Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rozwiniecie forum  (Przeczytany 2785 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    Rozwiniecie forum
    « dnia: Stycznia 20, 2008, 15:23:19 »
    Myślałem ostatnio nad powiększeniem liczby kategorii i subforów na naszym forum. Wymyśliłem następujący podział:

1. Forum Ogólne

Nowości
    Forum mountblade.info
    Strona mountblade.info

2. Mount & Blade

Pomoc
    Rozmowy o Mount & Blade
    Media

3. Mody

Gildia Kartografów (wydane mody, tutaj będzie można tworzyć wątki o wydanych modach)
     - The Last Days (subforum o modzie)
     - Land of Eternal Youth (subforum o modzie)
     - mod xxx (gdy powstanie taka potrzeba będzie można zakładać nowe subfora modów)
    Gildia Pionierów (mody w produkcji, tutaj będzie można pisać o nowych, dotychczas niewydanych modach)
     - Ogniem i Mieczem (można "podlinkować" to subforum do: wfas.mountblade.info)
     - Where East Meets West (subforum o modzie Gedusa i Mata)
     - Medieval Mod (subforum o modzie Mata i Cruadera)
    Modding (wszystko o tworzeniu modów)

4. Rozmowy Różne

Przywitania
    Offtopic
     - Rozrywka (kalambury, linki do śmiesznych filmików, kawały itd.).
     - Kultura (zbierzemy tu wszystkie tematy o filmach, ksiazkach i o muzyce).
     - Inne Gry (tematy o wszystkich innych grach).

I to chyba tyle. Powiedzcie co o tym sądzicie, bo mi naprawdę na tym zależy.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2008, 19:38:34 wysłana przez Kolba »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Rozwiniecie forum
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2008, 15:26:22 »
    J jestem za tylko mod Where East Meets West nie jest tylko gedusa ja też tam mam udział.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2008, 15:29:42 »
    Tylko że on jest głównym twórcą moda. To tak jakbyś powiedział, że TLD jest modem tylko Ancientwankera, a przecież pracowało nad nim wiele osób. Ale spoko, zaraz cię dopiszę jak chcesz :)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2008, 07:51:02 »
    Nie wiem czy taki podział jest potrzebny. Niektórzy gubią się w tym podziale, który jest teraz, a jak będzie więcej subforów, to i więcej niepotrzebnych tematów się pojawi. Takie jest moje zdanie.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2008, 17:02:19 »
    Nie wiem czy taki podział jest potrzebny. Niektórzy gubią się w tym podziale, który jest teraz, a jak będzie więcej subforów, to i więcej niepotrzebnych tematów się pojawi. Takie jest moje zdanie.

Tez tak mysle, przy wymyslaniu dzialow na forum trzeba brac pod uwage jego przejrzystosc, wielgachne fora sa strasznie meczace i imo odpychajace (swietny przyklad - forum www.totalwar.org.pl - teraz to jest juz przerost formy nad trescia, mimo ze kiedys to bylo fajne kameralne forum... brawa dla kogos, kto ostatnio wymyslil forum "skryptorium" -.- )

Na propozycje nowych subforum dla roznych modow jestem caly czas otwarty. Zastanawialem sie niedawno jaki mod bylby warty blizszego przedstawienia, ale nie znalazlem takiego drugiego jak TLD... moze ktos pomoze? (mam jednak wrazenie ze na wielkie mody to sobie jeszcze poczekamy...).

Ogolnie - nie ma co na sile probowac nasladowac uklad forum na talewordls, bo tutaj mamy inne warunki. Podzial dzialu modding tez mi sie wydaje zbedny ze wzgledu na przejrzystosc wersji obecnej. Tworzenie subfor dla modow dopiero tworzonych to tez chyba jakas pomylka - autorzy przedstawiaja (albo i nie) na bierzaco postep prac we wlasnych topicach i nikt sie jeszcze w tym chyba nie gubi?

Podzial offtopicu podejrzewam ze w przyszlosci nastapi, bo juz teraz natlok tematow sprawia ze calkiem jeszcze swierze umieraja naturalna smiercia.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 22, 2008, 19:37:54 »
    Na propozycje nowych subforum dla roznych modow jestem caly czas otwarty. Zastanawialem sie niedawno jaki mod bylby warty blizszego przedstawienia, ale nie znalazlem takiego drugiego jak TLD... moze ktos pomoze? (mam jednak wrazenie ze na wielkie mody to sobie jeszcze poczekamy...).

Hmm... z nowszych modów to ludziom na TW podoba się Band of Warriors i Expanded Gameplay II, ale wątpie by ktoś u nas się nimi zainteresował. Ze starszych to jest kilka bardzo dobrych np. Storymod, Holy War albo RPGmod no ale kto na tym forum oprócz mnie gra w 751?

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 25, 2008, 14:51:04 »
    (..)Expanded Gameplay II(..)

W EGII gram od dawna i śledzę zmiany. Nie widziałem do tej pory lepszego moda. Błędem jest grać w różne mody a pominąć EGII. (TLD bez portingu wygląda i działa według mnie z lekka dziadowsko na 808)

Natomiast on-topic: Nowe fora są niepotrzebne, "kopia" forum talesworld jest raczej zbyteczna, ze względu na dużo niższą aktywność na naszym forum.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2008, 14:53:03 wysłana przez k. »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 25, 2008, 19:32:56 »
    Zgadzam się z Jasonem i k. Nie ma sensu bawić się w takie rzeczy na forum, które ma tak mało aktywnych userów. To co na Taleworlds jest wskazane, u nas się niekoniecznie sprawdzi.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2008, 21:02:26 »
    Jednak jak najbardziej jest wskazane utworzenie dzialu Inne gry bo zainteresowanie tematem jest spore a znalezenie odpowiednich watkow zajmuje niepotrzebne duzo czasu (chocby mi).
    Gdybym mial teraz czas to bym to zrobil, a tak to zrobie to jutro (jak bede w miare trzezwy).

Ciekuje
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 21:07:41 wysłana przez Misiumen »