Przychodzą ludzie i mówią
"Lisku, ja jednak na Grunwald nie idę! W zeszłym roku lagi były, Luca bluzgał po kim popadnie a Oktawian mi oczka puszczał!"No cóż! O ile na ekscesy Oktawiana i Luki nie mam za dużo wpływu to jednak pragnąłbym zapewnić wszystkich iż problem lagów traktujemy niezwykle poważnie:
- Jako że technologia temu sprzyja, powstały cztero-stopniowe LODy pod każdy możliwy obiekt. Naprawdę, gdzie się da tam napraliśmy tego ile się da
- Textury ścisnęliśmy do najmniejszych paczek na ile to tylko było możliwe (tak naprawdę to nie, ale nie ma tragedii)
- Wywaliliśmy wszelkie zbędne rzeczy z native'a (za ewentualne brakujące skrypty potrzebne do gry nie ponosimy odpowiedzialności)
Podobno były problemy z konikami w zeszłym roku. Okroiliśmy trochę ilość rodzajów zostawiając tylko najlepsze. Efekt widać jak na dłoni

Bez spadków wydajności przy około 400. Mówię całkiem poważnie, część pochowała się za budynkami :)
Co do samych pancerzy, dzisiaj wieczorem oficjalnie skończyłem prace nad tworzeniem ekwipunku. Ja tam nie wiem, bo się nie znam ale Luca mówił że ładne :)
Tak więc serdecznie zapraszam wszystkich chociażby na turniej jak nie na bitwę żeby skosztować smaku rodzimej produkcji.