Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Podmiana muzyki w OiM  (Przeczytany 1665 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Babinicz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Podmiana muzyki w OiM
    « dnia: Czerwca 24, 2011, 18:20:16 »
    Witam

Grałem w OiM już dawno i zawsze w banalny i niezawodny sposób podmieniałem oryginalną muzykę w grze na inną, mianonowicie po prostu nadpisywałem oryginalne pliki OGG w katalogu "music" w folderze z grą. Działało zawsze i bez problemu, przeprowadzałem tą operację co najmniej kilka razy, zarówno w OiM jak i zwykłym Mount and Blade.

Ostatnio przerzuciłem się na nowy sprzęt i nowy system (win7), postanowiłem przypomnieć sobie OiM, chcę znowu podmienić muzykę sprawdzonym sposobem i... nie działa. Nadpisałem pliki jak zawsze, ale kiedy włączam grę to słyszę standardowy soundtrack z OiM - co ciekawe odtwarza utwory których w ogóle NIE MA w katalogu "music"

Czy ktoś może wie o co tu może chodzić? Jest jakiś inny folder z muzyką w którym trzyma pliki? Bo ja po prostu tej magii nie ogarniam w jaki sposób gra odtwarza coś czego zwyczajnie nie ma w jej plikach.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Podmiana muzyki w OiM
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 24, 2011, 21:23:53 »
    Witam

Grałem w OiM już dawno i zawsze w banalny i niezawodny sposób podmieniałem oryginalną muzykę w grze na inną, mianonowicie po prostu nadpisywałem oryginalne pliki OGG w katalogu "music" w folderze z grą. Działało zawsze i bez problemu, przeprowadzałem tą operację co najmniej kilka razy, zarówno w OiM jak i zwykłym Mount and Blade.

Ostatnio przerzuciłem się na nowy sprzęt i nowy system (win7), postanowiłem przypomnieć sobie OiM, chcę znowu podmienić muzykę sprawdzonym sposobem i... nie działa. Nadpisałem pliki jak zawsze, ale kiedy włączam grę to słyszę standardowy soundtrack z OiM - co ciekawe odtwarza utwory których w ogóle NIE MA w katalogu "music"

Czy ktoś może wie o co tu może chodzić? Jest jakiś inny folder z muzyką w którym trzyma pliki? Bo ja po prostu tej magii nie ogarniam w jaki sposób gra odtwarza coś czego zwyczajnie nie ma w jej plikach.

Ja również, ostatnio postanowiłem wrócić do OiM, ale z podmieniona muzyką(tą z filmu - jest klimat;))
    Zrobiłem w ten sposób.Napisałem własny plik music.txt, z własnymi utworami(nazwami), a następnie wrzuciłem je do głównego folderu music(główny, nie ten"modules/ogniem i mieczem/music").Działa :D

pozdrawiam!

Offline IwanBohun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2011, 18:44:33 »
    Hmm również chciałbym podmienić, ale wystarczy podmienić pliki w folderze "music" w głównym katalogu gry? Chyba mam coś nie tak, bo w owym folderze mam tylko jeden plik z jednym, krótkim dźwiękiem.

Offline IwanBohun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 10, 2011, 18:54:08 »
    Z góry przepraszam za post pod postem, ale po takim czymś uzyskałem odpowiedź, może i tym razem się uda ? ^^