Witam, nie wiem czy wybrałem dobry dział, ale ten najbardziej pasował. Gram obecnie w Prophesy of Pendor pod WB i zainstalowałem BattleSizer, ustawiłem limit na 800 i niby wszystko dobrze, ale nie zawsze. Około 4 takich bitw rozegrałem bez spadku fps, potem było oblężenie i początkowo wszystko było dobrze jednak po minucie lub dwóch fps spadł do 9 i pozostał taki aż do momentu kiedy udało się dopchać wieżę oblężniczą do murów. Podczas następnej bitwy też wszystko było dobrze przez pierwsze 2-3 minuty, setki kawalerzystów wroga wbiło się w moich pikinierów, konnica została wycięta, następnie nadeszły posiłki wroga i chwile po tym fps znów spadł do 9, pozostał taki przez następne dwie minuty (umarłem i fps wrócił do normy). Czym to jest spowodowane? Na 100% to nie wina za słabej karty graficznej bo nie ważne czy mam 1920x1080 i maksymalne ustawienia czy 800x600 i minimalne dzieje się to samo. Procesor powinien dać radę, bo jest dość wydajny. Jeśli jest trzeba to podam konfiguracje kompa.
EDIT:
Przed chwilą gdy atakowałem zamek gra działała płynnie cały czas mimo dużej ilości wojsk i nagle gdy przeciwnikowi została już mała grupka żołnierzy a ja szedłem po murze fps spadł do 5, gdy zabililiśmy ostatnich kilku żołnierzy wroga skoczył znowu do 60...