Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rejestracja na Wielki Turniej Grunwaldzki  (Przeczytany 26272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Tigorner
    Odp: Rejestracja na Wielki Turniej Grunwaldzki
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 24, 2011, 12:41:08 »
    Jeżeli to prawda, to Apo słusznie nie powinien być dopuszczony do Grunwaldu. Oszustwo jest złe, bardzo złe.

Offline barbarzynca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 24, 2011, 13:07:22 »
    Po konsultacji z paroma osobami stwierdzam, że problemy Apo z koniem wynikają z jego ingerencji w pliki modyfikacji.
    Z forum TaleWorlds można ściągnąć prosty HeroEditor, w którym można zmienić statystyki bohatera. W bazie danych ustawiona jest tylko informacja o tym jaką rolę ma rycerz i określa się jego ekwipunek, a nie jakie ma on statystyki, bo te brane są z plików moda gracza, które Apo miał zmienione. Więc wszelkie skargi do organizatorów w tej kwestii uważam za bezpodstawne.
    Biorąc pod uwagę że Apocalyps nie potrafi nawet zrobić banerka(nie mówiąc o programach do modyfikacji), cały czas od wyjścia moda do turnieju grał i hostował serwer, jest to bardzo dziwne.
    Ale cóż płakać nikt nie będzie.
    A tak racjonalnie, kto by sobie obniżał poziom, zawsze myślałem że takie programy stosuje się żeby robić sobie lvl up.
    Pozdrawiam
    BC_Hieronim
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2011, 13:20:51 wysłana przez barbarzynca »

Uploaded with ImageShack.us

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 24, 2011, 14:39:59 »
    Biorąc pod uwagę że Apocalyps nie potrafi nawet zrobić banerka(nie mówiąc o programach do modyfikacji), cały czas od wyjścia moda do turnieju grał i hostował serwer, jest to bardzo dziwne.
    Ale cóż płakać nikt nie będzie.
    A tak racjonalnie, kto by sobie obniżał poziom, zawsze myślałem że takie programy stosuje się żeby robić sobie lvl up.
    Pozdrawiam
    BC_Hieronim

Wyjaśnienie chyba jest dość proste,
    Mod posiada sporo ograniczeń które miały uniemożliwić falstart imprezy na jakimś innym serwerze.
    Appo pewnie hostując serwer zobaczył, że przez te ograniczenia ma problem z graniem u siebie, to dla swojej postaci zmienił te ustawienia na swoim serwerze i na swoim kompie (by współgrało)
    Niestety, zanim wszedł na turniej zapomniał wgrać czystego moda (a może myślał, że to mu coś pomoże?) i wyszło jak wyszło...

Zrobił sobie lvl up na swoim serwerze i kompie, lecz w porównaniu z statystykami jakie powinien mieć oryginalnie miał lvl down... nie świadomie, sam sobie zaszkodził...

Offline Piasek300

• BANITA
    • Użytkownik
    • Tigorner
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 24, 2011, 14:44:33 »
    Barbarzyńca, te twoje jedno wytłumaczenie które cały czas powtarzasz, to że Apo nie potrafi zrobić nawet banerka albo to że hostował cały czas server przed turniejem, wcale go nie usprawieldliwia . To co ty mówisz wcale go nie usprawiedliwa, gdyż jest taka prawdopodobna możliwość  że ktoś te pliki edytował dla Apo, więc Apo mógłby ten server hostować nawet cały dzień  ten server, a w między czasie ktoś za niego szperał w plikach gry, a po drugie, nawet jeśli miał włączonego cały czas Warbanda, to co to za problem zminimalizować warbanda i poszperać w skryptach ? :) To łatwa rzecz do zrobienie takie edytowanie statystyk postaci, wiem bo sam jestem modderem .

