Przepraszam że się wtrącę,ale nie dodałeś broni półtoraręcznych,wśród których jest mój kochany morgensztern.
W nativie nawet nie zwróciłem na niego uwagi i posługiwałem się lancą,półtorakiem,dzirytami i tarczą.Jednak ponieważ w Warbandzie znacznie osłabili lancę (rzadziej można walić z przysiadu,a w dodatku nawet piechur z króciutką włócznią może cię zatrzymać) oraz dziryty (zamiast 7 można mieć max 5) to pomyślałem o zamianie arsenału.Rozważałem między długimi toporami 2h/polearm a właśnie morgenszternem.Wybór padł na 2,głównie dlatego że nie chciałem poświęcać tarczy,która nadal jest bardzo przydatna (płytówkę można przebić nawet z krótkiego czy myśliwskiego łuku -.-).No i okazało się że jest to świetna broń,zadaje obrażenia kłute,więc z rycerzami nie ma problemu,można wybrać pomiędzy 1h a 2h,no i można obalać wrogów nawet z tarczą,w dodatku trzymając bron 1 ręka.
A zapomniałem o jednej wadzie jest trochę z krótki,o ile pieszo to nie przeszkadza to konno trzeba się trochę nagimnastykować.