Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861208 razy)

Opis tematu:

Offline Dzakri

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #3030 dnia: Grudnia 20, 2015, 15:55:32 »
    Witam
    Można prosić o transfer na chomikuj? @musiałem wyczyścić dysk...

Pytanie za 100%... Czy żeby poprawnie działał mi mod z Nowa Ojczyzna najnowsza wersja to muszę mieć do Warbanda DLC pt. Napoleon Wars i  Vikings Conquest?
    Mój Warband jest na platformie STEAM - Warband 1.168

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3031 dnia: Grudnia 21, 2015, 20:29:55 »
    Nie potrzebujesz żadnego DLC.
    EDIT: Proszę bardzo, oto link do downloadu: http://www.mediafire.com/download/20ezhwrtlrbh8g6/Nowa+Ojczyzna+1.191w2.exe

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #3032 dnia: Grudnia 22, 2015, 15:43:26 »
    Lew, wielkie dzięki za tą wstawkę na Mediafire. Wrzuć ją do pierwszego posta!
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3033 dnia: Grudnia 22, 2015, 15:51:38 »
    Dodałem link do OP, jest w pierwszym spoilerze. Miłej zabawy :)

Offline Qwestor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3034 dnia: Grudnia 30, 2015, 17:04:28 »
    @Lew również dziękuje za linka i jeśli pozwolicie to wrzucę plik na swój serwer oraz udostępnię link to nie wygaśnie i każdy będzie mógł go sobie pobrać z szybkiego serwera bez limitów :) Oczywiście do czasu aż nie ogłoszę bankructwa ;)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3035 dnia: Grudnia 30, 2015, 17:35:10 »
    @Lew również dziękuje za linka i jeśli pozwolicie to wrzucę plik na swój serwer oraz udostępnię link to nie wygaśnie i każdy będzie mógł go sobie pobrać z szybkiego serwera bez limitów :) Oczywiście do czasu aż nie ogłoszę bankructwa ;)

Byłoby świetnie.
    Podrzuć go tutaj jak będzie gotowy i po prostu daj link. Lew wrzuci go do pierwszego postu.

Offline Qwestor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3036 dnia: Stycznia 02, 2016, 13:20:59 »
    A więc zamieściłem plik z tego linka na swój serwer.
    Nie potrzebujesz żadnego DLC.
    EDIT: Proszę bardzo, oto link do downloadu: http://www.mediafire.com/download/20ezhwrtlrbh8g6/Nowa+Ojczyzna+1.191w2.exe

Oto link do tego pliku: http://pliki.glvo.ovh/Nowa_Ojczyzna_1.191w2.exe
    Hash md5:
    57f9742d14516ecfaf8faf1008f27d48  Nowa_Ojczyzna_1.191w2.exe

Offline Torsten

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3037 dnia: Stycznia 03, 2016, 04:11:03 »
    Dzisiaj pobralem tego moda i mam pytanie do już grających. O co chodzi z Mgłą Wojny?   

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #3038 dnia: Stycznia 03, 2016, 08:39:23 »
    Dzisiaj pobralem tego moda i mam pytanie do już grających. O co chodzi z Mgłą Wojny?
    To oznacza że wszystkie lokacje na mapie świata są ukryte...Dopiero kiedy koło nich przejedziesz stają się widoczne.

Offline Torsten

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3039 dnia: Stycznia 03, 2016, 23:43:38 »
    No tak, mogłem się domyśleć, ale tak szybko na kodach w nocy patrzyłem co tam jest i nie zastanawiałem się. Dzięki za info ;)

Offline Dovak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3040 dnia: Stycznia 09, 2016, 14:54:16 »
    Bry. Objechałem sobie całą Calradię w poszukiwaniu zbroi zjednoczenia i znalazłem cały komplet zbroi wraz z mieczem dwuręcznym. Czy da się gdzieś jeszcze dorwać miecz jednoręczny wraz z tarczą i konia? Czy może nie ma już więcej tych unikatów? Mam już dość przeszukiwania wszystkich wsi, zamków i miast. Jeżeli jeszcze gdzieś coś jest to poprosiłbym o lokalizacje :P

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #3041 dnia: Stycznia 09, 2016, 16:04:13 »
    Bry. Objechałem sobie całą Calradię w poszukiwaniu zbroi zjednoczenia i znalazłem cały komplet zbroi wraz z mieczem dwuręcznym. Czy da się gdzieś jeszcze dorwać miecz jednoręczny wraz z tarczą i konia? Czy może nie ma już więcej tych unikatów? Mam już dość przeszukiwania wszystkich wsi, zamków i miast. Jeżeli jeszcze gdzieś coś jest to poprosiłbym o lokalizacje :P

Miecz jednoręczny:
    (click to show/hide)
    Tarcza:
    (click to show/hide)
    Koń:
    (click to show/hide)

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline mikizmiki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3042 dnia: Stycznia 09, 2016, 16:21:08 »
    Mod jest świetny podoba mi się bardzo, nie raz się sporo uśmiałem lecz z ciekawości zrobiłem drugą postać w której miałem zamiar sobię poczitować i sprawdzić jak działa tu własne państwo na początku ok patrole ateńskie, sporadyczne oddziały mrocznych łowców, kiedy przesadziłem z lvl'm zdarzyła się masakra wracając do stolicy napotkałem na chłopów walczących z mrocznymi niby nic dziwnego ale liczba mrocznych mnie zaskoczyła 200vs9 potem zespawnowało sie 9 ekip a za nimi jakaś dziwna rzecz najpierw było ich 300 potem połaczyli sie do 500 i tu moje pytanie czy to jest związane z umiejętnościami że oni się tak spawnują? Non stop łupią wszystko i wszystkich a armia 500 napierdziela moich lordów ile wlezie :)

Offline Qwestor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3043 dnia: Stycznia 10, 2016, 09:04:56 »
    Mod jest świetny podoba mi się bardzo, nie raz się sporo uśmiałem lecz z ciekawości zrobiłem drugą postać w której miałem zamiar sobię poczitować i sprawdzić jak działa tu własne państwo na początku ok patrole ateńskie, sporadyczne oddziały mrocznych łowców, kiedy przesadziłem z lvl'm zdarzyła się masakra wracając do stolicy napotkałem na chłopów walczących z mrocznymi niby nic dziwnego ale liczba mrocznych mnie zaskoczyła 200vs9 potem zespawnowało sie 9 ekip a za nimi jakaś dziwna rzecz najpierw było ich 300 potem połaczyli sie do 500 i tu moje pytanie czy to jest związane z umiejętnościami że oni się tak spawnują? Non stop łupią wszystko i wszystkich a armia 500 napierdziela moich lordów ile wlezie :)
    A jaki masz LVL postaci? Bo ja u siebie mam coś około 30lvl i u mnie oddziały mrocznych mają liczebność w granicach znośnych 60 jednostek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3044 dnia: Stycznia 10, 2016, 10:15:03 »

Z tego co się orientuję (Nie grałem od dłuższego czasu, mogę się mylić) to po mapie krąży jedna, duża armia mrocznych, wokół której respią się pozostałe, mniejsze oddziały. Ta główna armia krąży po całym kontynencie lecz jest dosyć wolna, najczęściej spotyka się te mniejsze oddziały liczące od 30 do 100 jednostek.