Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2835 dnia: Listopada 16, 2014, 16:08:30 »
    Atakuj je śmiało, gdyż łupieżcy mimo dużej liczby są strasznie słabi. Powinieneś i bez problemu rozbić taktykę podjedź, wychacz, odjedź.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2836 dnia: Listopada 16, 2014, 16:09:51 »
    Witam mam problem gdyż w grze niemam małych grup bantytów tylko takie po 40+

Tak ma być i będzie jeszcze gorzej, gdyż bandyci łączą się w grupy ;P Jeżeli Ci to nie pasuje, to użyj jakiegoś edytora.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Wilson28

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2837 dnia: Listopada 16, 2014, 17:41:30 »
    Ja takie grupy miałem od samego początku jak mnie rzuciło na mape no ale jakoś rade sobie daje. I takie pytanko jak sprawdza się ta nacja słowian w czym się specjalizuje ?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2838 dnia: Listopada 16, 2014, 17:48:27 »
    Ja takie grupy miałem od samego początku jak mnie rzuciło na mape no ale jakoś rade sobie daje. I takie pytanko jak sprawdza się ta nacja słowian w czym się specjalizuje ?

Ciężko powiedzieć. Są dosyć zbalansowani, ale polecam kawalerię.

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #2839 dnia: Listopada 17, 2014, 12:40:48 »
    jak usunąć działanie klawisza "delete"?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2840 dnia: Listopada 17, 2014, 15:08:51 »
    jak usunąć działanie klawisza "delete"?

Niestety nie da się. Jest to amatorski skrypt akosmo, który wspiera cheaterów. Psuje to frajdę z gry, gdyż czasem przez przypadek naciskam "delete", zamiast Backspace :c

Offline BuryBrzytysław

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2841 dnia: Listopada 18, 2014, 21:21:04 »
    Mam problem z włączeniem się gry.Gdy już gra się ładuje w ostatnich ok. 15% ładowanie się zatrzymuje.Mam wersję gry 1.161,a wersja moda to 1.191w2.Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić bardzo proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2842 dnia: Listopada 19, 2014, 15:32:19 »
    Mam problem z włączeniem się gry.Gdy już gra się ładuje w ostatnich ok. 15% ładowanie się zatrzymuje.Mam wersję gry 1.161,a wersja moda to 1.191w2.Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić bardzo proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję.

Wyskakuje jakiś komunikat? Naciśnij alt+tab gdy się zatnie i najedź myszką na M&B w pasku zadań.

Offline BuryBrzytysław

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2843 dnia: Listopada 19, 2014, 16:00:45 »
    Microsoft Visual C++ Runtime Libary

Runtime error

steam\steamapps...\M&BW\mb_warband.exe

This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.

(Dałbym screena,ale jestem zbyt leniwy)

Offline BuryBrzytysław

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2844 dnia: Listopada 19, 2014, 17:59:48 »
    Problem rozwiązany.Po prostu musiałem drastycznie zmniejszyć jakość tekstur z 100 do 15(nie rozumiem czemu).

(Tak poza tym nie rozumiem "antypiwa" ((czy jak to by się tam nie nazywało)) lllewa.Przecież dokładnie napisałem co jest napisane w komunikacie.Niektórzy chamstwo mają po prostu wrodzone i tyle.)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #2845 dnia: Listopada 19, 2014, 19:14:14 »
    No właśnie z siłą wodospadu przyłączam się do apelu anty-antypiwowego. Piwa pomagają w komunikacji pomiędzy użytkownikami forum, a nie są narzędziem do naprawianie błędów użytkowników przez adminów.

lllew, ty se uważaj! NO!

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2846 dnia: Listopada 19, 2014, 19:25:13 »
    Problem rozwiązany.Po prostu musiałem drastycznie zmniejszyć jakość tekstur z 100 do 15(nie rozumiem czemu).

(Tak poza tym nie rozumiem "antypiwa" ((czy jak to by się tam nie nazywało)) lllewa.Przecież dokładnie napisałem co jest napisane w komunikacie.Niektórzy chamstwo mają po prostu wrodzone i tyle.)

Nie graj tak. Jakość tekstur na 15 to żadna przyjemność. Ustaw na 41-49 i włącz opcję "Wczytaj tekstury na żądanie". Powinno załapać bez problemu.

Offline BuryBrzytysław

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2847 dnia: Listopada 19, 2014, 22:44:49 »
    Nie graj tak. Jakość tekstur na 15 to żadna przyjemność. Ustaw na 41-49 i włącz opcję "Wczytaj tekstury na żądanie". Powinno załapać bez problemu.

Chętnie bym tak zrobił,ale,gdy włączam tekstury na żądanie gra mi się nie włącza.Niestety...

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2848 dnia: Listopada 20, 2014, 07:08:49 »
    Chętnie bym tak zrobił,ale,gdy włączam tekstury na żądanie gra mi się nie włącza.Niestety...

Wersja Steam, czy non-steam? Gdy miałem wersję Steam, to miałem to samo. Pomogło ściągnięcie gry z Taleworlds.com i wprowadzenie klucza, którego nabyłem na Steam. Pamiętaj o tym, aby zrobić kopię zapasową modów, zanim usuniesz wersję Steam!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2849 dnia: Listopada 20, 2014, 20:22:25 »
    Masz zainstalowaną najnowszą wersję bibliotek Visual C++?