Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861848 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wilson28

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2865 dnia: Grudnia 23, 2014, 20:13:19 »
    Kogo warto szkolić na inzyniera oprócz Artimenera bo ten uciekł odemnie ze wzgledu na Jereka, a nie moge go spowrotem znaleźc gdyż u podróżników mi wyskakuje błąd jak pytam o kogokolwiek ?

Moja obecna drużyna to : Firentis,Bunduk,Jerek,Alayen,Gundovald,Khaleed

Offline drako111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2866 dnia: Grudnia 25, 2014, 16:41:29 »
    Witam, podczas uruchamiania moda wyskakuje mi taki oto błąd:

Próbowałem już zmniejszać roździelczość, poziom detali tekstur, directx 9 na 7  też zmieniałem, lecz nic nie pomogło.
    Wersja moda: 1191w2
    Wersja gry 1.153

Edit: pomogło wyłączenie wymuszania tekstur.
    Edit 2: jednak nie, przy ładowaniu "obrad królów" wyskakuje mi podobny (nie taki sam, instrukcja i adres są inne) błąd, swoją drogą ładowanie zabiera bardzo dużo czasu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2014, 18:09:23 wysłana przez drako111 »

Offline Drumlak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2867 dnia: Grudnia 28, 2014, 19:13:46 »
    Idziesz chyba do ministra i klikasz "Chciałbym zmienić kulturę mojego królestwa".

Witam
    1. Tej opcji u mnie nie ma, jest to związane z tym, że niedawno założyłem królestwo?
    2. W starszej wersji moda Zbroja Zjednoczenia (chodzi o napierśnik, nie komplet) to była tekstura obecnego, czarnego Cuir Bouilli. Można zamienić teraz te tekstury ze sobą? Rozwiązane.

Offline luzak021

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2868 dnia: Stycznia 04, 2015, 13:58:37 »
    Witam, tak jak w temacie, jest jakaś metoda na zredukowanie straty z nieskutecznych podatków? (obecnie aż 24 %!)

Offline pieseł

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #2869 dnia: Stycznia 04, 2015, 18:43:18 »
    o co chodzi z tą "lokidarska babka" co mówi że to publiczna wersja moda :D prosze o inną niż publiczną :D :P pozdrwiam

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2870 dnia: Stycznia 04, 2015, 19:02:23 »
    o co chodzi z tą "lokidarska babka" co mówi że to publiczna wersja moda :D prosze o inną niż publiczną :D :P pozdrwiam

To są tylko easter eggi twórcy moda- Akosmo. Nie ma "niepublicznej" wersji moda.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Artanis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2871 dnia: Stycznia 06, 2015, 16:01:48 »
    Czy będą jeszcze jakieś update do tego moda? Czy wersja 1.191 jest ostatnią?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2872 dnia: Stycznia 06, 2015, 16:07:48 »
    Czy będą jeszcze jakieś update do tego moda? Czy wersja 1.191 jest ostatnią?

Ta wersja jest ostatnią. Akosmo twierdzi, że nowa wersja będzie na silniku Bannerlorda, bo stracił module_system.

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline pioszix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2873 dnia: Stycznia 15, 2015, 00:34:54 »
    Witajcie! Mam pewien problem, a mianowicie:

Posiadam własne miasto, mam w nim Konstabla. Gdy najmuję patrol aby krążył wokół miasta, po chwili się rozwiązuje "bo mu nie zapłaciłem". Konstabl wspomina coś o Szambelanie. Pytanie moje brzmi:

W jaki sposób nająć Szambelana? Pozdrawiam :)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2874 dnia: Stycznia 15, 2015, 16:36:20 »
    Witajcie! Mam pewien problem, a mianowicie:

Posiadam własne miasto, mam w nim Konstabla. Gdy najmuję patrol aby krążył wokół miasta, po chwili się rozwiązuje "bo mu nie zapłaciłem". Konstabl wspomina coś o Szambelanie. Pytanie moje brzmi:

W jaki sposób nająć Szambelana? Pozdrawiam :)

U ministra wybierasz "Chciałbym nająć człowieka na posadę" i wybierasz szambelana.

Offline DARK3R

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2875 dnia: Stycznia 16, 2015, 18:56:00 »
    Najnowsza wersja zadziała na wersji gry 1.165?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2876 dnia: Stycznia 16, 2015, 19:40:59 »
    Najnowsza wersja zadziała na wersji gry 1.165?

Ile jeszcze będzie takich pytań?! Oczywiście, że zadziała.

Offline Pierdola

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2877 dnia: Stycznia 23, 2015, 00:53:19 »
    Witam. Wczytałem stary zapis i uznałem, że zrobię sobie wyzwanie, żeby grać na najtrudniejszych ustawieniach. Po pewnym czasie w zamkach wrogów i ich oddziałach były same najsilniejsze jednostki. Uznałem więc, że nie da rady tak, bo pomimo nawet przewagi liczebnej ciężko było cokolwiek wskórać, a straty były znaczne. Postanowiłem więc zmienić AI Kampanii na przecięty i SI Komputera też na przeciętny. Niestety sprawa się nie poprawiła. Wie ktoś może jak to naprawić?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2878 dnia: Stycznia 23, 2015, 07:05:07 »
    Witam. Wczytałem stary zapis i uznałem, że zrobię sobie wyzwanie, żeby grać na najtrudniejszych ustawieniach. Po pewnym czasie w zamkach wrogów i ich oddziałach były same najsilniejsze jednostki. Uznałem więc, że nie da rady tak, bo pomimo nawet przewagi liczebnej ciężko było cokolwiek wskórać, a straty były znaczne. Postanowiłem więc zmienić AI Kampanii na przecięty i SI Komputera też na przeciętny. Niestety sprawa się nie poprawiła. Wie ktoś może jak to naprawić?

Istnieją na to 2 sposoby:

1. Wybij wszystkie armie w grze i podbij zamki. Wtedy znowu będą się respić normalni ludzie.
    2. Nowa gra, lub wczytanie innego zapisu, który nie był tworzony z ustawieniem na trudny.

Offline Pierdola

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2879 dnia: Stycznia 23, 2015, 23:38:26 »
    Ale podbicie zamku przez inną nację też chyba pomoże?