Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862294 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1140 dnia: Sierpnia 05, 2012, 11:53:01 »
    Gdy zainstalowałem patcha do wersji 1.75 (?) i łatke do patcha, warband wyłącza się podczas pierwszego ładowania. Mam wersje warbanda 1.53 więc to nie problem starej wersji. Co może być tego sprawcą?

Multum różnych możliwości. Najprawdopodobniejsza - Masz za mało Ramu a mody mają z reguły większe wymagania niż bazowy warband.

Inne pytanie: Czy łatka ta elminuje "stojące" ciała? Jest to troche wnerwiające gdy na polu bitwy zamiast wąchających kwiatki ciał, kilka strachów odpędzających kruki...

Kiedyś też mnie wnerwiały ale w najnowszej wersji tylko raz widziałem

Czy stojących nieruchomo na respie i atakujących wroga sojuszników tylko gdy sa metr od niego jest bugiem większego AI ? Moja ostatnia bitwa trwała przeszlo godzine, gdyż tylko moi wojacy wychodzili poza resp. Sojusznik i wróg czekali jak jeden mąż na wroga w swojej "bazie" wypadowej...

To ma coś wspólnego z formacjami. Spróbuj pogrzebać w opcjach moda (obóz).

Offline Vass

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1141 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:37:50 »

Multum różnych możliwości. Najprawdopodobniejsza - Masz za mało Ramu a mody mają z reguły większe wymagania niż bazowy warband.

Nie, to nie wina ramu, lecz problem już rozwiazałem. Przy patchowaniu zapomniałem o najwazniejszym. Jedna cyferka a szkodzi ...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2012, 12:46:37 wysłana przez Vass »

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1142 dnia: Sierpnia 05, 2012, 15:13:24 »
    Nie, to nie wina ramu, lecz problem już rozwiazałem. Przy patchowaniu zapomniałem o najwazniejszym. Jedna cyferka a szkodzi ...

Dokładnie, miałem ten sam problem... Miałem wersje 1.152 ,a potrzebna 1.153.

Offline szymciopek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1143 dnia: Sierpnia 05, 2012, 15:23:04 »
    Jaki nr ma 1 mod który on dodał..?
    Zaczyna się "Mod dyplomacja..."
    Proszę o pomoc pogubiłem się ;d
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2012, 18:38:08 wysłana przez szymciopek »

Offline Vass

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1144 dnia: Sierpnia 05, 2012, 21:35:21 »
    Jaki nr ma 1 mod który on dodał..?
    Zaczyna się "Mod dyplomacja..."
    Proszę o pomoc pogubiłem się ;d

Mod Dyplomacja 3.3.2. + Dyp improvements

Offline szymciopek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1145 dnia: Sierpnia 05, 2012, 23:18:34 »
    A można jeszcze który to link do ściągnięcia czy on wgl jest na tej stronce ;d ?

Offline Vass

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1146 dnia: Sierpnia 06, 2012, 00:59:25 »
    Z tego co wiem mody są spakowane w jedność. Z pewnością znajdziesz poszukiwany mod w innym miejscu. Google nie spi.

EDIT: Mam mały problem (?) Wywołałem rebelię, popieram pretendenta do tronu, zdobyłem 2 zamki, mam dobre relacje z lordami uzupatora i... zaden do mnie nie chce dołączyć. Jeżdze, szukam, odmawiają, walcze, wypuszczam i tak pokolei. W native jakoś szybko udało mi sie zyskać poparcie innych lordów, tutaj nie.

Drugie pytanie: Jak wynająć szambelana? Będzie dostepny automatycznie tak samo jak ten od wojska? Czekam kilka dni i dalej nic.

Trzecie pytanie: Czy jak zjem lorda (buhaha tak lorda) to znika on na stałe czy wraca do zamku/miasta?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2012, 01:36:53 wysłana przez Vass »

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1147 dnia: Sierpnia 06, 2012, 08:51:50 »
    Vass
    Z tego co wiem (sam sprawdzałem) stojące trupy to efekt uboczny nowych animacji. Podmiana na stare eliminuje problem.
    Z tego co gdzieś w tym wątku czytałem lordowie po "konsumpcji" wracają do swoich frakcji, więc zamiast ich zjadać lepiej brać za nich okup.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1148 dnia: Sierpnia 06, 2012, 13:48:24 »
    Akosmo pisał, żeby nie zjadać lordów, bo już nie wrócą, nawet w samej grze są takie ostrzeżenia...

Offline koczkodan45

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1149 dnia: Sierpnia 06, 2012, 14:11:58 »
    Ja jak właczam Mount&Blade na tym modzie to najpierw jet ok a potem jak chce zaczac gre to mi sie gra automatycznie wyłącza prosze o pomoc

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1150 dnia: Sierpnia 06, 2012, 17:30:10 »
    Poczytaj ostatnie 4 strony tego tematu, a znajdziesz jakieś 5 rozwiązań twojego problemu.

Offline Morviles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1151 dnia: Sierpnia 06, 2012, 23:00:56 »
    Akosmo pisał, żeby nie zjadać lordów, bo już nie wrócą, nawet w samej grze są takie ostrzeżenia...
    Nie prawda. Ja kiedyś miałem dosyć Rangara to go zjadłem (:D) a on mi wioskę po bodajże tygodniu zaczął plądrować. (Ja podbiłem całych nordów i zjechałem granice Vaegirów) zanim do niego doszedłem sąsiedzi mi go sprzątnęli i do niewoli wzięli. Nordowie upadli a ich król dalej latał po mapie (ale to już raczej bug był :P)

Offline gracz99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1152 dnia: Sierpnia 07, 2012, 07:40:45 »
    "2. W ustawieniach moda koniecznie zaznacz "AI Formacji" (jeśli tego nie zrobisz, to po naciśnięciu przez przypadek razem klawiszy F1 i 1, gra może się zawiesić)."
     Gdzie znajdują się te "ustawienia moda"? Jak zaznacza sie "AI Formacji"?

Offline koczkodan45

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1153 dnia: Sierpnia 07, 2012, 09:04:11 »
    Ja sobie sciągnołem tego moda włączam jest spoko nic sie nie dzieje włączam gre potem ide sobie do zamku chce odwiedzic tawerne a mi sie potem automatycznie wylacza gra prosze o pomoc :(

Offline SirTommorow

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1154 dnia: Sierpnia 07, 2012, 10:19:39 »
    "2. W ustawieniach moda koniecznie zaznacz "AI Formacji" (jeśli tego nie zrobisz, to po naciśnięciu przez przypadek razem klawiszy F1 i 1, gra może się zawiesić)."
     Gdzie znajdują się te "ustawienia moda"? Jak zaznacza sie "AI Formacji"?
      ustawienia  moda znajduja sie w menu obozu i wyskocza ci opcje i tam bedzie m.in  "AI Formacji"