Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rozpoczynam gre i mam wielkosc armi 110.  (Przeczytany 2009 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tykersky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rozpoczynam gre i mam wielkosc armi 110.
    « dnia: Czerwca 17, 2011, 20:05:41 »
    Dziś kupiłem sobie DP i wgrywam patcha najnowszego. Odpalam gre, przechodze samouczek z czystej ciekawosci sprawdzam raport oddzialu i moj oddzial ma wielkosc 110. To jest normalne ? Mam dopiero 3 punkty dane w Przywództwo wiec chyba powinienem miec ok 25, 30. Aha i drugie pytanie, w podstawce OiM armie lordów siegały nawet do 500 ludzi, ale standardem bylo gdzies od 200-350. Teraz biegaja po ledwo 100, tak jak w Warbandzie, do tego towary tez sie pojawily jak tez warbanda typu oliwki, winogrona, tez tak ma byc ? Moze jakis "dziwny" patch wgralem ? I zeby tego wszystkiego bylo malo, na minimalnych doslownie na zerowej grafice tnie mi sie ! Podstawka OiM grala na srednich ( tekstury mialem na wysokich ) i zacinki mialem raz na jakis czas. Aha i mam jeszcze co jakis czas zanik modeli miast i wiosek, widnieje nazwa miasta lub wioski ale model jest niewidzialny, po jakims czasie pojawia sie lub znika.

Niech mi ktos odpowie, bo wydalem pieniadze, a jak narazie żal i to ogromny żal mnie ogarnia...

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Rozpoczynam gre i mam wielkosc armi 110.
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2011, 22:51:28 »
    1) Powinieneś mieć 55 ludzi.
    2) Dzikie Pola są zrobione na silniku Warbanda więc wiele rzeczy będą miały podobne.

Warband ma większe wymagania niż Mount&Blade a Dzikie Pola mimo że na pudełku mają takie same wymagania co Warband to w rzeczywistości go przewyższają wymaganiami.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 18, 2011, 14:39:48 »
    Prawdopodobnie wybrałeś niski poziom trudności na początku i taka wielkość armii na nim jest normalna. Co do grafiki, w konfiguracji zmień Dx 9 na Dx 7 i wyłącz synchronizacje pionową.
    "Komunizm pasuje tak do Polaków jak do krowy siodło"- Stalin
    "Chcecie zniszczyć Polaków? Dajcie im wolność!"- Otto von Bismarck
    "Pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką ale wymierną. My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz bezcenna w życiu ludzi narodów i państw. Tą rzeczą jest HONOR" - Józef Beck

Offline Rotmistrz.2011

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 20, 2011, 21:29:24 »
    Z tą wielkością oddziału to jest coś dziwnego. Ja mam 12. poziom postaci, a dowodzenia NA PEWNO mniej niż 3 punkty, a mam maksymalną wielkość armii PONAD 102 (dokładnie nie pamietam). Mój brat ma jeszcze mniej dowodzenia, a oddział - 88 ludzi... Poza tym, w innych wątkach można znaleźć wypowiedzi graczy, którym po zainstalowaniu PATCHA 1.139 wielkość oddziału zwiększyła się np. z 96 do ponad 150.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 20, 2011, 21:48:57 »
    Jak będzie łatka 1,141 to ilość żołnierzy się zmniejszy, więc niektórzy będą zaskoczeni. Mój wcześniejszy post był napisany po grze w WFAS 1,141.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor