Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 855851 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 01, 2011, 18:24:17 »
    Co do "Wojskowy" itp. zostawiam tak jak zrobiłem na 100% i tego akurat nie zmienię. (Ale jeśli komuś akurat taki styl nie odpowiada, to zawsze sam może zmienić na takie jak mu odpowiada w spolszczeniu).

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 01, 2011, 20:23:05 »
    Ogólnie to Akosmo nie musisz się spieszyć. Choć ucieszyłbym się gdybyś akurat we wtorek z upload'ował Tego o to moda. Najbardziej mnie zaciekawiła ta sprawa z tymi odgłosami wojaków i wojowniczek w języku polskim, hmmm dość ciekawe i jak dla mnie pierwszy raz się z taką modyfikacją spotykam. :)
    Pozdrawiam
    Theoden

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:10:56 »
    Ogólnie to Akosmo nie musisz się spieszyć. Choć ucieszyłbym się gdybyś akurat we wtorek z upload'ował Tego o to moda. Najbardziej mnie zaciekawiła ta sprawa z tymi odgłosami wojaków i wojowniczek w języku polskim, hmmm dość ciekawe i jak dla mnie pierwszy raz się z taką modyfikacją spotykam. :)
    Pozdrawiam
    Theoden
    Co do dźwięków to będą trochę po polsku, trochę po angielsku (te po polsku potraktowałem trochę na wesoło). Dodałem też dźwięki do takich wiadomości jak wysyłasz karawanę z prezentem, to jesteś poinformowany głosowo, lub jak witasz się z konstablem to on też mówi że jest doradcą wojskowym itp. ale tak naprawdę to nie mam dużo dźwięków w języku polskim które bym chciał dodać do moda.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:34:28 »
    Brakuje tylko tej pani z poczty głosowej, kiedy jakiś emisariusz wróci z odpowiedzią:D
    "Masz jedną nową wiadomość"

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 01, 2011, 23:31:49 »
    Brakuje tylko tej pani z poczty głosowej, kiedy jakiś emisariusz wróci z odpowiedzią:D
    "Masz jedną nową wiadomość"
    I raczej będzie brakować, komórki mają kiepski sygnał w tej krainie (sygnał jest tylko u rhodoków i to na wzgórzach).

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 06, 2011, 01:05:13 »
    Są już dostępne linki do pobrania. Jeśli ktoś znajdzie jakieś błędy, pisać w postach.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 06, 2011, 12:37:13 »
    Mod prezentuje się bardzo ciekawie i zachęcił mnie do gry w trybie single player.

Kilka uwag już na początku :)

Mówiłeś o spolszczeniu własnym, bardzo ładnie się prezentuje, póki co znalazłem dwa małe błędy:
    1. Przy okazji próby rekrtuacji dezerterów, dialog na ten temat jest w języku angielskim.
    2. Gdy wyświetla się informacja o znalezionym jedzeniu, pojawia się błąd ortograficzny. Otóż widnieje tam napis "Udało się znaleść", podczas gdy powinno być "znaleźć". Taki drobny błąd :)

Jeszcze jedna sprawa - czy jest gdzieś możliwość obejrzenia drzewka rozwoju Słowańskich Rekrutów? Jestem ciekaw, co ze sobą reprezentują. Bo jako rekruci, padają okrutnie szybko i łatwo.

Poziom trudności istotnie podskoczył - wreszcie widzę pełno bandytów w grupkach 40-50 osobowych, i nie muszę daleko szukać :)

Kolejna sprawa - czy planujesz "połączenie" tego moda razem z modem (nie pamiętam nazwy, wiem, że widnieje na forum), który dodaje wiele elementów rozbudowy wioski/miasta/zamku czy może będzie sam próbował tworzyć takie elementy?

Pozdrawiam :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 06, 2011, 13:10:18 »
    Chodzi o ISI Moda. Byłoby dobrze połączyć oba.

Część głosów jest nieprzetłumaczona (I'm bleeding!" itp.). Fajnie wyglądają oddziały bandytek (aczkolwiek jeszcze żadnej nie zwerbowałem - właśnie, w modzie Diplomacy & Conquest NPC-ki mogą zatrudnić dla gracza odziały każdej frakcji - nawet bandytów; mógłbyś to dodać?).
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2011, 13:28:12 wysłana przez matigeo »

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 06, 2011, 16:45:28 »
    Mod prezentuje się bardzo ciekawie i zachęcił mnie do gry w trybie single player.

Kilka uwag już na początku :)

Mówiłeś o spolszczeniu własnym, bardzo ładnie się prezentuje, póki co znalazłem dwa małe błędy:
    1. Przy okazji próby rekrtuacji dezerterów, dialog na ten temat jest w języku angielskim.
    2. Gdy wyświetla się informacja o znalezionym jedzeniu, pojawia się błąd ortograficzny. Otóż widnieje tam napis "Udało się znaleść", podczas gdy powinno być "znaleźć". Taki drobny błąd :)

Jeszcze jedna sprawa - czy jest gdzieś możliwość obejrzenia drzewka rozwoju Słowańskich Rekrutów? Jestem ciekaw, co ze sobą reprezentują. Bo jako rekruci, padają okrutnie szybko i łatwo.