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 24, 2011, 16:05:23 »
    Kończąc sprawę bc. Gdyby ten "ZUY" organizator (przypuszczam że pijecie do mnie) nie chciał was na turnieju to by was zwyczajnie do niego nie dopuścił lup na początku zdzielił banującą halabardą po głowie.
    Teraz przejdźmy do milszej części posta czyli SCREENÓW. Jako że byłem tam w roli organizatora-zaopatrzeniowca (wszyscy którym zabrakło mieczy/lanc/tarcz/koni mogą mi dziękować za uratowanie z opresji :) ) i eni miałem zbyt dużo czasu na robienie screenów i zwiedzanie.
    (click to show/hide)

Wysyłajcie swoje materiały :)

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 25, 2011, 00:08:05 »
    Film z turnieju by Kalsiver

Prezentacja ekip : http://www.youtube.com/watch?v=wx6zgz9ppsc&feature=feedu
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 25, 2011, 02:41:36 »
    Swietna robota :) Kalsiver Pozdrawiam :) i oczywiście czekam na wiecej :)
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Ranalf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 25, 2011, 11:21:27 »
    Od tego utworu, który gra w filmiku. Zachciało mi się grać w Twierdze xD

Offline Lisek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Hurt-me-plenty" since 1989
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 25, 2011, 14:21:57 »
    W kwestii Apokalypsa, incydent z koniem jest bardziej problemem dobrego imienia niż technicznym zamachem na event. Ostatecznie, i tak stoczył swoją bitwę konną w obliczu cierpliwości części organizatorów żeby nie usunąć go generalnie z kolejności walk za powodowanie opóźnień. Był na tyle odosobnionym przypadkiem iż trudno było być wyrozumiałym w tej kwestii jako iż wszystkim udało się zastosować do wymogów turnieju.

Mniejsza, walkę odbył więc poza społeczną nagonką nie otrzymał żadnej kary w tej materii od organizatorów. Tymczasem, z naszej perspektywy - wszyscy uczestnicy byli w stanie podejść do zadania bez problemu, duża liczba osób została potraktowana przez bazę danych adekwatnie. Jeden wyjątek, jakim jest Apo zaprowadził nas do bardzo powierzchownych domysłów, których nie mamy zamiaru zmieniać albowiem nie zostały podane jakiekolwiek merytorycznie właściwe argumenty przeciw (zapewnienia iż nie był w stanie dokonać modyfikacji od kolegów nie jest ani przekonywujące, ani warte brania pod uwagę)

Co do samego zbanowania BC z bitwy, nie jestem w stanie zdzierżyć jednego. Wybielania swoich wybryków regulaminem. Ludzie piszą iż za ich przegięcia otrzymywali kary na który nie zasługiwali. Prowadzi mnie to do prostego wniosku, liczyli na bardziej łagodne kary.
    Innymi słowy, świadomie i z premedytacją chcieli powodować szkodę turnieju albowiem kara jaka za to groziła była dla nich akceptowalna. Naturalnie, tutaj was rozczaruje. Nie stosowaliśmy się do przykazów o nasileniu kary. Przez samym eventem, było to dla nas oczywiste iż nie możemy sobie pozwolić na jakiekolwiek ekscesy za wszelką cenę, regulamin zostawiliśmy żeby wybadać na ile karne jest środowisko.

Tak więc, w myśl dość starej zasady iż to zwycięzca dyktuje zasady - otrzymaliście wielokrotnie gorszą karę, ponieważ uznaliśmy iż wybryk był niezwykle skandaliczny i wykraczający poza normy. Możecie pisać jak niesprawiedliwi jesteśmy, ale ani wtedy ani teraz nie mam zamiaru przepraszać osób które świadomie próbowały uszkodzić turniej nad którym tyle się napracowałem.

Oszczędźcie swoje komentarze o roleplay'u, że chcieliście powstrzymać Mistrza jako Polacy. Oszczędźcie sobie komentarze iż kara zbyt wielka.
    Gdybyście podążyli drogą reszty uczestników, żadna kara by was nie spotkała. Cała reszta problemu to moja osobista srogość względem ludzi którzy nie potrafią się oprzeć przed szkodą. Nie ma za co.

Tymczasem, bardzo nas cieszy że teraz tak ochoczo cytujecie nasz regulamin.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 26, 2011, 13:33:01 »
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2011, 13:50:52 wysłana przez dzigi »
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII