Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2655 dnia: Maja 07, 2014, 12:48:24 »
    Modding > Poradniki i tutoriale. Jeden z pierwszych tematów: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3914.0

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2656 dnia: Maja 07, 2014, 13:54:10 »
    Modding > Poradniki i tutoriale. Jeden z pierwszych tematów: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3914.0
    Wszystko ładnie, tylko że jak zmieniam siłę jednostkom w TroopEditor, to w grze nic się nie zmienia.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2657 dnia: Maja 07, 2014, 14:42:44 »
    Co konkretnie się nie zmienia, i co ty zmieniasz? Robisz wszystko wg tutka? Jasnowidzem to ja nie jestem, jak mam ci pomóc, to opisz bardziej szczegółowo, na czym polega problem.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2658 dnia: Maja 07, 2014, 15:10:43 »
    Co konkretnie się nie zmienia, i co ty zmieniasz? Robisz wszystko wg tutka? Jasnowidzem to ja nie jestem, jak mam ci pomóc, to opisz bardziej szczegółowo, na czym polega problem.
    Robię tak jak jest wytłumaczone chciałem zwiększyć.
    1.siłę z 4-6
    2.wytrzymałość z 5-7
     ale kiedy zapisuję to w grze jest wszystko po staremu.

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2659 dnia: Maja 07, 2014, 15:39:37 »
    Może różnica jest tak mała że nie widać różnicy podczas walki.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2660 dnia: Maja 07, 2014, 15:47:37 »
    1.Sprawdziłeś statystyki jednostek w grze, czy na jakiej podstawie twierdzisz, że się nie zmieniły?
    2.O ile dobrze pamiętam, w TE jest magiczny przycisk "Update" (czy coś w tym stylu :P). Jeśli nie naciśniesz go po dokonaniu zmian, to nic się nie zmieni.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2661 dnia: Maja 07, 2014, 17:02:17 »
    Może powymieniamy się przydatnymi poradami, pierdołami i innymi różnymi tipami?

Uwaga, czytacie na własną odpowiedzialność:

Znacie jakieś inne miejsca gdzie można znaleźć artefakty inne niż zbroja zjednoczenia, mistyczny miecz, mistyczna tarcza, wypasiony konik zjednoczenia, moda i styl czy MS akosmo?

Poniżej podaje lokalizacje, żeby nie psuć zabawy będę podawał tylko miejsca gdzie można coś znaleźć:

(click to show/hide)

Mam jedno, małe pytanie. Znacie jakiś efektywny sposób by bez większych problemów zwiększać renomę powyżej tysiąca? W sensie, ilość renomy za walki/quest od żonki i turnieje się zmniejsza. Znacie jakieś skuteczne sposoby na podbijanie renomy?

Offline GraczFlorisModa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2662 dnia: Maja 07, 2014, 18:38:03 »
    Akosmo

Za Mrocznych nie będę się skarżył :) mam 500 Wojska :P Powinno wystarczyć :P

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2663 dnia: Maja 07, 2014, 20:04:09 »
    1.siłę z 4-6
    2.wytrzymałość z 5-7
     ale kiedy zapisuję to w grze jest wszystko po staremu.

Bo otwierasz aktualny zapis. Żeby zmiany się pojawiły, musisz niestety zacząć nową grę, albo ewentualnie "zastąpić" (zależy, jaka to jednostka, bo może wyniknąć niezły burdel, jeśli to nie dodana przez Ciebie) tą jednostkę nową, ale odpalić zapis dopiero, gdy ostatecznie ustalisz jej statystyki, bo jeżeli wejdziesz do gry, to rozgrywka zapisze te statystyki i już ich nie zmieni.

Mam jedno, małe pytanie. Znacie jakiś efektywny sposób by bez większych problemów zwiększać renomę powyżej tysiąca? W sensie, ilość renomy za walki/quest od żonki i turnieje się zmniejsza. Znacie jakieś skuteczne sposoby na podbijanie renomy?

Od kiedy to renoma się za to zmniejsza? :D A zwiększanie - zostaw garnizon w zamku, ewentualnie powysyłaj kompanów na misje, a sam rusz na duży oddział bandytów, pakuj się w trudne bitwy i je wygrywaj. Im masz mniejszą przewagę w walce, tym większa stawka sławy. Jeśli wygrywasz bitwę - wygrywasz stawkę :-)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2664 dnia: Maja 10, 2014, 10:10:21 »
    1.Sprawdziłeś statystyki jednostek w grze, czy na jakiej podstawie twierdzisz, że się nie zmieniły?
    2.O ile dobrze pamiętam, w TE jest magiczny przycisk "Update" (czy coś w tym stylu :P). Jeśli nie naciśniesz go po dokonaniu zmian, to nic się nie zmieni.
    Jednak nic mi nie wychodzi, więc nie będę kombinował, ale dzięki za odpowiedzi.

ps.
    Czy ktoś mi powie dlaczego lordowie mojej frakcji mając miasta,zamki uciekają do innego królestwa.Strasznie, to denerwujące, czy nie da się coś z tym zrobić, żeby nie było takich masowych ucieczek.

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2665 dnia: Maja 12, 2014, 21:58:41 »
    Zależy, jakie masz z nimi stosunki. Jak poniżej bodajże -50, to zawsze uciekają :P I myślę, że nawet wiem czemu - ustalałeś pewnie opcje królestwa - zrobiłeś pewnie zbyt dużą bodajże centralizację władzy. W wyjaśnieniu jest napisane - zwiększa to przychody, ale pogarsza stosunki z lordami, więc gdy masz to na wyżej niż średnim, co chwila maleją Ci relacje i dzieję się ostatecznie to, co w pierwszym zdaniu :P

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2666 dnia: Maja 14, 2014, 19:10:42 »
    Mam krótkie pytanie. 400 dzień na liczniku, towarzysze zaczęli odchodzić i robi się nieciekawie. Oczywiście bez nich dam sobie radę, ważne bym miał u boku mojego ukochanego Jareczka i każdy król padnie mi na kolana, jednak straż przyboczna wyglądająca jak dwudziestu mrocznych rycerzy, siejąca niemniejszy popłoch jest po prostu OP.

Towarzysze oceniają mój styl przywództwa na "Bardzo dobry", styl dowodzenia na: "tragiczny" i jeszcze coś na "bardzo dobry", niektórych da się przekonać by zostali, innych nie. Pytanie, jak poprawić swój styl przywództwa i czy da się zaprzestać temu bezsensownemu odchodzeniu towarzyszy?

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2667 dnia: Maja 14, 2014, 20:13:00 »
    Jeśli nie chcesz, żeby odchodzili, wejdź w ustawienia moda i wyłącz narzekanie towarzyszy. Wtedy zachowują się jak zwykle boty i wszystko im jedno.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2668 dnia: Maja 14, 2014, 21:15:36 »
    Wyłączyłem tą opcje już dawno, tylko że ona odpowiada za to by towarzyszom było wszystko jedno, nie mają ani wrogów, ani przyjaciół. Więc dobór towarzyszy zawsze będzie dla nich "Idealny", nie odpowiada to jednak za to, że uważają iż poziom dowodzenia jest "tragiczny", pomimo tego że praktycznie co chwila ratuje im dupska z potyczek w których wróg ma nawet 4x przewagę liczebną. Ponawiam pytanie, jak naprawić ten wskaźnik?

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2669 dnia: Maja 15, 2014, 12:37:05 »
    Hmm... Dziwne... U mnie mają na wszystko zlew...