Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 860551 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1845 dnia: Stycznia 29, 2013, 05:06:01 »
    @kamyk
    Trochę dziwne, że nie możesz sobie poradzić, dla mnie ten mod jest zbyt łatwy, w 50 dni zrobiłem 27 poziom bez żadnej porażki. Może dlatego, że sporo grałem w Floris'a, a tam jest hard.
    Nie chcę żeby to zabrzmiało jako przechwałki, ale taka jest prawda.
    W dodatku nowe księstwo w ogóle nie zdobywa żadnych miast czy zamków, a jedyne co robią to zbierają armie i krążą tylko po swoim terenie.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline kamyk221

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1846 dnia: Stycznia 29, 2013, 14:29:09 »
    Nie mówię, że jest za trudno gdyby tak było zmniejszyłbym po prostu poziom trudności. W moim przypadku jest wręcz odwrotnie, chce walczyć z templariuszami i wspomóc sułtanat w walce  z zakonem ale niestety są nastawieni względem mnie przyjaźnie.

Offline TheToxicAvenger

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1847 dnia: Stycznia 29, 2013, 18:24:31 »
    Klimat jest rozszerzony niż podstawka i jeśli szukasz typowego średniowiecza to tutaj go nie znajdziesz. Jest to spowodowane dodaniem broni palnej [!], nowych frakcji tj. mroczni rycerze z hełmami w kształcie czaszek, samurajami zwanymi "Ronin", templariuszami, assasinkami, itemków w postaci papierosków itp.
    Dzięki za odpowiedzi na moje pytanie - broń palna, samuraje i jacyś asasyni przesądzili, że to mod nie dla mnie.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #1848 dnia: Stycznia 29, 2013, 19:48:57 »
    Dzięki za odpowiedzi na moje pytanie - broń palna, samuraje i jacyś asasyni przesądzili, że to mod nie dla mnie.
    Twój wybór. Ale Akosmo zadbał, by grając w tego moda, dostarczyć nam odrobinę humoru. Na twoim miejscu bym to jednak sprawdził.
    Broń palna jest dostępna tylko dla gracza, nie musisz jej używać. Samuraje... Roninowie, po prostu najemnicy z daleka. I asasyni... Ja ich nie spotkałem, więc nie wiem o co w ogóle kaman.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1849 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:43:23 »
    broń palna jest nie tylko dla gracza... w Twierdzy Łowców można nabyć strzelców. nie testowałem, ale chyba oni mają broń palną

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1850 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:44:54 »
    Twój wybór. Ale Akosmo zadbał, by grając w tego moda, dostarczyć nam odrobinę humoru. Na twoim miejscu bym to jednak sprawdził.
    Broń palna jest dostępna tylko dla gracza, nie musisz jej używać. Samuraje... Roninowie, po prostu najemnicy z daleka. I asasyni... Ja ich nie spotkałem, więc nie wiem o co w ogóle kaman.
    Człowiekowi zapewne się pomyliło z Templariuszami.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1851 dnia: Stycznia 29, 2013, 20:52:57 »
    Nie. Templariusze nie mają broni palnej :P
    Co do twierdzy. To samo. Nie chcesz - nie masz. Proste.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline misterjo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1852 dnia: Stycznia 29, 2013, 21:38:07 »
    Witam . Ja mam problem z włączeniem . Mam orginalnego  M&B warband w wersji 1.5.3 . I podczas uruchomienia gry na modzie a mianowicie podczas wczytywania wyskakuje mi błąd przy "wczytywanie danych ustawień " . Wie ktoś może w czym problem . Mod w wersji 1.8.5

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1853 dnia: Stycznia 29, 2013, 21:52:14 »
    Sejwy ze starszych wersji nie są kompaktybilne z nową wersją moda.

Offline misterjo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1854 dnia: Stycznia 29, 2013, 22:02:10 »
    Niestety ale nie mam save . Po formacie 3-4 miechy temu nie instalowałem gry . Dopiero wczoraj po tym jak zobaczyłem że wyszły ciekawe mody .

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1855 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:13:46 »
    Witam.
    Szybkie pytanie: Czy Wam też zacina mapa świata? Poruszając sie z np Tihr do Suno uzywam SPACJA + CTRL żeby szybciej dotrzeć, ale tak zacina po drodze że nie widzę czy kogoś mijam i wgl.
    Ustawienia niestandardowe, na najniższych też tnie, a takie powolne poruszanie się jest denerwujące i zajmuje w c*&^ czasu.
    z gory dzieki

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #1856 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:18:57 »
    Nie, ale jeżeli masz taki problem to w konfiguracji daj "Włącz tekstury na żądanie" na nie i ustaw max. liczba klatek na sekundę na 999

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1857 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:19:59 »
    Ja również nie mam żadnego problemu, coś u Ciebie szwankuje.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline VenshiR

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Obsesyjny Gothicowiec i Warbandowiec.
    « Odpowiedź #1858 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:29:59 »
    Mam ten sam problem co kolega. Nie dała zmiana liczby klatek.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1859 dnia: Stycznia 30, 2013, 18:45:02 »
    http://imageshack.us/f/803/javaw.png/
    Nie działa zmiana, podczas wczytywania savu widzę standardowy kursor myszy na zmiane z tym z M&B i wywala do pulpitu po czym pokazuje się obrazek podany wyżej. :/