Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 855850 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 07, 2011, 16:47:39 »
    No, no... wszyscy się rozpływają w zachwytach, changelog też wygląda ciekawie... chyba zainwestuję w tego moda trochę swojego czasu :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 07, 2011, 18:24:15 »
    Inwestuj, warto :)

Szczególnie spodobało mi się, jak podczas kampanii wojennej dostałem wiadomość od marszałka, że mam do niego przyjść, a tle głos ze Strongholda "Panie, masz wiadomość" :P

Jak wejść w interakcje z wodną karawaną? Bo chce do niej podejść przy jakimś mieście i podstać nie chce, że tak powiem, dojść do niej ...

Offline Horace

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 07, 2011, 18:42:09 »
    Znalazłem mały błąd, otóż pisze Szamberlan a powinno być Szambelan ;) A poza tym wszystko mi się podoba.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 07, 2011, 19:02:06 »
    Witam dziś podczas ataku na karawanę morską zniknęła mi ziemia :D oto screen :

Nie wiem jak karawany morskie zaatakowałeś, bo ich nie można zaatakować (korzystałeś chyba z kodów). Karawany są tylko do handlu w miastach. Gracz nie ma dostępu do pływania statkiem.

Offline Horace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 07, 2011, 19:03:10 »
    Nie wiem jak karawany morskie zaatakowałeś, bo ich nie można zaatakować (korzystałeś chyba z kodów). Karawany są tylko do handlu w miastach. Gracz nie ma dostępu do pływania statkiem.

Szkoda, a chciałem sobie popływać ;)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 07, 2011, 19:08:34 »
    Tak jak pisałem, karawany morskie są tylko do handlu w miastach, nie ma możliwości dialogów z nimi. Ten skrypt napisał Caba'drin, i jest ogólnie dostępny jako osp. Karawany mają za cel handel z miastami i ich rozwój.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 07, 2011, 21:14:25 »
    No, no... wszyscy się rozpływają w zachwytach, changelog też wygląda ciekawie... chyba zainwestuję w tego moda trochę swojego czasu Uśmiech
    Inwestuj, warto Uśmiech

Jak kolega Yoda powiedział, Hofiko, inwestuj inwestuj, mod godny zagrania, choćby na te kilka dni, uwierz. Ja po godzinie grania tak się zadowoliłem tym modem, że chyba Brytenwalde odstawię na razie. :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 07, 2011, 21:22:55 »
    Widzę że ogólnie mod się podoba, więc na pewno będzie rozbudowywany z czasem. Teraz trochę odpocznę i będę tylko poprawiał błędy, ale za jakiś czas wznowię pracę nad nim. Pozdrawiam:)

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 07, 2011, 22:18:31 »
    Jeśli potrzebujesz w czymś pomocy, wal śmiało.

Tylko od razu mówię, że w robieniu modów jest kompletny lewus, nie umiem nic, ale mogę się przydać np przy tłumaczeniu tekstów czy whatever :)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 07, 2011, 23:00:05 »
    Mam problem z modem. Otóż komunikaty podczas bitwy odpalają się dopiero w połowie bitwy albo nie ma ich wcale. Niby nic takiego ale to trochę denerwujące.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 08, 2011, 00:16:00 »
    Mam problem z modem. Otóż komunikaty podczas bitwy odpalają się dopiero w połowie bitwy albo nie ma ich wcale. Niby nic takiego ale to trochę denerwujące.
    A dokładniej ? rozkazy, informacje o zabitych (u mnie wszystko jest ok, ale mam tylko włączone info o zabitych)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 08, 2011, 00:46:40 »
    Nie mam nic;]. Ani info o zabitych, ani info o obrażeniach ani też nic innego. Czasem w połowie walki się włączą komunikaty ale najczęściej przez całą walkę nic się nie wyświetla.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 08, 2011, 01:02:28 »
    Nie mam nic;]. Ani info o zabitych, ani info o obrażeniach ani też nic innego. Czasem w połowie walki się włączą komunikaty ale najczęściej przez całą walkę nic się nie wyświetla.
    Dziwne, u mnie wszystko jest prawidłowo, może spróbuj w opcjach gry wyłączyć wiadomości i za jakiś czas ponownie je włączy.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 08, 2011, 07:50:19 »
    Wygląda to tak jak by wyrzucało tam całą masę błędów które 'przyćmiewają' informacje z bitwy. Reinstalka powinna zadziałać.
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 08, 2011, 13:11:21 »
    Wygląda to tak jak by wyrzucało tam całą masę błędów które 'przyćmiewają' informacje z bitwy. Reinstalka powinna zadziałać.

Reinstalka moda czy M&B?

Po za tym gdy wchodzę do jakiejś lokacji to w miejscu, w którym się pojawiam stoi też bohater, który jest najwyżej na liście i pojawia się kilka script errorów w komunikatach. Nie porusza się ale gdy dochodzi do jakiejś walki to wyciąga miecz i leci mi na ratunek więc może jego obecność to nie bug tylko zamierzone działanie twórców;].