Gram w to czasami, gra całkiem dobra i co ważne wprowadza sporo inności. Choćby te klasy i specjalne zabawki dla nich.
Broń:
Bardzo fajnie można modyfikować broń, fajnie w sensie sensownie tak jak według mnie powinno to wyglądać. Wymiana celownika, magazynka, lufy, itd. Póki co nie można bawić się kolbami i czymś jeszcze(elementy bazowe), ale za to każda broń jest dostępna w kilku wersjach np bez kolby i z. Każda zmiana ingeruje w statystyki broni. Ogólnie broni jest sporo.
Klasy:
Assaul to rasowy szturmowiec, po 2 lvl można dokupić tarczę, ewentualnie ustrojstwo na wysięgniku oszałamiające przeciwników jakimiś dziwnymi falami.
Tarczą można wbiec na przeciwnika i przewrócić go uderzeniem tarczy, szkoda tylko że nie można jej po prostu trzymać przed sobą i osłaniać siebie i ewentualnie kogoś za sobą. Druga zabawka jest zbyt kosmiczna jak dla mnie...
Reacon to zwiadowca/snajper, po 2lvl dostaje dostęp do kamuflarza, ala predator, oraz "radaru"(ukazuje pozycje przeciwnika). Zamiast snajperki może zabrać też pistolet maszynowy.
Jednostka całkiem dobrze przemyślana.
Enginer to jednostka wsparcia, posiada ciężkie karabiny maszynowe, oraz z zabawek pole siłowe(chorni przed kulami), oraz coś co chyba odbiera energie specjalnych urządzeń u przeciwników.
Jednostki są trochę dziwnie poubierane, wszystko co wojskowe charakteryzuje się pewną wojskową "brzydotą"(pięknem;) ), bo nie ma tam nic nieprzydatnego, a tutaj mamy kolesi poubieranych w lumpeksie. Wygląda to dziwnie, brzydko i chyba ubrani są w to za karę.
Mapy są bardzo fajne, nie ma map, nudnych i nie ciekawych.
Grafik bardzo dobra jak na coś co dostajemy za darmo(pokona wiele płatnych produkcji).
Ogólnie gra posiada mikro płatności, ale nie zachęca do nich, co może być jej gwoździem do trumny. Brakuje mi personalizacji własnej postaci(wygląd wyposażenia i twarzy postaci), wszyscy wyglądają tak samo. Trochę długo wyszukuje serwer(gra posiada system doboru przeciwników, czyli nie ma tu przeglądarki serwerów, ale mecze są ciekawe). Interfejs i sterowanie dobrze pomyślane. Nie czuć że to gra za free i rzeczywiście można grać bez wydanej złotówki na nią, bo jak pisałem nic do tego nie zachęca.
Dla niektórych specjalne zabawki mogą być zbyt kosmiczne, to trochę takie cheatowanie za zgodą autora.