Poziom trudności istotnie podskoczył - wreszcie widzę pełno bandytów w grupkach 40-50 osobowych, i nie muszę daleko szukać :)

Kolejna sprawa - czy planujesz "połączenie" tego moda razem z modem (nie pamiętam nazwy, wiem, że widnieje na forum), który dodaje wiele elementów rozbudowy wioski/miasta/zamku czy może będzie sam próbował tworzyć takie elementy?

Dzięki za znalezienie błędów (oczywiście poprawię je), spolszczenie robiłem szybko i mogłem pominąć niektóre dialogi. Co do drzewka Słowian to nie da się obejrzeć, ale za jakiś czas opiszę ich na stronie. A co do łączenia modów to dodaję mody, bądź skrypty tylko OSP, więc tego nie będzie. Ale w przyszłości może dodam jeszcze jakieś nowe budowle.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 06, 2011, 16:57:23 »
    Chodzi o ISI Moda. Byłoby dobrze połączyć oba.

Część głosów jest nieprzetłumaczona (I'm bleeding!" itp.). Fajnie wyglądają oddziały bandytek (aczkolwiek jeszcze żadnej nie zwerbowałem - właśnie, w modzie Diplomacy & Conquest NPC-ki mogą zatrudnić dla gracza odziały każdej frakcji - nawet bandytów; mógłbyś to dodać?).
    Co do głosów to pisałem że część jest po polsku a część po angielsku. W Diplomacy & Conquest nie grałem, w przyszłości zobaczymy. Na pewno jeszcze dużo się zmieni, ale wszystko po woli, moda robię sam a też muszę mieć czas na rodzinę.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 06, 2011, 18:17:22 »
    Szkoda, że nie planujesz połączenia tego moda z ISI, bo naprawdę by pasowało :)

Kolejnym błędem, o ile pamiętam jeszcze z podstawki, są "Korszarze" zamiast "Korsarze" w nazewnictwie bandytów znad morza :)

Co do szybkości wydawania kolejnych łatek itp - nie spiesz się, nikt Cię nie popędza :) Po prostu dajemy dobre rady, co można by było jeszcze zmienić, dodać itp. Kiedy to zrobisz, Twoja sprawa :)

Powodzenia :)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 06, 2011, 20:45:03 »
    Szkoda, że nie planujesz połączenia tego moda z ISI, bo naprawdę by pasowało :)

Kolejnym błędem, o ile pamiętam jeszcze z podstawki, są "Korszarze" zamiast "Korsarze" w nazewnictwie bandytów znad morza :)

Co do szybkości wydawania kolejnych łatek itp - nie spiesz się, nikt Cię nie popędza :) Po prostu dajemy dobre rady, co można by było jeszcze zmienić, dodać itp. Kiedy to zrobisz, Twoja sprawa :)

Powodzenia :)
    Nie spieszę się, ale oczywiście chcę żeby wszystko było ok. A co do rad i błędów to akurat koniecznie chcę żebyście pisali jak znajdziecie (nie widziałem jeszcze moda bez błędów). Dzisiaj jeszcze wieczorkiem wrzucę mała łatkę do pobrania (pominięte dialogi w spolszczeniu i nowa scena areny w thir).

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 07, 2011, 09:25:17 »
    Przed chwilą pobrałem i dopiero w domu sprawdzę Twojego moda, pobierałem w szkole więc opinię wystawię tak po 15. ;)
    Pozdrawiam
    Theoden
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2011, 16:04:02 wysłana przez Theoden »

Offline zopo1999

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 07, 2011, 15:11:46 »
    Witam dziś podczas ataku na karawanę morską zniknęła mi ziemia :D oto screen :

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 07, 2011, 16:03:19 »
    Hmmm... Szczerze? Odpaliłem moda. Hmmm... Wziąłem pograłem jakieś 20 minut i muszę stwierdzić...
    Że ten mod baaardzo przypadł mi do gustu. Polskie mowy umierających przeciwników normalnie rządzą :D
    Jak na razie nie wyłapałem żadnego z błędów, gra mi się bardzo dobrze, nie jest źle i w ogóle.
    Tylko jedna rzecz mnie trochę denerwuje. Chodzi o pewne włosy, które dodałeś do postaci męskiej.
    Według mnie one są dziwne i bardziej wyglądają jak dla płci żeńskiej, no ale to tylko tak na marginesie. :)
    Tak więc moja opinia jest pozytywna. Życzę samych sukcesów. :)
    Pozdrawiam
    Theoden