Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gdzie znajduje się lista postaci ?  (Przeczytany 1488 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emperor123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Gdzie znajduje się lista postaci ?
    « dnia: Czerwca 29, 2011, 16:23:28 »
    Witam !

Przeszukałem forum i nie znalazłem, chyba że coś źle szukam ( to mój trzeci i dzień na tym forum).

Moje pytanie jest takie, czy wie ktoś gdzie znajduje się lista postaci ?
    Szukałem w plikach ale nie wiem gdzie to może być,  bo głównie chodzi mi o listę postaci z submoda Brytenwaldy (imperium Romanum), ponieważ po dodaniu spolszczenia i małej konwersacji go (spolszczenie do Brytenwaldy) zostało mi podmienienie imion postaci, gdyż Rzymianie mają imiona barbarzyńców, co mi się nie podoba.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Victi Vincimus !

Offline Twinfire

• Użytkownik
    Odp: Gdzie znajduje się lista postaci ?
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 29, 2011, 21:08:56 »
    Pliczek powinien się nazywać Troops
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline emperor123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 29, 2011, 21:14:55 »
    Przepraszam za zamieszanie, w końcu, ku mojemu zdziwieniu znalazłem. Dane których szukałem znajdowało się w pliku "troops" ;)

Wyłania się wtenczas inne pytanie. Jak spolszczyć zdania w np. obozie w modzie Brytenwalda ?  Mam spolszczenie ale nie do końca zrobione tj. np. w tym obozie zdanie "What religion AM I?. i nie wiem jak to w pliku "language" zmienić żeby było " jaka religie wyznaje?"

Z góry dziekuję :)

Twinfire --> właśnie pisałem, że znalazłem a tu odpowiedź :)
    Wielkie dzięki za zainteresowanie :)
    Victi Vincimus !

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 29, 2011, 21:18:51 »
    Jeśli dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź to trza to zrobić tak :
    Bl_alal_ala_slkf|What religion AM I? zmienamy na Bl_alal_ala_slkf|Jaką religię wyznaję?"
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline emperor123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:42:45 »
    dzięki za chęci, ale mi  coś mi nie wychodzi :p

podam przykłady które są spolszczone:

menu_camp|Rozbijasz obóz. Co chcesz zrobic?
    mno_dplmc_camp_preferences|Opcje moda.
    mno_camp_action|Wybierz dzialania.
    mno_camp_wait_here|Odpocznij przez jakis czas.

Ps. w tym modzie nie ma polskich liter i  absolutnie wszystkie są napisane dużymi literami, co również nie ułatwia rozrywki, jest na to sposób ?
    Victi Vincimus !

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:55:33 »
    (click to show/hide)

Podmień se. Polecam program Notepad++, o niebo lepszy od zwykłego notatnika.
    Najpierw pisz polskie litery a potem Ctrl + F , zakładka zamień i np. zamiast  ł  dajesz Ĺ‚
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2011, 10:13:26 wysłana przez Twinfire »

Offline emperor123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 29, 2011, 23:22:39 »
    Wielkie dzięki :) przyda się.

postaci podmieniłem, teraz tylko spolszczenie. Wiadomo, że nie jest mi to niezbędne, bo przecież mam 95% spolszczone a reszta jest oczywista, ale z czystej ciekawości jak to się robi :)
    po za tym te duże litery mnie ciekawią, czemu są w modzie...
    Victi Vincimus !

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 30, 2011, 10:28:01 »
    Jeśli pliki z kwestiami nieprzetłumaczonymi już masz to git, ale jeśli nie to robisz tak.

Odpalasz laucher M&B --> Skonfiguruj --> Grafika --> Uruchom w oknie --> Graj w M&B ( Moduł Brytenwalda ofkors ) --> wczytaj stan gry lub zacznij od nowa -->
    W lewym górnym rogu ekranu, klikasz w zakładkę viev --> create language file z opcją mark translate items with {***} w ten sposób tworzy ci się w folderze z grą folder new_language --> tłumaczysz pliki w tym folderze przy których jest {***} w ten sposób
    Bl_alal_ala_slkf|What religion AM I? zmienamy na Bl_alal_ala_slkf|Jaką religię wyznaję?
    następnie podmieniasz polskie znaki
    (click to show/hide)
    Pamiętaj aby usunąć {***} bo będziesz je w grze widział, gdy już skończysz kopiujesz wszystkie przetłumaczone pliki do Modules/brytenwalda/language/pl

Offline emperor123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 30, 2011, 13:09:12 »
    mam w 'view" create language template a potem do wyboru:

- Mark non-translated lines

cokolwiek nie kliknę jest komunikat " Create a new game or restore a game before using this function ! "

i tutaj leżę :p

EDIT !

przepraszam za kłopot, już mam

Wielkie dzięki za pomoc ! :)
    Victi Vincimus !

Offline emperor123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 30, 2011, 13:16:00 »
    UDAŁO SIĘ !!

już wszystko wiem, dziękuję bardzo :)

temat można zamknąć, przenieść do archiwum itp.
    Victi Vincimus !