Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BarMos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1500 dnia: Listopada 03, 2012, 22:58:53 »
    Ludzie, powiedzcie mi jak w tym modzie można zawierać sojusze i pakty handlowe z innymi królestwami. Jedyne co mogę zrobić to podpisać pakt o nieagresji, wypowiedzieć wojnę, wysłać dar oraz okazać gest dobrej woli innemu władcy (czy jakoś tak). Aha i jeszcze jedna rzecz, mogę też prosić o zawarcie rozejmu z każdym królestwem mimo iż z nikim nie prowadzę wojny. To jakiś bug czy co?
    Do tego żaden z monarchów nie akceptuje mnie jako króla (mam własne państwo rzecz jasna). Co zrobić żeby to zmienić? Poprawiać relacje z władcami poszczególnych królestw?

A i jeszcze sobie przypomniałem. Jak zakończyć ucztę? Bo u mnie trwa już dobre 2 miesiące. Kolejny bug?

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1501 dnia: Listopada 04, 2012, 08:58:54 »
    Ludzie, powiedzcie mi jak w tym modzie można zawierać sojusze i pakty handlowe z innymi królestwami. Jedyne co mogę zrobić to podpisać pakt o nieagresji, wypowiedzieć wojnę, wysłać dar oraz okazać gest dobrej woli innemu władcy (czy jakoś tak). Aha i jeszcze jedna rzecz, mogę też prosić o zawarcie rozejmu z każdym królestwem mimo iż z nikim nie prowadzę wojny. To jakiś bug czy co?
    Do tego żaden z monarchów nie akceptuje mnie jako króla (mam własne państwo rzecz jasna). Co zrobić żeby to zmienić? Poprawiać relacje z władcami poszczególnych królestw?

A i jeszcze sobie przypomniałem. Jak zakończyć ucztę? Bo u mnie trwa już dobre 2 miesiące. Kolejny bug?

co do pierwszwgo pytania to nie wiem u mnie też  jast tylko to co u ciebie.co do drugiego to najlepiej wyslij im konie w prezencie to poprawisz relacje.a co do trzeciego uczta trwa bo napewno jesteś marszałkiem mianuj kogoś innego to uczta się skończy

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1502 dnia: Listopada 04, 2012, 18:25:46 »
    O ile sie nie myle uczta nie zalezy od tego czy sie jest marszalkiem tylko czy ma sie małżonke.Chyba ze o jakas inna chodzi to nwm ;d

Offline BarMos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1503 dnia: Listopada 04, 2012, 22:48:53 »
    a co do trzeciego uczta trwa bo napewno jesteś marszałkiem mianuj kogoś innego to uczta się skończy

I tak właśnie zrobiłem. Tzn. nie ja byłem marszałkiem, ale wystarczyło mianować na to stanowisko innego lorda i uczta się skończyła.
    Ma ktoś jakiś pomysł co z tymi sojuszami? Z królestwem Polmarskim mam stosunki na 100, z ich królem coś koło 40 i nie akceptuje mnie jako władcę.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1504 dnia: Listopada 05, 2012, 09:32:40 »
    I tak właśnie zrobiłem. Tzn. nie ja byłem marszałkiem, ale wystarczyło mianować na to stanowisko innego lorda i uczta się skończyła.
    Ma ktoś jakiś pomysł co z tymi sojuszami? Z królestwem Polmarskim mam stosunki na 100, z ich królem coś koło 40 i nie akceptuje mnie jako władcę.

myślę że to chodzi o twoie prawo do panowania jeśli masz towarzyszy to wyślij ich niech gloszą że chcesz zostać krolem calredonii (nie wiem czy dobrze napisałem ) i to powinno pomóc   

Offline BarMos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1505 dnia: Listopada 05, 2012, 13:03:27 »
    Prawo panowania mam na 99, a to jest maksimum jakie można mieć. Wysyłałem już wszystkich dostępnych w grze towarzyszy, no ale nic będę próbował dalej. Oczywiście jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to walcie śmiało:)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1506 dnia: Listopada 05, 2012, 13:43:10 »
    mi się udało jak miałem wojne z jakimś tam królestwem i inne królestwo też miało wojne z tym co ja mam i zaakceptował prawo do panowania
    Follow the damn train CJ

Offline BarMos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1507 dnia: Listopada 05, 2012, 14:01:21 »
    A więc muszę czekać na wojnę. Najgorsze jest to, że wszyscy dookoła się co rusz tłuką ze sobą tylko nie ja:/ Nikt mi nie wypowiada wojen, a ja nie mam żadnych pretekstów do rozpoczęcia działań. Tak bez powodu nie chcę wszczynać konfliktów bo relacje z moimi lordami lecą w dół, no ale będę cierpliwy. Dzięki za pomoc.

