Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861352 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Merrowing

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #975 dnia: Czerwca 22, 2012, 01:38:13 »
    Witajcie, to chyba mój pierwszy post, mimo że forum czytam od jakiegoś czasu.

Mam problem z moden NO - zawsze przy włączeniu walki gra się zawiesza. Nie zawiesiła się jedynie przy małej potyczce na samym początku (tej z bandytami). Ustawienia grafiki i wielkości bitwy mam mniejsze niż w Native. Próbowałem już podanych wyżej metod rozwiązania problemu, póki co bez powodzenia. Czy u kogoś jeszcze taki problem występuje? Mod jest świetny i szkoda by było, jakbym nie mógł w niego pograć przez tak głupi błąd...

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #976 dnia: Czerwca 22, 2012, 06:47:22 »
    Witajcie, to chyba mój pierwszy post, mimo że forum czytam od jakiegoś czasu.

Mam problem z moden NO - zawsze przy włączeniu walki gra się zawiesza. Nie zawiesiła się jedynie przy małej potyczce na samym początku (tej z bandytami). Ustawienia grafiki i wielkości bitwy mam mniejsze niż w Native. Próbowałem już podanych wyżej metod rozwiązania problemu, póki co bez powodzenia. Czy u kogoś jeszcze taki problem występuje? Mod jest świetny i szkoda by było, jakbym nie mógł w niego pograć przez tak głupi błąd...

Witaj , spróbuj tego :
    -grafa na najniższe
    -wyłącz krew oraz pokazywanie ciał

Czy na innych modach też miałeś takie problemy ? Może komp za słaby ?
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #977 dnia: Czerwca 22, 2012, 13:31:48 »
    Spróbuj zaktualizować sterowniki karty graficznej, ja miałem taki błąd z mrocznymi rycerzami i pomogło.

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #978 dnia: Czerwca 23, 2012, 16:04:37 »
    Mod naprawdę dobry. Zastanawiam się tylko czy autor ma zamiar zwiększyć liczbę karawan na lądzie (jest ich bardzo mało) i zwiększyć siłę broni palnej (jest dość słaba). Na mapie jest też sporo mostów, jednak nie można rozgrywać na nich bitw (znaczy można z tym, że wtedy walka nie jest na moście tylko np. w lesie czy coś). Czy dałoby się z robić takie walki na mostach? Zastanawiam się też czy w przyszłych wersjach dodane będzie pływanie po morzach (chętnie złupiłbym te morskie karawany).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2012, 16:12:07 wysłana przez kubas246 »

Offline Bajsido

• Użytkownik
    « Odpowiedź #979 dnia: Czerwca 23, 2012, 16:49:19 »
    Bardzo chciałbym pobrać tego moda ale mam kilka pytań

1. Czy gra z tym modem ma większe wymagania ?
    2. Jak go dokładnie zainstalować bo widzę kilka wersji i nie wiem czy trzeba je pobrać jedna po drugiej czy najnowszą albo finalną
    3. Czy bronie palne są uciążliwe jak w Ogniem i Mieczem ? ( Znaczy czy wrogowie często z niej korzystają)
    4. Czy symulacje walki są bardziej rozsądne niż w podstawce ? ( Gdy brałem żeby zaatakowali sami to miałem wybite prawie pół armii, a jak walczyłem osobiście to straty były liczone w 3-5 jednostkach

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #980 dnia: Czerwca 23, 2012, 18:12:35 »
    Bardzo chciałbym pobrać tego moda ale mam kilka pytań

1. Czy gra z tym modem ma większe wymagania ?
    2. Jak go dokładnie zainstalować bo widzę kilka wersji i nie wiem czy trzeba je pobrać jedna po drugiej czy najnowszą albo finalną
    3. Czy bronie palne są uciążliwe jak w Ogniem i Mieczem ? ( Znaczy czy wrogowie często z niej korzystają)
    4. Czy symulacje walki są bardziej rozsądne niż w podstawce ? ( Gdy brałem żeby zaatakowali sami to miałem wybite prawie pół armii, a jak walczyłem osobiście to straty były liczone w 3-5 jednostkach

1. Jak każdy mod, troche więcej zajmuje.
    2. Ostatnią wersje + łatka do niej. Instalator jest więc nie bój żaby.
    3. Wrogowie nie używają broni palnej. Akosmo ją dodał bo mu truli dupe i suszyli głowę o nią :P.
    4. Są takie jak w podstawce, tak mi sie wydaje.

