Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861627 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aryhil

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1545 dnia: Listopada 15, 2012, 15:32:20 »
    w obozie nie działa, BS tez nie, ale ręcznie w plikach pozmieniałem i już mogę spokojnie na te 500 pośmigać ;D
    nie wiem czy tylko ja tak mam, ale piesze bitwy są dla mnie jakoś bardziej emocjonujące, lecz by wygrać bitwe to bez konnicy się nie obejdzie

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1546 dnia: Listopada 15, 2012, 15:50:34 »
    Zalezy czy ktos gra na chama typu ze bez formacji czy wlasnie z formacjami to konnica fajnie wyglada ;d.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1547 dnia: Listopada 15, 2012, 15:51:07 »
    Siemka, powiedzcie mi jak oceniacie ten mod w porównaniu do kompilacji Florisa? W sensie jak mocno się różnią i według was który jest lepszy. Ostatnio naszło mnie na ponową rozgrywkę w Warbanda a, że nativ jest trochę za skromny chcę pograć w ulepszoną wersję. Nie wiem tylko czy ściągać Florisa lub czekać aż jakaś miła osoba wrzuci na normalny serwer najnowszą wersję tego moda. ;)

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1548 dnia: Listopada 15, 2012, 15:57:45 »
    Ja osobiscie Ci radze NO .Oczywiscie Floris ma tego wszystkiego od brzydkiego słowa ale jakoś tak Nowa Ojczyzna ma cos w sobie fajnego.Teorytycznie no obydwa fabuły nie mają ani nowej mapki , obydwie maja nowe jednostki , ogólnie to zależy wszystko od gustu.Lecz ja pamietam ze Floris Pack był fajny ale za dlugo to on mnie nie wciagnal.Ogolnie rzecz biorac NO ma poprostu milszy klimacik :D.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1549 dnia: Listopada 15, 2012, 16:10:26 »
    A więc chyba się skuszę na NO, pytanie tylko czy można znaleźć najnowszą wersję na jakimś przyjaznym serwisie?

Offline Aryhil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1550 dnia: Listopada 15, 2012, 17:00:34 »
    Bardzo trudno znaleźć. Tam gdzie ja znalałem już nie ma, wiec jeśli sie nie myle to jedyne źródło jest na 103 stronie.
    A co do formacji to musze przyznać że nigdy nie moge zdażyć sie ustawić. Małe mapy i wojsko od razu sie koło mnie pojawia wiec trudno mi sie zabawić w ustawianie konnicy po prawej, formacja piechoty z przodu i lekko na tyle łucznicy.
    No jest naprawde dobre. Polecam serdecznie

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1551 dnia: Listopada 15, 2012, 17:16:12 »
    O ile się nie myle jest chyba opcja czy chcesz aby wrogowie sie ustawiali w formacje , ale to tez zalezy od wojsk czy to lord czy bandyci.Opcje znajdziesz w obozie w konfiguracji moda czy jakos tak , w kazdym razie poszukaj to powinienes znalezc;d

Offline Aryhil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1552 dnia: Listopada 15, 2012, 17:18:57 »
    Wiem, ze jest. Ale i tak bardzo predko podjezdza wroga konnica.
    Mroczni jezdzcy czy wojownicy nie uzywaja formacji i sa piorunująco szybcy

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #1553 dnia: Listopada 16, 2012, 13:20:34 »
    Co do finalnej wersji to prawdopodobnie przesunie się data do połowy stycznia. Co do linków na gamefront.com to wszystkie działają (sprawdzałem). Na pocieszenie dostępny jest do pobrania itempack z moimi przeróbkami + 2 konie Wanderera. Pliki działają z zapisami gry.

Offline Torsons

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1554 dnia: Listopada 16, 2012, 14:35:32 »
    akosmo mam prośbę jak byś mógł stworzyć jakiś przedmiot czy coś od Ciebie np Legendarny miecz akosmo czy coś.
    Taka pamiątke od Ciebie za prace którą dałeś na stworzenie tego cudownego moda. :)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1555 dnia: Listopada 16, 2012, 15:03:10 »
    Akosmo fajnie by było gdybyś dodał spartan jako najemników bo są super ^--^
    Follow the damn train CJ

Offline olafek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1556 dnia: Listopada 17, 2012, 01:35:24 »
    Ludzie, powiedzcie mi jak w tym modzie można zawierać sojusze i pakty handlowe z innymi królestwami. Jedyne co mogę zrobić to podpisać pakt o nieagresji, wypowiedzieć wojnę, wysłać dar oraz okazać gest dobrej woli innemu władcy (czy jakoś tak). Aha i jeszcze jedna rzecz, mogę też prosić o zawarcie rozejmu z każdym królestwem mimo iż z nikim nie prowadzę wojny. To jakiś bug czy co?
    Do tego żaden z monarchów nie akceptuje mnie jako króla (mam własne państwo rzecz jasna). Co zrobić żeby to zmienić? Poprawiać relacje z władcami poszczególnych królestw?

A i jeszcze sobie przypomniałem. Jak zakończyć ucztę? Bo u mnie trwa już dobre 2 miesiące. Kolejny bug?

Jest na to prosty sposób - Twoim ministrem musi być Twoja małżonka/małżonek :)

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1557 dnia: Listopada 17, 2012, 08:58:53 »
    Czy tylko ja nie mogę pobierać plików z GameFront ?;> Pisze że nie odnaleziono pliku...

Offline olafek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1558 dnia: Listopada 17, 2012, 09:26:13 »
    Nie tylko Ty. Innych plików niż ostatnia paczka z itemami nie próbowałem ściągać, jednak z tym właśnie plikiem miałem problem. Pobrałem z chomikuj ;) 
    Jeśli nie masz konta na chomikuj i nie chcesz zakładać to napisz email na priv, wyślę (spakowany = 23mb)

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1559 dnia: Listopada 17, 2012, 10:40:26 »
    Planuje ściągnąć tego moda, wiec mam kilka pytań.
    1. Czy dla jednostek strzeleckich jest komenda w której np. łucznicy naciągają strzałę z cięciwą ale nie strzelają ? Komenda typu: Strzały na cięciwę!!!!
    2. Są jakieś usprawnienia graficzne, które w znaczący sposób zwiększają wymagania gry? Tak to jest gdy ma się komp sprzed potopu szwedzkiego.

Edit.
    Odpowie ktoś?
    Nie działa link: http://www.gamefront.com/files/22108098/Nowa+Ojczyzna+1.85.exe
    Wyskakuje:
    (click to show/hide)

Edit.
    Rozwiązałęm problem:
    (click to show/hide)

To mógłby ktoś wrzucić to na inny serwer(tylko nie na chomikuj)
    Polecam ten serwer----->>>>>http://temp-share.com/ Chyba jest bez limitu szybkości do 1,5 GB
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2012, 16:20:57 wysłana przez pat25 »
    Alea iacta est