Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 860653 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZawiszaCzarny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #2085 dnia: Lipca 11, 2013, 22:20:59 »
    Mod jest świetny.
    Wprowadziłem kilka zmian i gra się już całkiem fajnie.
    Jedno jeszcze chciałbym zmienić i proszę o poradę gdzie można to znaleźć - chciałbym zmniejszyć oprocentowanie w banku.
    Z góry dzięki z podpowiedzi.
    I jeszcze jedno pytanie, czy książka kupiecka działa? Jeśli tak to na jakiej zasadzie?
    Pozdrawiam.

Offline Sandul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2086 dnia: Lipca 13, 2013, 20:53:40 »
    Witam. Proszę o pomoc, ponieważ chciałbym zagrać w Nowa Ojczyzna 1.85 i mam kłopot z poprawnym działaniem. Już na starcie jak chce zainstalować to wyskakuje okienko i potem drugie czy mimo to chce kontynuować , klikam tak i wybieram gdzie mam M&B Warband i instaluję  tam moda pod koniec instalacji wyskauje blad z folderem "Dla ciekawskich" i dalej i dalej (tak jakby w instalacji brakowało dwóch plików). Klikam ignoruj i instalacji idzie dalej i zaraz koniec. Wyglada jakby było ok ale jak włanczam grę i robie nową postać itd. to Od początku kłopoty. Np: Jak zaczoł grę i juz klikam kontynuuj to zacielo się. Włonczylem od nowa i było ok, potem misja z kupcem i podczas wchodzenia do kryjówki to sie zawiesilo, i tak z co jakiś czas jak coś robie, bitwa albo odwiedzanie miasta, zawiesza się. Prubowałem obnizyc wymagania ale nic. Mam M&B Warband 1.153 i proszę o pomoc. Jeszcze mam pytanko: Co z akosmo ? Czy ktoś kontynuuję moda "Nowa Ojczyzna" ? Z góry dziękuję i czekam na odpowiedz.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2087 dnia: Lipca 14, 2013, 01:06:36 »
    Po pierwsze to polecam wklejać posty do wordpada i poprawiać błędy, proponuje ściągnąć jeszcze raz instalke i go przeinstalować, no chyba, że twój warband to pirat, na takim sobie nie pograsz w nic innego prócz nativa, a co do moda to akosmo zniknął w niewyjaśnionych okolicznościach i nikt nie kontynuuje prac nad modem.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Akhian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2088 dnia: Lipca 15, 2013, 17:13:19 »
    już nie będzie aktualzacji tego moda?

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2089 dnia: Lipca 19, 2013, 09:01:53 »
    Ostatnie oficjalne info na temat aktualizacji NO jest ok 105 strony tego tematu. Akosmo miał wydać finalną wersję moda po aktualizacji WB do wersji 1.155. Ale nie było go tu chyba od roku, a kilka osób pisało, że Akosmo modowanie porzucił na dobre. Pewnie więc kolejnych wersji Nowej Ojczyzny nie będzie.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2090 dnia: Lipca 19, 2013, 13:57:45 »
    cześć to mój pierwszy post na forum więc witam was a w szczególności Akosmo za stworzenie takiego za**bistego moda. ale do rzeczy wiecie gdzie jest ta tarcza co ma ok 2000 wytrzymałości jak pamiętam w jakiej wiosce ona jest proszę o odpowiedź z góry dziękuje
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    --------------------------------------------------------------
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli
    Na woj­nie ten wyg­ry­wa, kto naj­mniej błędów popełnia. - Napoleon Bonaparte

Offline Joker5246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2091 dnia: Lipca 19, 2013, 20:38:34 »
    Mam takie pytanie. jak w tej grze przydzelać lenna lordom którzy przyszli domnie z innych królestw?  swoim członką druzyny mogę dawać a im nie. wytłumaczy mi ktoś to?    mam wolne posiadłości do rozdania i lordów bez lenn którzy chcą te lenna ale nie mogę im ich przydzelić nwm jak.

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2092 dnia: Lipca 19, 2013, 22:27:38 »
    bodajże u ministra jak jest nim bohater. wiesz gdzie jest ta tarcza co we wsi ma być ukryta???
    Śmierć jednego jest tragedią, śmierć milionów jest tylko statystykom. - Józef Stalin
    Woj­ny zaczy­nają się, kiedy chcesz, ale nie kończą się, kiedy prosisz. - Niccolò Machiavelli

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #2093 dnia: Lipca 19, 2013, 22:30:35 »
    Wydaje mi się że w rozmowie z ministrem jest opcja przydzielania włości lordom.
    Ściągnąłem tego moda miesiąc temu, ale niedawno zacząłem grać. Krótko mówiąc mod bardzo mi siE podoba. Spora dawka humoru i przeróżnych smaczków - od hełmu Maximusa z Gladiatora do Marlboro... Co do Jeremusa, nic nie wiem o tarczy. Znalazłem tylko w Rivacheg buty zjednoczenia ( istna perełka ).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2013, 12:31:50 wysłana przez Skarbnik »
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2094 dnia: Lipca 20, 2013, 13:08:09 »
    Skarbnik oto miejsca skarbów (znalazłem 5 skrzyń z 6)
    - Nagolenniki Zjednoczenia - Rivacheg - tam gdzie była zbroja samuraja
    - Zbroja Zjednoczenia - Tawerna w twierdzy łowców głów
    - Hełm Zjednoczenia - Zelmor - za handlarzem zbroją
    - Rękawiczki Zjednoczenia - Mostovh - gdzieś w mieście po lewej stronie miasta
    - Moda&Styl - Gdzieś w rogu zameczku Grunwalder
    Podałem info o 5 skrzynkach a wie ktoś gdzie jest ta 6???
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2013, 13:33:57 wysłana przez JeremusPL »

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2095 dnia: Lipca 20, 2013, 16:20:17 »
    Dzięki Jeremus za położenie tych itemów. Chociaż to znaczne ułatwienie rozgrywki, gdy latasz nietykalny ( prawie ). Nie znalazłem tylko tej Mody&Styl. O tarczy też nic nie słyszałem, jak się czegoś dowiem to dam znać.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2096 dnia: Lipca 20, 2013, 17:34:28 »
    Skarbnik Moda&Styl jest w Zamku Grunwalder w rogu w Krzakach !!!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2097 dnia: Lipca 20, 2013, 19:18:07 »
    Chyba wiem gdzie jest ta tarcza - wieś Bulugur. Pisali o tym w temacie kilkadziesiąt stron wcześniej. Mam nadzieję że pomogłem.

Edit: Sprawdź też Rebache na wszelki wypadek - podobno tam też jest ukryta tarcza.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2013, 19:38:35 wysłana przez Skarbnik »

Offline JeremusPL

• Użytkownik
    • Lubie cytaty
    « Odpowiedź #2098 dnia: Lipca 20, 2013, 22:55:05 »
    Skarbnik dzięki za pomoc ale , albo ja jestem ślepy albo żadnej tarczy w oby dwoch wsiach nie ma!!!

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #2099 dnia: Lipca 21, 2013, 00:50:08 »
    Skarbnik dzięki za pomoc ale , albo ja jestem ślepy albo żadnej tarczy w oby dwoch wsiach nie ma!!!
    Albo z tymi 2 wioskami ktoś sobie walnął po prostu ścieme :D Ah, chyba ja też coś kity puszczałem z nazwami wiosek.... Przemilczmy to.
    PS: Poważnie, w Rebache nie ma niczego.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.