Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861260 razy)

Opis tematu:

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1560 dnia: Listopada 18, 2012, 18:27:56 »
    Myślałem , że ja takiego problemu nie będę miał (dawno ściągałem NO w najnowszej wersji) , ale jednak plików z GameFront nie można ściągnąć wyskakuję mi błąd , że przeglądarka Gogle Chrome nie może odnaleźć pliku lub katalogu ! Mam konto na chomiku , ale skończył mi się transfer więc        na razie nie ściągnę (skończyła mi się kasa na komórce :( ) ! Akosmo mógłbyś wrzucać pliki na inny serwer ?

Edit : Zapomniałem , że mam jeszcze 10 tyś. punktów ufff :D

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #1561 dnia: Listopada 18, 2012, 19:23:21 »
    Cytat: pat25
    Polecam ten serwer----->>>>>http://temp-share.com/ Chyba jest bez limitu szybkości do 1,5 GB
    A czytałeś warunki? po 30 dniach plik zostaje usunięty.

Dla tych co nie mogą pobrać pliku z rzeczami podaję alternatywny link na Wiki.
    http://www.wikiupload.com/CFWJSUUDGBNVDBQ
    A co do uploadu całej wersji 1.185 to raczej nie liczcie zbytnio na mnie. Mam słaby internet z limitem a czas uploadu pliku 300mb to obejrzenie meczu piłkarskiego z dogrywką i rzutami karnymi + to co doliczy sędzia i wyjście ze stadionu.

Offline Aryhil

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1562 dnia: Listopada 18, 2012, 20:04:28 »
    http://turbobit.net/2j1wnh7tkkyo.html - link do najnowszej wersji
    wystarczy troche przejrzec forum

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1563 dnia: Listopada 18, 2012, 20:09:24 »
    Link dziala , ale nie wiem czy tylko u mnie ale slabo cos idzie 100 kb/s przy 6 mb internecie to dziwne coś.Ale tak w ogole to brawo ze znalazłeś , myśle ze akosmo powinien to zamienic.

Offline Aryhil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1564 dnia: Listopada 19, 2012, 11:22:13 »
    Aktualnie wrzucam najnowsza wersje na http://temp-share.com/
    Ponoć najszybszy. Bedzie za 4-5h
    http://temp-share.com/show/HKdPS30CA

Swoja droga muszę przyznać że świetna jest muzyka w modzie, a humor, który był powodem kłótni,zaczął mi jak najbardziej odpowiedać.
    Chodzę na turnieje tylko by usłyszeć "i can feel my legs", bądź barda, który przeprasza za swoje pijaństwo w tawernie ;D
    Podczas bitwy wiadomo ze ludzie krzyczeli i wyzywali siebie wiec odgłosy jak najbardziej na miejscu :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2012, 14:35:30 wysłana przez Aryhil »

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1565 dnia: Listopada 19, 2012, 16:29:12 »
    Dobra dzięki za upload

2. W ustawieniach moda koniecznie zaznacz "AI Formacji" (jeśli tego nie zrobisz, to po naciśnięciu przez przypadek razem klawiszy F1 i 1, gra może się zawiesić).

Gdzie to jest ?

Edit. Już znalazłem. TO drugie moje pytanie na które sam sobie odpowiadam :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2012, 19:13:36 wysłana przez pat25 »
    Alea iacta est

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1566 dnia: Listopada 20, 2012, 03:06:40 »
    Macie racje że jest coś nie tak z pobieraniem, u mnie pliki idą normalnie a u znajomej jest błąd. Obiecuję że jeśli sytuacja się nie zmieni na gamefront to wersję finalną wrzucę na jakiś normalny upload nawet jak będzie płatny ale na pewno nie będzie to jakiś 30 dniowy. Inaczej co 30 dni by tu przybywało 30 stron spamu w stylu: linki nie działają, dajcie nowe linki itp. Poza tym kilka osób mnie się pytało dlaczego 2.0 nie będzie na święta. Odpowiedź jest prosta. Czekam na łatkę 1.155, po co mam dać moda z numerkiem 2 jeśli później będę musiał aktualizować go do nowego patcha. Będzie łatka, będę kontynuował prace nad modem.

Pat25 to dobrze że znasz odpowiedzi na swoje pytania. Postaw sobie piwo za pomoc.
    Pozdrawiam.

Dla spragnionych nowej mapy świata. Uwaga! to nie jest NO.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2012, 06:30:30 wysłana przez akosmo »

