €0.0025
    Wymogi do wypłaty: W sumie minimum 300 waszych klików, minimum €2,00 wypłacane.
    Maksymalna liczba "direct refferals" : 50
    Liczba reklam: Stała. Jest ich codziennie 10
    Zarobki dzienne: Mniej więcej stałe, €0.075 z samych waszych klików
    Dodatkowo: €1 bonusu na konto za rejestrację, czyli do wypłaty zostaje zebrać €1 i codziennie przez miesiąc klikać 10 reklam. €1 bonusu na kontu "purchase" za rejestrację, możemy za to "kupić" jednego podopiecznego na miesiąc.

Tellybux - wyjątek od reguły, miałem refleks wystarczająco szybki, by załapać się na bodajże 1-miesięczne darmowe premium, toteż wartość jednego waszego klika dla mnie jako premium podam w nawiasie. Możliwe, że jeśli szybko się zarejestrujecie, sami dostaniecie darmowe premium na miesiąc! (NIE jestem pewny) Na 99% dostaniecie startowe pieniążki, bodajże $0,25

reflink: http://www.tellybux.com/?ref=dravic
    link czysty: http://www.tellybux.com

Za klik dla was: $0.0100 ($0.0150)
    Za klik od podopiecznego: $0.0025 ($0.0050)
    Wymogi do wypłaty: W sumie minimum 100 (75) waszych klików, minimum $2,00 wypłacane.
    Maksymalna liczba "direct refferals": 10 (75!!!)
    Liczba reklam: Stała. Jest ich codziennie 4 (5)
    Zarobki dzienne: Mniej więcej stałe, $0,04 ($0,075) z samych waszych klików

Możliwe, że jutro kiedyś dodam jeszcze jednego buxa, o ile Bóg soner pozwoli

Jeżeli ktoś jest zainteresowany i chciałby dostać cynk na więcej fajnych buxów - pw.

Zapraszam do korzystania, nic was to nie kosztuje, a przy paru znajomych już w parę miesięcy możemy mieć np. jakąś grę z tanich serii Steama :)

Obiecany link do forum o buxach i innych formach zarabiania przez internet: http://www.forum.lockerz.com.pl/
    Polecam się zarejestrować :)

EDIT: NOWE!

Troszkę matematyki na przykładzie bebebuxa

Przybliżam wartość dni w miesiącu do 30 :)

Obliczmy wasze zarobki miesięczne na czysto z samych waszych klików:

$0.0100/klik * 5 reklam dziennie = $0,05 dolara dziennie * 30 dni w miesiącu = $1,5 miesięcznie

$1,5 miesięcznie to niewiele, ale w sumie:

$1,5 miesięcznie * 12 miesięcy = $18 rocznie,

co daje nam całkiem fajną sumkę

Ale my się na tym nie zatrzymamy. Przyjmijmy, że zdobędziemy 3 stałych podopiecznych, którzy codziennie będą klikać w reklamy.

$0.0025/klik podopiecznego * 5 reklam dziennie = $0,0125 dolara dziennie * 30 dni w miesiącu = $0,375 miesięcznie od jednego podopiecznego

Teraz pomnóżmy to razy trzech podopiecznych

$0,375 * 3 podopiecznych = $1,125 dolara miesięcznie od trzech podopiecznych

No a rocznie?

$1,125 miesięcznie * 12 miesięcy = $13,5 rocznie,

co razem z naszymi zarobkami daje całkiem fajne

$18 + $13,5 = $31,5

Warto wziąć przymiarkę na to, że czasem my lub nasi podopieczni nie klikniemy wszystkich reklam lub nie klikniemy żadnych, bo zapomnieliśmy/nie mieliśmy czasu lub dostępu do kompa. Odejmujemy więc powiedzmy $5 (wersja raczej pesymistyczna)

$31,5 - $5 = $26,5

To daje około $26,5 w skali rocznej, przyjmując, że mamy TYLKO 3 regularnie klikających podopiecznych! To teraz wyobraźcie sobie wkręcenie np. 10 znajomych! Liczyć nie będę, ale to całkiem przyjemna suma :)

