Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861306 razy)

Opis tematu:

Offline Markoz.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1440 dnia: Września 28, 2012, 18:18:09 »
    Chcę zadać dręczące mnie pytanie ,no może nie dręczące co denerwujące.
    Otóż moje - "Imperium Zjednoczonej Calldarii" radzi sobie całkiem nieźle póki co zajęte zostały tereny khergitów [Rzecz ,jasna te które pozostały po Wojnie ze Swadią :)" zdobyłem parę zamków wywołałem wojnę z Veagirami dla jednego miasta  by zdobyć "stolicę" Ichamur.
    I teraz dręczy mnie pytanie mam czasy pokoju i imperium pięknie rośnie.
    Ale przestępczość jest na tyle duża że jeśli nie ma mnie w pobliżu karawany/rekrutanci po prostu nie mogą przejść przez "mur" złożony z dezerterów [Khanatu] i stepowych bandytów ,doszło do tego że karawany nękają grupki 10 x 40 dezerterów + zbójców :)
    Nie mogę wysłać póki co żadnego patrolu bo ekran zacznię bawić się w "czerwony" kolor.
    Ktoś pomoże ? :)

Offline szymciopek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1441 dnia: Września 28, 2012, 23:23:12 »
    Wybij ich po prostu :D

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1442 dnia: Września 29, 2012, 09:15:04 »
    Inny problem otóż koło 500 dnia , save zeswirowal (statystyki zbroi zjednoczenia spadły do 0) i jestem zmuszony importować postać , pomoże ktoś ?

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #1443 dnia: Września 29, 2012, 09:23:37 »
    Do 0? Przejdź się  do kowala, pewnie ci się zepsuła lub co gorsza zerdzewiała;)
    Tak na poważnie to jakiś bug ,błąd ,u mnie czegoś takiego po 400 dniach nie uświadczyłem. Może dlatego że tą zbroje dałem Alayenowi, a sam walczę w swadiańskiej zbroi;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1444 dnia: Września 29, 2012, 10:51:26 »
    Kultura słowa się kłania...

Idź na drzewo... nie podoba się humor w modzie? wypad! nie będę się ograniczał w słowach bo tacy ludzie jak ty wkurzają mnie -.- sam nic nie robi ale wybredza kuffa...

Offline YeYe

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1445 dnia: Września 29, 2012, 11:22:08 »
    Idź na drzewo... nie podoba się humor w modzie? wypad! nie będę się ograniczał w słowach bo tacy ludzie jak ty wkurzają mnie -.- sam nic nie robi ale wybredza kuffa...

I co ulżyło ci? Idź się spuść albo coś bo zaraz pękniesz... Jak cie tacy ludzie wkurzają to nie czytaj -.- I gdybym umiał to bym zrobił, proste...

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #1446 dnia: Września 29, 2012, 11:24:22 »
    Pamiętajcie..."Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"...
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1447 dnia: Września 29, 2012, 15:50:46 »
    I co ulżyło ci? Idź się spuść albo coś bo zaraz pękniesz... Jak cie tacy ludzie wkurzają to nie czytaj -.- I gdybym umiał to bym zrobił, proste...

Wyjdź dzieciaku stąd! bo mnie krew zalewa! spuścić to mogą ci się nie powiem kto...

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1448 dnia: Września 29, 2012, 17:33:55 »
    Obydwaj powinniście już dostać ostrzeżenie.
    Przestańcie się już kłócić.

Jedni będą lubić tego moda a jedni nie.
    NO jest "humorzasta" i tak będzie raczej Akosmo nie zmieni tego.

Są mody nie  "humorzaste" i lepsze od NO (np. floris mod) więc jeśli ten mod aż tak się nie podoba to nie graj i tyle.

Offline Lotherad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1449 dnia: Września 29, 2012, 20:59:24 »
    Witam. To znowu ja. Zainstalowałem od nowa WB w wersji 1.143, po zainstalowaniu spatchowałem (patch stąd) i zainstalowałem Nową Ojczyznę. Po tych wszystkich operacjach gra ustała z poprzednim błędem, ale wymyśliła kolejny - twierdzi, że nie mam Warbanda. Oczywiście go mam, ale gra sądzi inaczej. Jak to naprawić?
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 08:39:56 wysłana przez Lotherad »

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1450 dnia: Września 29, 2012, 22:11:01 »
    Witam. To znowu ja. Zainstalowałem od nowa WB w wersji 1.143, po zainstalowaniu spatchowałem (patch stąd) i zainstalowałem Nową Ojczyznę. Po tych wszystkich operacjach gra ustała z poprzednim błędem, ale wymyśliła kolejny - twierdzi, że nie mam Warbanda. Oczywiście go mam, ale gra sądzi inaczej. Jak to naprawić?

Twierdzi że nie ma Werbanda?
    A co dokładnie wyskakuje?
    Masz oryginalną wersję gry?
    Zainstalowałeś tą wersje NO? ->http://www.gamefront.com/files/22108098/Nowa+Ojczyzna+1.85.exe

Offline YeYe

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1451 dnia: Września 29, 2012, 22:49:24 »
    Witam. To znowu ja. Zainstalowałem od nowa WB w wersji 1.143, po zainstalowaniu spatchowałem <ciach> i zainstalowałem Nową Ojczyznę. Po tych wszystkich operacjach gra ustała z poprzednim błędem, ale wymyśliła kolejny - twierdzi, że nie mam Warbanda. Oczywiście go mam, ale gra sądzi inaczej. Jak to naprawić?

Twój link nie działa, patcha ściągnij stąd, ja ściągnełem, spatchowałem i śmiga :)<ciach>
    Tutaj masz cracka, bo może nie masz, nie napisałeś :P <ciach>
    Możliwe jest też że po prostu ściągnąłeś złą wersję moda. Wgl najlepiej będzie jak zainstalujesz od nowa warbanda, spatchujesz i dasz cracka jeśli nie masz originalki :D
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 10:51:03 wysłana przez Daedalus »

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1452 dnia: Września 29, 2012, 23:00:05 »
    Inny problem otóż koło 500 dnia , save zeswirowal (statystyki zbroi zjednoczenia spadły do 0) i jestem zmuszony importować postać , pomoże ktoś ?
    Nie trzeba od razu importować, włącz cheaty w menu obozu i w liście rzeczy znajdź zbroję zjednoczenia ;d

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1453 dnia: Września 30, 2012, 07:34:01 »
    Otóż zbroja zjednoczenia w menu obozu ma także +0 do wszystkiego , do tego dochodzi nasi szambelan i wszystkie statystyki na "max" jakby nie patrzeć da się grać :D

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #1454 dnia: Września 30, 2012, 08:26:33 »
    Twój link nie działa, patcha ściągnij stąd, ja ściągnełem, spatchowałem i śmiga :) (\)
    Tutaj masz cracka, bo może nie masz, nie napisałeś :P <ciach>
    Możliwe jest też że po prostu ściągnąłeś złą wersję moda. Wgl najlepiej będzie jak zainstalujesz od nowa warbanda, spatchujesz i dasz cracka jeśli nie masz originalki :D

Yeye powinieneś dostać ostrzeżenie za promowanie piractwa !
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 23:51:03 wysłana przez Daedalus »