Wie ktoś gdzie są te artefakty ( w wioskach takie miały być) ? Bo mam dość szukania :<
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2012, 20:12:36 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #981 dnia: Czerwca 24, 2012, 11:09:34 »
    Wie ktoś gdzie są te artefakty ( w wioskach takie miały być) ? Bo mam dość szukania :<
    Miasta przyjacielu ;)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #982 dnia: Czerwca 24, 2012, 11:12:43 »
    (click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #983 dnia: Czerwca 24, 2012, 15:49:49 »
    Znaczy zbroja zjednoczenia wiem gdzie jest :D

Cytat: akosmo
    2 nowe skrzynie do odnalezienia z artefaktami  (szukać w wioskach. Wiem, wiosek jest tylko 145 ale warto poszperać).

O to mi chodziło :D

Edit: Akosmo  mógłbyś dać Rhodokom niskiego tieru (szkolonym i weteranom) Te najdłuższe piki, których nie można na koniu używać? Bo te wykałaczki co mają są z deka za słabe na ciężką jazde.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2012, 14:26:22 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Merrowing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #984 dnia: Czerwca 25, 2012, 23:40:54 »
    Hej hej

Zgodnie z Waszymi radami, zaktualizowałem sterowniki i wyłączyłem krew i ciała. Nadal to samo - walka się zaczyna normalnie, ale mniej więcej w momencie gdy dochodzi do starcia gra się zacina i dostaję komunikat że "program przestał działać".
    Zamieniłem animacje na standardowe, ale nic to nie zmieniło.
    Z innych modów grałem tylko w Nordinvasion i Napoleonic Wars - oba śmigają, drugi nawet na serwerach 150+ graczy.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #985 dnia: Czerwca 26, 2012, 11:56:57 »
    Hej hej

Zgodnie z Waszymi radami, zaktualizowałem sterowniki i wyłączyłem krew i ciała. Nadal to samo - walka się zaczyna normalnie, ale mniej więcej w momencie gdy dochodzi do starcia gra się zacina i dostaję komunikat że "program przestał działać".
    Z innych modów grałem tylko w Nordinvasion i Napoleonic Wars - oba śmigają, drugi nawet na serwerach 150+ graczy.
    Hmmm ... niestety nie umiem ci pomóc , trzeba poczekać aż Akosmo wróci.

Offline Merrowing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #986 dnia: Czerwca 26, 2012, 12:40:03 »
    Zapuściłem monitor zasobów w czasie odpalania gry - w czasie ładowania INI (czy jak to się tu nazywa) Warband generuje mi do 65 błędów sprzętowych na sekundę...
    Gdy gra sie zawiesza, WarFault.exe generuje ich około 20. Nie wiem czy to cokolwiek znaczy, ale na wszelki wypadek piszę.

Offline diablo03

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Czerwca 26, 2012, 16:27:48 »
    Hej hej

Spróbuj usunąć zbędne rzeczy z dysku lub (jeśli posiadasz) przenieś na inną partycję. Ja na początku nie miałem nawet 1 FPS'a. Po usunięciu około 50 Gb z dysku mod śmiga na najwyższych ustawieniach.

Offline Merrowing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #988 dnia: Czerwca 26, 2012, 21:21:39 »
    Hej hej

Na partycji z grą mam 94,5 gb wolnego miejsca.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #989 dnia: Czerwca 26, 2012, 21:49:05 »
    A reinstalowałeś WB? Może jakieś pliki gry kłócą się z plikami mod`a. Czasem tak się dzieje, szczególnie jeśli ktoś instaluje i odinstalowuje dużo modów.