No dobra, ale pamiętajmy, że bux może przestać być wypłacalny po powiedzmy pół roku. Dlatego wypłacamy kasę regularnie, jak tylko zbierzemy jakąś fajną sumę (np. 2-3 dolary), czyszcząc konto do zera. Fajnie funkcjonujemy, ale po 5 miesiącach bux przestaje płacić. Co wtedy? Wtedy trudno się mówi! Nic nas już tu nie trzyma. Zlecamy wypłatę reszty kasy z konta, mając nadzieję, że bux kiedyś wypłaci zaległe pieniądze i szukamy następnego buxa, najlepiej szukając na forum, do którego link znajdziecie na samym dole. (Lub, jeśli tutaj zarejestrowaliście się z mojego reflinka, możecie posłać mi pw, że szukacie buxa i dostaniecie kolejny reflink ode mnie na jakiś inny fajny bux)

No i z 12 miesięcy robi nam się 5. To nadal około $11!
    _______________________________________ _______________________

Poza powyższą prezentacją, temat ten służy wyłącznie dyskusji na temat buxów i innych pierdół pozwalających zarabiać nie wychodząc z domu.

Co o takich sposobach dorabiania sądzicie? Czy macie jakieś doświadczenia związane z zarabianiem przez internet? Jakie kwoty udało wam się zarobić? Możecie też podać nazwy buxów, z których korzystacie (NIE reflinki, soner nie pozwolił. Do niego pretensje, że tylko ja mogłem :P).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2011, 17:37:43 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Trynithy

• Użytkownik
    Odp: O buxach słów kilka.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2011, 22:28:35 »
    Trochę nie fer że sobie coś wkleisz a my mamy klikac w twoje ref linki

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2011, 22:35:29 »
    Nie fair, w jakim sensie?

Czytałeś cały temat ze zrozumieniem? Ja daję szansę na zarobek, poprzez wprowadzenie w świat buxów.

Możecie mi za to pomóc zarabiać poprzez zarejestrowaniu na buxie z mojego reflinka, ale nie musicie!

Nic was to nie kosztuje, a jeśli już się rejestrujecie na jednym z podanych przeze mnie buxów, to co wam szkodzi? Nie rozumiem, czemu opcja pomocy komuś, kto pomaga wam wejść w świat buxów, to jest "nie fair" opcja. No i mówiłem, że w zamian otrzymujecie wszelką pomoc w prowadzeniu się na buxie...
    No, ale nie od dziś wiadomo, że Polak Polakowi wilkiem.
    "Po co mu pomagać, przecież to nie fair, że ja mu mam pomagać za to że on mi pomógł/pomoże! Co z tego, że nie muszę? Ale za to muszę ponarzekać, że jest opcja pomocy drugiej osobie!"

Jeśli już ktoś rejestruje się z mojego reflinka, niech wyśle mi PW :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2011, 23:57:45 wysłana przez Dravic »

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 03, 2011, 11:14:38 »
    Może i tak masz trochę racji. jednak ze swoich doświadczeń wiem ze to nie działa. próbowałem tego kilka alt temu i po jakimś czasie przestali przesyłać mi reklamy. Może masz jakiś screen z Twoją wypłatą?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 03, 2011, 11:23:56 »
    Widzisz, trzeba rozróżniać scam od prawdziwych stron. Na forum Lockerz w dziale buxów jest nawet lista buxów, które są scamem, i lista tych prawdziwych. Kiedy prawdziwe buxy przestają być wypłacalne, trzeba o nich zapomnieć i szukać dalej...

Nie moje, ale prawdziwe dowody wpłaty użytkowników Lockerz:

Jak zbiorę $2 to wypłacę i pokażę wam moje dowody ;)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2011, 13:55:22 »
    Jeśli mogę to zareklamuję również jedną stronę.
    www.filesonic.com
    Jest to nic innego jak serwis typu RapidShare czy MegaUpload, z tą różnicą, że oferują ciekawe opcje dla swoich członków, nawet na koncie DARMOWYM!
    Jak to działa? Opiszę na swoim przykładzie i opcji, którą wybrałem, czyli zarabianie poprzez download.
    W tej tabeli macie szybki podgląd, jak to mniej więcej wygląda i ile się zarabia w zależności od pliku i kraju.

