Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 862521 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #1050 dnia: Lipca 23, 2012, 12:57:09 »
    Ludzie a ja mam kolejny problem. W ogóle nie wyświetla mi powiadomień. Na początku to jedynie nie pokazywało ile zadałem obrażeń itd. ale teraz to nawet nie pokazuje że np. straciłem x pieniędzy czy jakiś tam lord oblega jakiś tam zamek.

W opcjach zaznacz raporty.

Co do oszukiwania... Śmiech na sali :)
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline Rysz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1051 dnia: Lipca 23, 2012, 13:56:11 »
    Mam problem z modyfikacją! Mianowicie gdy uruchamiam grę wyświetla mi się komunikat "Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brf" nie wiem co zrobić i proszę o pomoc.

Offline logan121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1052 dnia: Lipca 23, 2012, 15:01:03 »
    ja nie używam żadnych oszustw

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1053 dnia: Lipca 23, 2012, 15:37:28 »
    Mam problem z modyfikacją! Mianowicie gdy uruchamiam grę wyświetla mi się komunikat "Unable to open file: CommonRes\weapon_meshes_e.brf" nie wiem co zrobić i proszę o pomoc.

Jeżeli masz najnowszą wersje wb (1.153) to reinstal całej gry. Jeżeli starszą , to zaktualizuj ;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #1054 dnia: Lipca 23, 2012, 17:54:24 »
    Jaka masz wersję Warbanda i jaką wersje moda ściągałeś?

Wersja Warbanda to 1.152.
    Pobrałem wersję drugą od góry + uaktualnienie dla tej wersji.

EDIT:

Moja drobna pomyłka... miałem wersję 1.152 a potrzebna była 1.153
    Teraz już wszystko działa bez zażutu.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2012, 19:55:45 wysłana przez 6spiderman »

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #1055 dnia: Lipca 23, 2012, 18:31:07 »
    Ja mam problem mam wersję 1.143 gry wersję  moda 1.155 którą przedchwilą pobrałem na popszednim patch moda wszystko śmigało a po instalacji patcha 1.155 wyskakuje RLG error Unable to open file Modules/Nowa Ojczyzna/Resource/dao-item.brf

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1056 dnia: Lipca 23, 2012, 20:37:03 »
    Strix jesteś żałosny jak podeaje propozycje to już  a weż sam zrób . Mi akurat takie turnieje by sie podobały ale nie mam pisać: Jest zaje*****e nie dodawaj nic a jak masz dodać nie słuchaj naszych propozycji jesteśmy debilami którzy niepotrafią sami zrobić i dlatego ci doradzamy.

@DOWN
    Takie zaczepki się ignoruje i tyle, szkoda czasu na takich ludzi. :)
    *facepalm*
    Widzę, że muszę wytłumaczyć o co chodzi, bo niektórzy tak szybko nie pojmują.
    Chodzi o to, że robicie tu koncert życzeń i wypisujecie dziesiątki absurdalnych (jak na silnik Warbanda) pomysłów, na których realizację trzeba by było poświęcić dziesiątki godzin. Jakby autor moda miał je wszystkie zrobić to by się chyba za przeproszeniem posrał.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2012, 16:43:29 wysłana przez Strix »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1057 dnia: Lipca 23, 2012, 20:46:10 »
    Ja mam problem mam wersję 1.143 gry wersję  moda 1.155 którą przedchwilą pobrałem na popszednim patch moda wszystko śmigało a po instalacji patcha 1.155 wyskakuje RLG error Unable to open file Modules/Nowa Ojczyzna/Resource/dao-item.brf

Update wb do 1.153 i będzie śmigać ;)

Offline Niesamowity

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1058 dnia: Lipca 24, 2012, 12:39:58 »
    *facepalm*
    Widzę, że muszę wytłumaczyć o co chodzi, bo niektórzy tak szybko nie pojmują.
    Chodzi o to, że robicie tu koncert życzeń i wypisujecie dziesiątki absurdalnych (jak na silnik Warbanda) pomysłów, na których realizację trzeba by było poświęcić dziesiątki godzin. Jakby autor moda miał je wszystkie zrobić to by się chyba za przeproszeniem posrał. Dlatego proszę, żebyście nie wypisywali tu kolejnych , Bo Aksomo chyba najlepiej wie, co jest na jego siły i nie sądzę, żeby mu brakowało pomysłów.