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1508 dnia: Listopada 05, 2012, 16:47:34 »
    Kurde chcę sie troche pobawić ale zapomniałem gdzie są te kody akosmo... może ktoś powiedzieć?

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1509 dnia: Listopada 05, 2012, 16:57:04 »
    Prawo panowania mam na 99, a to jest maksimum jakie można mieć. Wysyłałem już wszystkich dostępnych w grze towarzyszy, no ale nic będę próbował dalej. Oczywiście jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to walcie śmiało:)

może to głupie ale może popraw relację z królem i lordami owego królestwa

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1510 dnia: Listopada 05, 2012, 17:13:59 »
    A więc muszę czekać na wojnę. Najgorsze jest to, że wszyscy dookoła się co rusz tłuką ze sobą tylko nie ja:/ Nikt mi nie wypowiada wojen, a ja nie mam żadnych pretekstów do rozpoczęcia działań. Tak bez powodu nie chcę wszczynać konfliktów bo relacje z moimi lordami lecą w dół, no ale będę cierpliwy. Dzięki za pomoc.

jest na to łatwy sposób wystarczy że karawanie królestwa z którym chcesz mieć wojnę każesz zapłacić myto relacje przez to spadną z tym królestwem i będzie wojna a ze swoimi wasalami nie stracisz relacji
    Follow the damn train CJ

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1511 dnia: Listopada 05, 2012, 19:20:34 »
    Kurde chcę sie troche pobawić ale zapomniałem gdzie są te kody akosmo... może ktoś powiedzieć?

google nie gryzie wpisz kody do mount&blade warband i napewno znajdziesz.A tak przy okazij gra z kodami nie daje takiej frajdy z gry

Offline polaku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1512 dnia: Listopada 06, 2012, 16:25:11 »
    Kiedyś grałem na tym modzie, grę odinstalowałem i teraz po pół roku mniej więcej przerwy naszła mnie ochota żeby zagrać. Warbanda zainstalowałem, moda najnowszą wersję (1.85) zainstalowałem. Gra mi się ładuje aż dochodzi do "wczytywanie danych ustawień" i przestaje się ładować. Po 10 minutach wkurzony brakiem ładowania naciskam start, a tam "Runtime Error!"
    Wie ktoś jak  naprawić ten problem? Próbowałem ponownej instalacji gry i moda - nie pomogło. Będę wdzięczny za pomoc. Mam wersję 1.153

Offline akłosrakło

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1513 dnia: Listopada 06, 2012, 18:12:21 »
    W przypadku występowania tego typu problemów wskazane jest włączenie w ustawieniach gry opcji "Wczytaj tekstury na żądanie" (zakładka "Grafika").
    Pomóc może dodatkowo:
    - wyłączenie opcji "Wykorzystaj Pixel Shader"
    - zmniejszenie poziomu anty-aliasingu
    - zmniejszenie jakości tekstur oraz cieni
    - zmniejszenie ilości wyświetlanych ciał oraz modeli ragdoll

Źródło: cdprojekt.pl

Offline Abdullah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1514 dnia: Listopada 06, 2012, 20:57:21 »
    google nie gryzie wpisz kody do mount&blade warband i napewno znajdziesz.A tak przy okazij gra z kodami nie daje takiej frajdy z gry
    Gdybys sie skupil to bys wiedzial ze mu chodzi po primo o cheat mod czy jakos tak (poszukaj w obozie)po drugie zeby sie pobawic . A co do frajdy to nie wiem czy lepiej jest przeklinac i tracic nerwy bo cie zabijaja czy bez nerwow sobie zaszalec.Ale nie ma sensu teraz tu debatowac czy lepiej czitowac czy sie bawic bez nich od tego o ile sie nie myle byl temat.