Compensation for 1000 downloadsSize / Country*
                               A          B          C          D
    1-50 MB             $7.00    $5.00    $2.00    $1.00
    51-100 MB         $10.00   $7.00    $4.00    $2.00
    101-250 MB       $16.00   $14.00   $8.00   $3.00
    251-400 MB       $25.00   $19.00   $14.00  $4.00
    401-1024 MB      $30.00   $23.00   $18.00  $6.00
    1025+ MB          $35.00   $25.00   $20.00  $8.00

* Country Groups:
    A: United States, United Kingdom, Germany NEW

B: Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Ireland, Italy, Japan NEW, Netherlands, New Zealand, Norway, Saudi Arabia, Singapore, Sweden, Switzerland, U.A.E

C: Brazil, Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Greece, Hungary, Iran, Kuwait, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Poland, Portugal, Qatar, Romania, Russia, South Africa, Spain

D: All Others (Except Hong Kong)

Jak widzicie, Polska znajduje się w grupie C. Teraz jak to działa.
    Wrzucamy swojego moda na konto utworzone na FileSonic, który zajmuje 400 MB. Jeśli mod jest popularny, to licznik ściągnięć szybko przekroczy 1000. W każdy wtorek i środe są robione przelewy. Najlepiej wybrać opcję PayPal, bo najszybciej pieniążki przechodzą na konto. Minimalna kwota, którą wypłacają to 15$.

Teraz pewnie najważniejsze pytanie: czy to działa?
    OCZYWIŚCIE!
    Nie ma z tego kokosów, ale można np. dzięki temu zarobić na utrzymanie konta Premium na tym, lub innym serwisie.
    Nikogo to nic nie kosztuje, zwłaszcza jeśli ściąga poprzez darmowego użytkownika. Ba, program nalicza osoby nie tylko te, które mają konto na FSc, ale WSZYSTKIE. Poza tym FileSonic zazwyczaj jest szybszy niż MBRepository, więc dalszy komentarz jest chyba zbędny.

Nie sprawdzałem innych programów, ten wydał mi się najbardziej oczywisty ze względu na rosnącą popularność mojego moda, dzięki któremu zarobiłem wystarczająco, by opłacić pokój na tydzień czasu :P No co? 65 funtów na ulicy nie leży :)
    Tak jak wspomniałem, nikogo to nic nie kosztuje, a taki dobry gest, jak parę centów na konto moddera za jego poświęcony czas, nerwy i masę innych rzeczy (nawet pieniądze!) za jedno kliknięcie chyba nikogo nie krzywdzi, prawda?

Przy okazji, dla zainteresowanych, linki:
    Od razu zaznaczam, że nic na tym nie zarabiam, bo można wybrać tylko jeden plan, robię to tylko dla statystyk :)

PS. Strona została sprawdzona przeze mnie i inne osoby nie związane z tematyką M&B, więc również takie, które nie mają konta na forum Tawerny. Strona sprawdzona w 100% i DZIAŁA!
    Polecam!

PS2. Prawie zapomniałem. Tutaj macie link do pozostałych planów na FileSonic, dla każdego coś fajnego:
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2011, 14:04:56 wysłana przez woyo-sensei »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2011, 14:35:34 »
    Faktycznie ciekawa sprawa, woyo. Zarabianie przez uploadowanie nie ma zbyt wielu zwolenników, bo łatwo dać się nabrać na ludzi uploadujących fałszywe pliki... Ale jeśli chodzi o modyfikacje, to jest to najlepszy sposób by "zapłacić" moderowi za jego pracę - pobrać moda :)

EDIT

Zmieniłem jeden bux: z bebebux na ViennaClix.

Powód: bebebux z jakiegoś powodu nie wypłaca na paypal (obstawiam blokadę ich konta, nie wnikam dlaczego ;x)

Wg. mnie zmieniłem na lepszy bux ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2011, 17:28:10 wysłana przez Dravic »