Offline Aryhil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1567 dnia: Listopada 20, 2012, 14:19:31 »
    Logiczne.
    Możliwe, że przeoczyłem i już gdzieś pisałeś, ale co nowego dodasz?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1568 dnia: Listopada 21, 2012, 03:38:32 »
    Logiczne.
    Możliwe, że przeoczyłem i już gdzieś pisałeś, ale co nowego dodasz?
    Na pewno poprawki w skryptach np. w skrypcie gdy lordowie za swoje ciężko złupione denarki muszą sami werbować i ulepszać wojska jest zmiana by nie wydawali całego swojego majątku. No co tu pisać jest sporo takich poprawek które to gracz raczej nie zobaczy ale ma duży wpływ na grę. W końcu w gimpie działa mi plugin normalmapy więc będą dodane do brakujących rzeczy. Prawdopodobnie mod freelancer, możliwość wyboru uzbrojenia zamorskim najemnikom, kilka nowych skryptów, itemów i jak wyrobię się z czasem to dojdzie 1 frakcja która przybędzie na wycieczkę odwiedzić jak tam sobie gracz radzi w modzie + 8 questów, jeszcze nie sprawdzone (brak czasu). Co tam jeszcze? Przemilaśny <--(to nie błąd) nastrój gdy odwiedzamy lady (bez głupich myśli, to nic co wymaga 18 lat) prawdopodobnie ładniejsze wnętrza jeśli dostanę pozwolenie na użycie i przeróbkę rzeczy od Strotiego z nexusa. No i oczywiście patcha 1.155, mam nadzieję że będzie to ostatni bo po zakończeniu prac nad tymi modami co obecnie robię wycofuję się już z robienia modów do warbanda  i będę już tylko czekał na jedynego moda w którego mam ochotę zagrać. A jest to:
    (click to show/hide)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1569 dnia: Listopada 21, 2012, 14:14:15 »
    każdy zapewne czeka na tego moda bo super się zapowiada
    Follow the damn train CJ

Offline olafek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1570 dnia: Listopada 21, 2012, 15:43:30 »
    Macie racje że jest coś nie tak z pobieraniem, u mnie pliki idą normalnie a u znajomej jest błąd. Obiecuję że jeśli sytuacja się nie zmieni na gamefront to wersję finalną wrzucę na jakiś normalny upload nawet jak będzie płatny ale na pewno nie będzie to jakiś 30 dniowy. Inaczej co 30 dni by tu przybywało 30 stron spamu w stylu: linki nie działają, dajcie nowe linki itp. Poza tym kilka osób mnie się pytało dlaczego 2.0 nie będzie na święta. Odpowiedź jest prosta. Czekam na łatkę 1.155, po co mam dać moda z numerkiem 2 jeśli później będę musiał aktualizować go do nowego patcha. Będzie łatka, będę kontynuował prace nad modem.

Pat25 to dobrze że znasz odpowiedzi na swoje pytania. Postaw sobie piwo za pomoc.
    Pozdrawiam.

Dla spragnionych nowej mapy świata. Uwaga! to nie jest NO.

Hm.. Nie NO, ale zbitka modów także Twojego autorstwa :)   Powiedz mi tylko, czy jest to spolszczone lub zrobione tak jak w NO, że nawet głosy są w naszym ojczystym języku?  Pytam z nadzieję, bo sądząc po opisie moda wykonanym w języku angielskim pewnie i całość jest w tymże języku

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1571 dnia: Listopada 21, 2012, 17:48:37 »
    (...)mam nadzieję że będzie to ostatni bo po zakończeniu prac nad tymi modami co obecnie robię wycofuję się już z robienia modów do warbanda  i będę już tylko czekał na jedynego moda w którego mam ochotę zagrać.(...)

Nie miszczu!!!! nie wycofuj się!!! Przecież NO rządzi!! Co potem zrobisz? Zostawisz mod na pastwę losu, miszczu?

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2012, 11:38:30 wysłana przez akosmo »

Offline mental000393

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1573 dnia: Listopada 23, 2012, 18:22:16 »
    Witam mam ostatnio taki problem z Mount&Blade : War band , a dokładnie z modem Nowa Ojczyzna . Bo tak wbijam do gry wszystko ładnie działa itp , ale np : jak podjadę do jakiegoś lorda żeby z nim pogadać [ nie tylko lorda np jak chcesz walczyć z kimś ] to czasami mam normalnie że daje mnie do Menu i mogę gadać , a zazwyczaj jest tak że !!! MNIE WYWALA Z GRY !!!! CRASH Nie wiem jak to naprawić wiem proszę o szybką odpowiedź [ gra jest na 1.153 i mod też ]        HELP   

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1574 dnia: Listopada 24, 2012, 04:25:54 »
    Oj ludzie ludzie!, Tyle osób pobrało itemy a nikt nie napisał że ich niema (Czy ja gryzę czy co?) Po pobraniu itemów i zastąpieniu w folderze z modem, pobrać to http://www.wikiupload.com/9PNVQSME1LQDDQ5 i zastąpić item_kinds1.txt.  Rozumiem że wcześniejszy avatar wyglądał groźnie (pewnie to był powód ciszy) więc od teraz będzie milszy.

EDIT: Z tym pliczkiem niestety trzeba zacząć nową grę!

Cytat: mental000393
    Witam mam ostatnio taki problem z Mount&Blade : War band , a dokładnie z modem Nowa Ojczyzna . Bo tak wbijam do gry wszystko ładnie działa itp , ale np : jak podjadę do jakiegoś lorda żeby z nim pogadać [ nie tylko lorda np jak chcesz walczyć z kimś ] to czasami mam normalnie że daje mnie do Menu i mogę gadać , a zazwyczaj jest tak że !!! MNIE WYWALA Z GRY !!!! CRASH Nie wiem jak to naprawić wiem proszę o szybką odpowiedź [ gra jest na 1.153 i mod też ]        HELP   
    Podmieniałeś animacje z wcześniejszych wersji NO na wersję 1.185? Bo w tej wersji niewolno zmieniać, jeśli musisz zmienić to ostatecznie spróbuj z oryginalnego native ale gwarancji nie daję że będzie działać.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2012, 09:26:00 wysłana przez akosmo »