Co zrobi to zrobi, ale można podawać własne pomysły. Nikt nie pisał, że dawanie ich jest zabronione, więc o co Ci chodzi? Dodanie Lady nie jest takie trudne, do tego przejęcie całego królestwa po królu, to chyba też by zrobił, bo w 8 królestwach jakby nie patrzeć coś podobnego jest. Odpuszczę sobie polowania, bo to pewnie i tak nie wypali, ale można skrypt uprościć do symbolicznego losu np. Pojawia się ten teren, jedziemy tam z lordem, wjeżdżamy do lokacji, wyskakuje nam komunikat "Czy chcesz zapolować?" Odp "Tak" "Nie" Postać znika na 1-3 godzinki po czym wyskakuje komunikat czy coś złapaliśmy i ile tego było... Więc nie rozumiem o co ta cała afera... Ktoś chce podzielić się swoimi zamysłami to się dzieli i tyle.
    NIE KLIKAJ!
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1059 dnia: Lipca 24, 2012, 12:53:00 »
    Wiem, że w którymś z modów (chyba do podstawki) była opcja polowania (zwierzaki sobie hasały po mapie świata i po podejściu na ekranie bitwy "walczyło" się z jakimiś jeleniami i miało się mięsko.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1060 dnia: Lipca 24, 2012, 13:12:14 »
    Wiem, że w którymś z modów (chyba do podstawki) była opcja polowania (zwierzaki sobie hasały po mapie świata i po podejściu na ekranie bitwy "walczyło" się z jakimiś jeleniami i miało się mięsko.
    Wuut ? Jak znajdziesz to chapnij linka ;)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1061 dnia: Lipca 24, 2012, 13:46:27 »
    W jakmś modzie western polowało sie na bizony.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #1062 dnia: Lipca 24, 2012, 14:29:30 »
    Co zrobi to zrobi, ale można podawać własne pomysły. Nikt nie pisał, że dawanie ich jest zabronione, więc o co Ci chodzi? Dodanie Lady nie jest takie trudne, do tego przejęcie całego królestwa po królu, to chyba też by zrobił, bo w 8 królestwach jakby nie patrzeć coś podobnego jest. Odpuszczę sobie polowania, bo to pewnie i tak nie wypali, ale można skrypt uprościć do symbolicznego losu np. Pojawia się ten teren, jedziemy tam z lordem, wjeżdżamy do lokacji, wyskakuje nam komunikat "Czy chcesz zapolować?" Odp "Tak" "Nie" Postać znika na 1-3 godzinki po czym wyskakuje komunikat czy coś złapaliśmy i ile tego było... Więc nie rozumiem o co ta cała afera... Ktoś chce podzielić się swoimi zamysłami to się dzieli i tyle.
    Ale coś takiego teoretycznie jest. Umiejętność zdobywania żywności w terenie.

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1063 dnia: Lipca 24, 2012, 17:12:09 »
    Witam mam pytanie co do tej modyfikacji.
    Podobne  jest tutaj jakiś bank?
    Na czym on polega? (czy jest tak że  wpłacam trochę kasy a co tydzień otrzymuje więcej? jeśli tak to super )
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2012, 17:37:10 wysłana przez xdax1 »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #1064 dnia: Lipca 24, 2012, 18:09:22 »
    Właśnie sobie odpowiedziałeś na to pytanie.
    Wjeżdżając do jakiego kolwiek miasta w opcjach włączasz mistrza gildii czy jak go tam go zwą i spytaj się o bank i powie Ci że masz zapłacić ileś tam byś miał konto... potem zostaje Ci tylko wpłacać i cieszyć rosnącym majątkiem bez prowizji.