Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861267 razy)

Opis tematu:

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1230 dnia: Sierpnia 14, 2012, 13:26:24 »
    Może ktoś już zwrócił na to uwagę, ale znalazłem pewien błąd ortograficzny

OdmÓwi.

A tak w ogóle mod bardzo fajny :)

Offline VesQum

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1231 dnia: Sierpnia 14, 2012, 13:50:45 »
    Witajcie, mam problem dotyczący gry otóż na początku gry pytano o mgłe wojny zaznaczyłem "nie" na początku gry nie było jej ale po kilku tygodniach mgła się pojawiła (widoczność MAX 5 metrów). Wie ktoś jak to naprawić?
    A i jeszcze nie wiem czy tylko u mnie to jest ale jak jest więcej ludzi na mapie bitwy to zaczyna strasznie klatkować i to nie jest wina sprzętu bo na średnich wymaganiach gra wygląda tak samo jak na najmniejszych (lagi). Jak chce uderzyć przeciwnika to zaczyna sie spowalniać. Proszę o szybką odpowiedź na prawdę to przeszkadza w graniu... Normalnie mam około 60 FPS na średnich wymaganiach a teraz mam max 20 na najmniejszych.

PS:. To mi się przydarzyło tylko przy tym modzie.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #1232 dnia: Sierpnia 14, 2012, 13:52:57 »
    Szkoda że nie mogłyby tu wystąpić nacje które występują w 8 królestwach - Argonia, Nosgalowie i Osgarowie.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1233 dnia: Sierpnia 14, 2012, 16:41:30 »
    Witajcie, mam problem dotyczący gry otóż na początku gry pytano o mgłe wojny zaznaczyłem "nie" na początku gry nie było jej ale po kilku tygodniach mgła się pojawiła (widoczność MAX 5 metrów). Wie ktoś jak to naprawić?
    A i jeszcze nie wiem czy tylko u mnie to jest ale jak jest więcej ludzi na mapie bitwy to zaczyna strasznie klatkować i to nie jest wina sprzętu bo na średnich wymaganiach gra wygląda tak samo jak na najmniejszych (lagi). Jak chce uderzyć przeciwnika to zaczyna sie spowalniać. Proszę o szybką odpowiedź na prawdę to przeszkadza w graniu... Normalnie mam około 60 FPS na średnich wymaganiach a teraz mam max 20 na najmniejszych.

PS:. To mi się przydarzyło tylko przy tym modzie.

co do mgły to po prostu taka mglista pogoda a na początku gry to nie chodzi o mgłę tylko czy chcesz mieć widoczne wszystkie lokacje na mapie

Offline PStalak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1234 dnia: Sierpnia 14, 2012, 16:43:57 »
    Szkoda że nie mogłyby tu wystąpić nacje które występują w 8 królestwach - Argonia, Nosgalowie i Osgarowie.

Popieram,ale byłby pewnie problem z rozmieszczeniem wspomnianych królestw...

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1235 dnia: Sierpnia 14, 2012, 22:15:34 »

OdmÓwi.

Jeszcze jeden: odnaleŹć, a także literka "i" w wyrazie bitewi.
    Ale tak to przecież modzik miodzio.
    Pozdrawiam!

PS. 500 post :D
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1236 dnia: Sierpnia 15, 2012, 11:46:52 »
    Jeszcze jeden: odnaleŹć, a także literka "i" w wyrazie bitewi.
    Ale tak to przecież modzik miodzio.
    Pozdrawiam!

PS. 500 post :D

Każdemu może się zdarzyć, gra się super, podbiłem już ponad połowę Calradii. Mam 34 lvl :)   

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1237 dnia: Sierpnia 15, 2012, 15:26:23 »

OdmÓwi.

Pewnie najlepiej sie czepiać literówek w miejscu gdzie i tak zagląda jedna osoba na milion.

Sugeruję zauważyć, że twórca moda poświęca na jego ulepszenia X czasu miesięcznie. Lepiej, żeby ten czas był poświęcony na faktyczny rozwój moda (np. dodanie freelancera) niż poprawianie pierdół? Szczególnie, że poprawa jednej litery to nieco większy wysiłek niż odpalenie worda i poprawa literówki.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1238 dnia: Sierpnia 15, 2012, 17:25:15 »
    Nowa wersja pobrana, fajnie wygląda to nowe państewko (szkoda, że nie ma tam pretendenta). Będzie inwazja tych wojowniczek (do twierdzy łowiec jeszcze nie zaglądałem)?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1239 dnia: Sierpnia 15, 2012, 19:19:17 »
    W obecnej wersji inwazji ma nie być, przynajmniej tak wynika z dialogu.
     Bardzo dobra robota jeżeli chodzi o moda, sam mam obecnie około 90 modów na M&B i Warbanda i muszę przyznać, że NO jest jednym z lepszych. Gratuluję tworu i życzę powodzenia w dalszej pracy.
    Na koniec kilka luźnych uwag. Słowianie nie przydają się zbytnio podczas oblężeń tj. najlepsza piechota nie posiada tarcz. Do tego nie mam pewności jak jest u innych frakcji, ale poziom i skille najlepszych Słowian są bardzo słabiutkie. Szkoda, bo nowa frakcja bardzo zachęca do stworzenia własnego królestwa, a tu taka niespodzianka.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1240 dnia: Sierpnia 15, 2012, 20:56:30 »
    Ktoś wie, co daje kupno ziemi w mieście (ta nowa opcja w modzie prócz wiele wyjaśniającego lichwiarstwa).

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #1241 dnia: Sierpnia 15, 2012, 21:40:33 »
    Ktoś wie, co daje kupno ziemi w mieście (ta nowa opcja w modzie prócz wiele wyjaśniającego lichwiarstwa).

Kupno ziemi daje Ci zyski, możesz kupić ziemie i np: postawić na niej farbiarnie, za to będziesz co tydzień, z dochodów dostawał określoną ilość pieniędzy. :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1242 dnia: Sierpnia 15, 2012, 21:44:08 »
    Mam na mysli tą nową opcję z NO, a nie coś, co istnieje od dość dawna w WB :)

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1243 dnia: Sierpnia 15, 2012, 22:20:16 »
    Będziesz co tydzień dostawał kasę lub długi zależnie od ilości zagospodarowanej ziemi czyli masz np. 130 akrów i za jeden akr musisz płacić 111 denarów co 2 tygodnie  i 130 posiadłości, które generują przykładowo po 200 denarów co 2 tygodnie czyli wychodzisz na plus. A masz 160 akrów i 80 posiadłości wychodzisz na minus :)

Dane są czysto teoretyczne :)

Offline mystico

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1244 dnia: Sierpnia 16, 2012, 06:49:12 »
    Zbroja zjednoczenia powinna dodawac +5 do wytrzymalosci a dodaje +4. Kazdy punkt wytrzymalosci zwieksza zycie o 2, niestety ale po zalozeniu klaty nie zwieksza zycia.  Podswietla na zielono ale nie zwieksza zycia.

Prosze powiedzcie dlaczego moje konie tak szybko sie "zuzywaja" :P 3-4 bitwy i kobyła marnieje :( czyli zmienia sie w lichego konia. Ostatnio uzywam tylko tanie klacze poniewaz szkoda mi kasy na cos lepszego.